reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

1.po pierwsze zadnych poscieli-koldry poduszki to przy dwulatku dobre
2.pieluchy zarowno tetrowe jak i flanelowe bardzo sie przydaja w codziennym zyciu a to trzeba dziecko odbic a to zrobic walek aby sie nie przekrecalo a to okryc czyms w wozku, wypchac rozek etc
3.standardowe lożeczko z przewijakiem na gorze wystarczy nie trzeba odrazu kupowac komody z funkcja do przewijania (malenkie dziecko zajmuje 1/3 lozeczka ) wiec ja w nogach mialam koszyczki z ikea z wszystkimi potrzebnymi przyborami do zmiany pieluchy
4.zdecydowanie lepsze pokrowce na przewijak niz podklady które sie przesuwaja i sa zimne
5.poduszka do karmienia to tez super pomysl i koniecznie juz zabierajcie do szpitala

reklama
Ja bez potrzeby nie smarowalam, ani nie natłuszczałam niczym skóry coreczki. Dopiero przy rozszerzaniu diety jak dostala suchych plam od jaja, to smarowalam.

Przewijak na lozeczku. Od poczatku mi się ani to nie podobalo, ani nie wydawalo bezpieczne. Ja albo na stelazu, albo dawalam go na lozko, ale lozko mamy wysokie i bylo mi wygodnie

U nas od początku był problem ze skóra. Starszy tylko pod kolanami pomimo ograniczeń w diecie (zreszta josia jadł tylko 5 rzeczy non stop) olek mega alergik i milion innych rzeczy odstawiłam wszystko co możliwe ale itak nie było łatwo stad moje nawilżanie/ natłuszczanie. Mydeł nie stosuje do dziś do kąpieli woda :) olejki dokupuje.

Kocyk polecam bambusowy.
IMG_2362.JPG

U nas i w zimie i w lecie się sprawdził. Olek do dziś uwielbia.

Załączniki

• IMG_2362.JPG
    IMG_2362.JPG
    205,1 KB · Wyświetleń: 558
Ja miałam z allegro. Na pewno roznily sie jakoscia jedne od drugich, mimo ze z jednej aukcji. Ale są na pewno takie jednokikorowe, wieksze od standardowych, ktore są super :) ja mialam chyba 2 flanele i dla mnie beznadzieja. Z czasem robily jako zabezpieczenie ubran przy obiadku
[emoji23] [emoji23]

reklama
Wiola ja mam po synku z motherhood, kupowałam też na allegro ale niebo a ziemia. Z tym że u nas syn wcale nie ulewał i służyły do podkładania np u lekarza.

Jej ale śliczne kocurki :-D miałam syberyjskiego pręgowanego srebrnego, piękny był :-) uwielbiam koty! :-)

Do góry