reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

I nie wywalają sie? Moja na bank by upadla na ziemie [emoji14]
Też się trochę bałam. Ale nie łóżko ma 80cm szerokości. Śpią w różnych pozycjach ale barierki po bokach są wystarczającym zabezpieczeniem i nie spadają. I usypianie jest dużo łatwiejsze dla mnie... siadam na łóżku albo się kładę z małą jak któraś nie może zasnąć. I zmiana pieluchy w nocy o 200%łatwiejsza nie muszę kombinować co zrobić z brzuchem [emoji1787][emoji1787]

reklama
To ja jestem inna:p na 62-68 nie kupuje jeszcze nic. Najpierw niech sie okaże jaka jest córeczka. Mój synek urodził się w lipcu a ciuszki na 62-68 miał praktycznie juz zimowe, nie chce nakupować spodenek czy sweterkow w tych rozmiarach a później mi to w lato będzie w większości leżeć. Będzie miała 3-4 miesiące to wejdą w ruch sukieneczki, letnie ciuszki i wtedy będę kupować na bierzaco. Narazie mam na 50 i 54, jak sie okaże malutka jak synek to pochodzi w tym ze 2-3 miesiące a jak będzie większa to wtedy kupie inne rozmiary.

A czy mamy mądra mamę która zna wymiary ciuszkow w cm?:) Na internecie jest kilka tabelek które podpowiadają i nie wiem która wybrać :D wczoraj na allegro znalazłam niby fajny sklep, ale na 1000 opinii kilka jest że rozmiar zaniżony. I porównywałam aukcje to wymiary w cm wszędzie są różne :p

reklama
To ja jestem inna:p na 62-68 nie kupuje jeszcze nic. Najpierw niech sie okaże jaka jest córeczka. Mój synek urodził się w lipcu a ciuszki na 62-68 miał praktycznie juz zimowe, nie chce nakupować spodenek czy sweterkow w tych rozmiarach a później mi to w lato będzie w większości leżeć. Będzie miała 3-4 miesiące to wejdą w ruch sukieneczki, letnie ciuszki i wtedy będę kupować na bierzaco. Narazie mam na 50 i 54, jak sie okaże malutka jak synek to pochodzi w tym ze 2-3 miesiące a jak będzie większa to wtedy kupie inne rozmiary.
Na 62 chciałabym kupić gdyby 54 szybko "skurczyly się". A z 68 wolę chyba też poczekać, bo jak lato nas przywita jak w tym roku to 80% ciuchów jest niepotrzebnych z asortymentu :p

Do góry