reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

Moim zdaniem w takim foteliku na spacerach dziecko wcale nie ma tak wygodnie. Moze i kręgosłup jest w linii prostej ale po bokach nie ma takiej przestrzeni, nie moze sie obrócić, mnie radowal widok synka który w gondoli mógł sie rozłożyć jak żaba z raczkami do gory i tak sobie spał. Fotelik fajna sprawa na szybkie zakupy lub wizytę gdzieś autem ogólnie, żeby nie przekladac, ale to raczej max 2 godzinki razem z jazdą. Wiadomo ze nikt nie będzie chodzil z zegarkiem w ręku ale lepiej ograniczyć do minimum.

reklama
Moi znajomi mają ten kiddy revolution 2 i często jak się widzimy to go uzywają np gdy idziemy gdzieś do restauracji wózek z fotelikiem samochodowym zajmuje mniej miejsca niż z godnolą a ich mała jeszcze nie siedzi więc do spacerówki jeszcze nie wsadzają. I tak w tym foteliku czasem pewnie z 3h spędza ale czy to dobrze ja nie wiem jeszcze dziecka nie mam poza maleństwem w brzuszku :)

Moje ostatnie zakupy z HM teraz już czuję że mam wszystko na początek :)

Załączniki

• 80DA6064-978B-4687-AA8F-C6646C9D42FC.jpeg
    80DA6064-978B-4687-AA8F-C6646C9D42FC.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 153
Dziewczyny zakochałam się. [emoji7][emoji7][emoji7]
Camarelo figaro - miałyście z nim styczność? Bo ja póki co kocham zdjęcie i mam nadzieję że uda mi się go gdzieś zmacać. [emoji847]
Camarelo-Figaro-Fi-4a.jpeg

Załączniki

• Camarelo-Figaro-Fi-4a.jpeg
    Camarelo-Figaro-Fi-4a.jpeg
    53,6 KB · Wyświetleń: 455
Dokladnie. Łóżeczko i tak długo nie posłuży nie ma co inwestować.
Długo nie, a ile tak mniej więcej? do 2,5 -3roku? czy już nie bardzo

My mamy takie lozeczko i mogę polecic. Jest ladne, niedrogie i mocne, stabilne . No i ma szuflade, co mialo dla mnie znaczenie lrzy wyborze :) Zobacz załącznik 924723Zobacz załącznik 924724
też o takim myślałam z funkcją tapczanika właśnie, tylko ja coś za drogi poszukałam bo ponad 600zł

Długo nie, a ile tak mniej więcej? do 2,5 -3roku? czy już nie bardzo

też o takim myślałam z funkcją tapczanika właśnie, tylko ja coś za drogi poszukałam bo ponad 600zł
Moje mają 1.5roku i śpią na takich jak na zdjęciu. Mimo że mieliśmy łóżeczka z funkcja tapczanika. To bardzo się w nich budziły a potem zaczęły wyjmować szczebelki i biegać z nimi po domu. Mieścić się mieszcza w łóżeczkach Ale jest im nie wygodnie a na nowych łóżkach mogą spać wzdłuż i wszerz...
received_118468979088330.jpeg

Załączniki

• received_118468979088330.jpeg
    received_118468979088330.jpeg
    23,8 KB · Wyświetleń: 416
@Anacoco ja synka z lozeczka przeniosłam jak miał niecałe 2 latka. Takich rzeczy nie planowałam, samo z siebie wychodzi jak remontujesz, kupujesz np nowe mebelki itd itd. Teraz tez nic nie planuje, narazie dostawka, później chyba turystyczne a co będzie dalej to sie okaże:)

No to faktycznie nie ma co przepłacać na początku, szczególnie jak później trzeba będzie zmienić na coś innego.

Moje ostatnie zakupy z HM teraz już czuję że mam wszystko na początek :)
Slicznosci [emoji7][emoji7]
@Anacoco u nas niedługo przed 3 urodzinami przenieśliśmy się do większego łóżeczka, ale to było podyktowane przeprowadzką, słyszałam że dużo mamusiek to tak bliżej 2.5 roku dzieciom zmienia. Na pewno na ciut dłużej starczy takie z opuszczanym bokiem łóżeczka, żeby starszak sam wchodził i wychodził.

reklama
Moje mają 1.5roku i śpią na takich jak na zdjęciu. Mimo że mieliśmy łóżeczka z funkcja tapczanika. To bardzo się w nich budziły a potem zaczęły wyjmować szczebelki i biegać z nimi po domu. Mieścić się mieszcza w łóżeczkach Ale jest im nie wygodnie a na nowych łóżkach mogą spać wzdłuż i wszerz...Zobacz załącznik 924923
I nie wywalają sie? Moja na bank by upadla na ziemie [emoji14]

Do góry