reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Katiuszka ja dla Synka używałam j&j i uczuleń nie miał, problemy ze skorą teraz niedawno dopiero się zaczęły i mam kremy na receptę.
W każdym razie teraz firma simple wypuściła serię dla maluszków i dla starszego są super więc i dla maleństwa pewnie wypróbuję, niestety nie mają jeszcze w ofercie żadnych lotionów ani kremów, jeśli nie pojawi się nic do marca to pewnie do ciałka spróbuję znowu j&j a do buźki krem bepanthen ma bardzo dobre opinie, w razie problemów ze skórą znajdziesz tu kosmetyki oilatum w bootsie min można kupić. Poza tym gorąco polecam zaopatrzyć się od początku w sudokrem dobre na pupę, u nas na potówki świetnie działał, a na podrażnie do pupy u nas najlepiej właśnie maść firmy bepanthen się sprawdza. Jak będziesz miała jakieś pytania jeszcze to śmiało pisz. pozdrawiam

reklama
hej katiuszka:) moja kuzynka ma 5 tygodniowego malca tutaj i zdarzyla juz troszke kosmetykow przetestowac i Oilatum sprawdza sie najlepiej. /z tego co pamietam to chyba mozna go kupic w bootsie, ale wpewnie jakims wiekszym.

Herbata heheh:-D Ja myślę, że początkowo dziecko będzie z nami spało, bo pamiętam jak z synkiem było na początku, tak będzie mi i dziecku wygodniej. Nie będę musiała łazić na śpiocha. Jak się karmienie i wszystko unormuje, to będzie spało razem ze starszym bratem w pokoju.
Co do Oilatum to używałam i rzeczywiście jak dla mnie super się sprawdziła cała seria, tyle tylko że wtedy było mnie na nie stać, a teraz przy drugim dziecku muszę poszukać czegoś tańszego:-)

My też planujemy wstawić łóżeczko dziecka do naszej sypialni..... nie wyobrażam sobie 2-3 razy w nocy jak i nie więcej wstawać z łóżka i śmigać do dziecka pokoju.....jestem zbyt wygodna i uważam, że życie sobie trzeba ułatwiać jeżeli jest tylko taka możliwość :-) ale podziwiam wszystkich rodziców a szczególnie mamy, które od początku będą mieć dzidziusia w osobnym pokoju.....twarde sztuki z Was :-) (w pozytywnym tego słowa znaczeniu)

Myślę, że jak dzidziuś zacznie ładnie już przesypiać nocki albo chociaż będzie się budził tylko raz to przeniesiemy łóżeczko, niech się uczy, że sypialnia należy tylko dla dorosłych a nie :-D

Ewelinka jak będzie przesypiać??? No to różnie bywa... Niektóre w miarę szybko to opanowują, a np moja córeczka do tej pory min. 2 razy budzi się żeby się wody troszkę napić... A jeżeli chodzi o wygodę to u nas mała byłą w pokoju obok i miałam wygodny fotel do karmienia na którym nawet jak mi się przysnęło to mała byłą bezpieczna i wolałam tak do niej chodzić, bo wiem, że jakbym ją brała do łóżka to na siedząco byłoby mi niewygodnie (a fotel w sypialni już się nie zmieści) a na leżąco to bym zasypiała i bałabym się, że mi spadnie albo się nauczy tak spać cały czas przy cycku... Ale tak jak piszesz - każda z nas jest inna i różne rzeczy są dla nas wygodniejsze:)

Basieniak i ja pełna podziwu jestem:-) Dla mnie gdyby nie opcja, że czasami mogłam przysnąć przy karmieniu to nie wiem jakbym przetrwała pierwsze 6miesięcy a i tak byłam tak przemęczona, że nie miałam weny martwić się czy mały się przyzywczai, zresztą starałam się Go odkładać do łóżeczka z naszej sypialni wywędrował jak skończył 6miesięcy i z piersi przerzuciliśmy się na formułkę, teraz też taki plan zwłaszcza że potem planuję by dzieciaki miały wspólny pokój a nie chcę by wzajemnie sobie przeszkadzały.
Basiniak a Ty Dzieciaczki we wspólnym pokoju czy każde swój będzie miało?

U nas chyba trzeba nawet miec lozeczko przez kilka pierwszych miesiecy. Zaraz po wyjsciu ze szpitala przychodza polozne i sprawdzaja wszystko. Ja zreszta balabym sie miec dziecko w innym pokoju na poczatku nawet z super monitorem oddechu czy niania.

reklama
u nas Nela będzie spała z nami w pokoju przede wszystkim dlatego żeby nie budzić Gabina podczas "wołania"o jedzenie:)) Będzie wesoło jak się okaże, że młoda podbnie jak jej brat noce zacznie przesypiać dopiero w okolicach 2 roku życia:p

Do góry