reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

trytytka ja "wyjsciowe" ubranka kupowałam w h&m, reserwed, sporo mam też rzeczy z nexta i georga (allegro), po domu i na noc świetnie się sprawdzały bodziaki i spioszki z tesco - często są w fajnych promocjach, kupowałam w 3 i 5-pakach.
Nie polecam natomiast ubranek z 5 10 15. Szybko się rozciągały, spierały i mechaciły.

Też mam pytanie odnośnie ubranek - czy kupujecie kombinezon w tym najmniejszym rozmiarze? Trudno przewidzieć pogode w marcu i zastnawiam się czy przyda się na np. wyjście ze szpitala. A jeśli tak to jaki? Zimowy? Czy taki raczej jesienny.

reklama
Ja kupiłam zimowy, malutki. Taki wlochaty i z uszkami (jak maly miś) wlasnie na wyjście ze szpitala. Niby termin 18.03, ale nie wiadomo jak z pogoda.

ankna ja dla swojego babelka nie mam kombinezonu, tylko komplet- gruba bluzo/kurtka z kapturem i do tego spodnie... sa bardzo cieple i grube wiec nie widze sensu kupowania kombinezonu....tym bardziej, ze jeszcze na dziecko naloze grubasny koc i pokrowiec na wozek wiec z pewnoscia nie zmarznie.....ale jesli Ty jeszcze nic nie masz to moze warto kupic kombinezon, ale ja bym nie kupowala zimowego....dziecko sie urodzi w marcu i za miesiac tylko patrzec jak temperatura bedzie plusowa wiec lepiej kupic taki jesienny i zainwestowac w gruby koc i czapke- moje zdanie :-)

Zgadzam sie z Ewelinka. Ja po prostu nie mogłam sie oprzeć temu, ze
kombinezon ma uszka. Mam na tym punkcie świra. Na razie nasz Leo ma wszystkie rzeczy z uszkami :D

Ja mam spiwor z podszyciem z owczej welny - wiec chyba kombinezon w ogole sobie odpuszcze.

Co do ubranek - 5-10-15 sa do kitu, zgadzam sie. Z Zary i H&M nie wszystko jest super praktyczne, ale mozna znalezc fajne rzeczy. 90% ubranek mam z Mothercare - i bodziaki, i spiochy i "wyjsciowe". Bardzo dobra jakosc, kolory w ogole nie farbuja, nie spieraja sie. Ubranka dla najmniejszych dzieci sa praktyczne, co jest w tym przypadku najwazniejsze. Fajne fasony i piekne kolekcje dla chlopcow (dla dziewczynek sporo rozu, ale te mnie mniej interesowaly). Normalne ceny sa dosc wysokie, ale ja zawsze kupowalam na wyprzedazach ok 50% taniej. Wyprzedaze sa tylko w styczniu i lipcu, wiec zawsze kupowalam 2 rozmiary.

trytytka - ja łóżeczka nie widziałam na żywo ale oglądałam łóżeczka po popularności na allegro i po moich wymogach czyli białe z szufladą z wyjmowanymi szczebelkami 3 poziomowe :) No i tak sie złożyło że to akurat było na 2 miejscu najpopularniejszych łóżeczek na allegro przypasowało mi, komentarze na na stronie tego co sprzedawał było z tysiąca iluś tam same pozytywy więc zaryzykowałam. Może już jutro dojdzie to dam znać jak wygląda na żywo.

Co do ubranek to ja mam już ich dość dużo. Mam siostre w anglii i dałam jej pieniądze żeby tam mi pokupowała ubranka bo są tańsze (bez podatku) no i lepszej jakości no i wybór fajniejszy. Mam oprócz takich typowych ubranek to jedno futerko/płaszczyk dla małej :-) Kombinezonik taki jak na zime ( w końcu marzec to zima ) , kamizelke ...ogólnie chyba porobie zdjęcia i sie pochwale :-p Jestem dumna z siostry bo sama nie ma dzieci a zakupy zrobiła mi super, oprócz tego kupiła mi tam zestaw startowy aventa, termometr taki do ucha lub czoła , zestaw manicure pedicure dla bejbika :-p i zestaw kosmetykow, a i pake pampersow trójek hehe ...takze poki co ja nic nie kupuje...:-)

hej dziewczyny
ja wlasnie tez sie wczoraj zastanawialam, przy okazji ukladania ciuszkow, czy kupowac jeszcze jeden kombinezon- bo jeden juz mam, ale na 6-9 miesiecy, niby nie jest taki az duzy a dziecko tez potrzebuje luzu- ale jednak chyba sie zdecyduje na jeszcze jeden tylko tez nie wiem czy taki malutki dla noworodka czy 0-3 ??? A rodze w styczniu.

A polecam pieluszki tetrowe z Mothercare, ostatnio byly po przecenie wiec kupilam 24 razem ;) I ogolnie przed porodem na samym poczatku stycznia mam zamiar udac sie do Mothercare zeby kupic ostatnie rzeczy dla Malca, takie jak wanienka pampersy i spiworek do spania, bo raczej nie bede uzywala kolderki. Wiec mam nadzieje ze trafie na jakas dobra okazje.

A ostatnio kupilismy wozek- wiem troche sie pospieszylismy- ale gosciu w sklepie dal nam taka cene jak w necie widzielismy wiec sie skuslismy, a oto i on:

Jane Muum Matrix Light 2 Travel System (Earth) from Jane part of the Travel Systems range available at PreciousLittleOne

Polecam- tym bardziej ze gondolka zmienia sie w fotelik samochodowy i jest bardzo lekki i wygodny w prowadzeniu. Jeszcze zobaczymy jak to bedzie z dzidzia, ale mysle ze zda egzamin.

Pozdrawiam ;)

Ja kupilabym 0-3, na duze dziecko bedzie dobry z niewielkim luzem, a male bedzie mialo wiecej luzu i tyle. Noworodkowy rozliar moze byc za maly na starcie, jesli dziecko bedzie duze. 6-9 to jest za duzy ciuch, moj lipcowy dziec rozpoczal zime od tego rozmiaru, z pewnym luzem. Nie ma szans na moj gust, zeby styczniowy maluszek mogl od tego rozmiaru zaczac... Utonie i nie znajdziesz dziecka:-D

ja mam kombinezon na 62 i mysle ze bedzie ciut za duzy, ale mniejszego nie kupuje. na mala byl w sam raz przez miesiac, dwa. a miala 2 miesiace jak jej kupilam. pozniej przeszlam na 74. a teraz ona chodzi w tych na 9/12 i jest w sam raz. wszystko tez zalezy od rozmiarowki

reklama
Do góry