reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

I nie wywalają sie? Moja na bank by upadla na ziemie [emoji14]
Też się trochę bałam. Ale nie łóżko ma 80cm szerokości. Śpią w różnych pozycjach ale barierki po bokach są wystarczającym zabezpieczeniem i nie spadają. I usypianie jest dużo łatwiejsze dla mnie... siadam na łóżku albo się kładę z małą jak któraś nie może zasnąć. I zmiana pieluchy w nocy o 200%łatwiejsza nie muszę kombinować co zrobić z brzuchem [emoji1787][emoji1787]

reklama
To ja jestem inna:p na 62-68 nie kupuje jeszcze nic. Najpierw niech sie okaże jaka jest córeczka. Mój synek urodził się w lipcu a ciuszki na 62-68 miał praktycznie juz zimowe, nie chce nakupować spodenek czy sweterkow w tych rozmiarach a później mi to w lato będzie w większości leżeć. Będzie miała 3-4 miesiące to wejdą w ruch sukieneczki, letnie ciuszki i wtedy będę kupować na bierzaco. Narazie mam na 50 i 54, jak sie okaże malutka jak synek to pochodzi w tym ze 2-3 miesiące a jak będzie większa to wtedy kupie inne rozmiary.

A czy mamy mądra mamę która zna wymiary ciuszkow w cm?:) Na internecie jest kilka tabelek które podpowiadają i nie wiem która wybrać :D wczoraj na allegro znalazłam niby fajny sklep, ale na 1000 opinii kilka jest że rozmiar zaniżony. I porównywałam aukcje to wymiary w cm wszędzie są różne :p

reklama
To ja jestem inna:p na 62-68 nie kupuje jeszcze nic. Najpierw niech sie okaże jaka jest córeczka. Mój synek urodził się w lipcu a ciuszki na 62-68 miał praktycznie juz zimowe, nie chce nakupować spodenek czy sweterkow w tych rozmiarach a później mi to w lato będzie w większości leżeć. Będzie miała 3-4 miesiące to wejdą w ruch sukieneczki, letnie ciuszki i wtedy będę kupować na bierzaco. Narazie mam na 50 i 54, jak sie okaże malutka jak synek to pochodzi w tym ze 2-3 miesiące a jak będzie większa to wtedy kupie inne rozmiary.
Na 62 chciałabym kupić gdyby 54 szybko "skurczyly się". A z 68 wolę chyba też poczekać, bo jak lato nas przywita jak w tym roku to 80% ciuchów jest niepotrzebnych z asortymentu :p

Do góry