reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

No i jak katiuszka wzięłaś się za robotę? Czy odpuściłaś już dzisiaj? :confused:
Ja po Nowym Roku się biorę za sortowanie ciuszków po moim chrześniaku, a w połowie stycznia jakoś za kupowanie rzeczy, mebelków i akcesoriów dla Tymka.:-) Na gwiazdkę Tymuś dostał już prezent od Mikołaja...hihihihih body crossowe, bo wujo (przyszły chrzestny) kocha motory i jeździ enduro:cool: i jeszcze ceratkę hippa dostaliśmy na materacyk:-)

reklama
tere fere taaa bardzo się wzięłam za robotę:sorry: ledwo zupinę ugotowałam i dwie komody przeglądnęłam...wyrzuciłam parę pierdołek, część odłożyłam do wysłania do Polski...trochę miejsca już mi się zwolniło, ale gdzie tam do końca:crazy: Aaaa i zrobiłam pierwsze pranie rzeczy do szpitala dla mnie. Julkowych jeszcze nie ruszyłam...ale powoli...powoli do przodu:tak:
Fajny prezent Twój synuś dostał!!! uwielbiam takie rzeczy na maluszków:tak:

Niop...Jaki proszek polecają mamuśki do prania ciuszków? Powinnam już coś zakupić, bo za jakąś chwilę też będę prać. :eek:

Oglądałam komplety pościeli dla Tymka, chiba kupię te z ATB.:tak: No i ten kosz na zużyte pieluchy co pisałyście też chiba sobie zapodam.:-)

My pierzemy w Jelp-ie:) Proszę już zakupiony teraz tylko czekam na styczeń i zabieram się za pranie:-) Mąż prasuje więc układ idealny jak dla mnie:-)

a propos prania, jak to jest wystarczy raz wyprac takie nowe ciuszki? a używane? może ze dwa razy na wszelki wypadek?
pod koniec stycznia sie za to wezme...

a propos prania, jak to jest wystarczy raz wyprac takie nowe ciuszki? a używane? może ze dwa razy na wszelki wypadek?
pod koniec stycznia sie za to wezme...
Wszystkie ciuszki nowe, używane prałam raz.
A co do proszku, to prałam w Loveli, w Jelpie, Dzidziusiu jak i w Białym Jeleniu.
Wszystkie są AA.

Ostatnia edycja:
ala to masz fajnie, ja nie lubię prasować i mój też nie za bardzo.:baffled: Ale już tam. Dla mojego słoneczka, mogę prasować nawet po dwa razy.:tak:

Kania, czyli jedna cholera, tylko zapachy i cena inna. To dobrze właściwie.:rofl2:

cześć mamuśki:-)
widzę, że towarzystwo powróciło po świętach;-)
Temat akurat dla mnie, bo ja od wczoraj zaczęłam pranko...najpierw moje ciuchy do szpitala, staniki itp. A dziś zaczęłam Julkowe ciuszki. Przy okazji okazało się ile tego mam....o matko i córko!!! połowa by wystarczyła spokojnie...albo i jeszcze mniej...Kto to nakupował????;-):confused:
A co do prania...posiedziałam dziś trochę w necie w poszukiwaniu info na ten temat. W Polsce macie inne proszki, płyny do prania, więc nie będę się wymądrzać, ale te które już podałyście są w ścisłej czołówce najczęściej uzywanych i polecanych. Tutaj w Anglii na ogół pierze się w płynie do prania, lub kapsułkach Fairy, podobno nie używa się płynów zmiękczających, chociaz biały Comfort jest dla dzidziusiów, ale położne odradzają płukanie, bo podrażnia skórę dzidzi. A co ciekawe jeszcze wyczytałam, żeby pierwsze prania ciuszków nastawiać na podwójne płukanie:baffled: Ja się przyznam, że nie płukałam drugi raz...nie wiem...źle czy dobrze zrobiłam:confused: Myślę, że poczekam i zobaczę co sie będzie działo..gdyby Mały miał jakąś alergię czy podrażnienie to wtedy będę podwójnie płukać albo szukać innego detergentu.

Ostatnia edycja:
reklama
Tere fere w sumie tak :-)
A co do prasowania to jedno z tych zajęć których nie cierpię...
Sister przywiozła nam około 6 reklamówek ciuchów, które są już poprane i czeka mnie prasowanie. Póki co odwlekam to w czasie bo i tak nie mam gdzie tego umieścić. Po nowym roku zakupimy szafę albo większą komodę dla drugiej córci i miejsce będzie na to wszystko.

Do góry