reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

lilikasia ja podobnie jak Dziewczyny, po kąpieli body i pajac a rano przebierałam no i w ciągu dnia w zależności od potrzeby.
Nomi ja z kolei jestem fanką tych do ucha, bezdotkowy u nas się nie sprawdził, a o tym babyono pisała chyba Kania, że nie poleca.
Herbatka serio rtęciowe??? zgodzę się, że są dokładne ale po pierwsze nawet maleństwo utrzymać w jedej pozycji przez 3minuty jest ciężko a poza tym to nie są bezpieczne termometry i ze względu na szkło i rtęć, ja się starchu najadłam, nie miałam wyboru bo mały chorował jak u Rodziców byliśmy w zeszłym roku na Święta, miał wtedy niecały rok i po pierwsze zmierzyć temperaturę to był koszmar bo Szczepek się buntował a potem chciałam szybko termometr odłożyć bo mały zaczął wymiotować no i tak nieszczęśliwie upadł ten termometr, że się rozbił, od tego czasu już nigdy więcej. Te do pupy może i ok, ale ja wychodzę z założenia że dziecko to mały człowiek, ja nie znoszę czopków i tym podobnych cudów więc i mojemu dziecku postanowiłam nie fundować podobnych przyjemności;-)

reklama
szczebiotka no starsze dziecko sie buntuje, ale mala jak byla mlodsza to potrafila spac przy mierzeniu temperatury... mnie akurat podpasowaly takie do pupy... jak mala miala problemy z wyproznieniem to tez termometr i kupka zaraz byla... wystarczylo zagadac i tyle. wiem ze czopki nie sa za przyjemne, ale moja niespecjalnie za syropami.

Wcześniej już pisałam, że mamy termometr do ucha, do czoła firmy kupowany w lidlu 3 lata temu, kosztował 50 zł. Jestem bardzo z Niego zadowolona - firmy Silvercrest.

Dziewczyny a ja zakupiłam gondolę:) dumna jestem:p Sytuacja wyglądała tak, że miałam dostać gondolę do wózka x-lander xa od kuzynki, bo już na początku ciąży na ten wózek się zdecydowaliśmy. Natomiast jak to często bywa - zmieniliśmy zdanie i o ile ta sama firma to inny wózek x-move (niewielka różnica cenowa a wiele udogodnień). Okazało się że gondola od xa do x-move nie pasuje;( w smyku (na allegro też) nowa gondola do x-move kosztuje 619zł - zważywszy że pokorzystamy z niej około pół roku to słaby bizness i kupiłam używaną na allegro za 1/3 ceny:) będzie inny kolor spacerówki a inny gondoli ale nie przeszkadza mi to wcale:)

Betina kupiłam gondole x pram q w kolorze energy (czerwona). Ta gondola pasuje do x-move i xq (tych modeli gdzie jest możliwość obracania spacerówki tyłem i przodem do kierunku jazdy.
Ze spacerówką się jeszcze wstrzymaliśmy - jeśli wejdzie nowa kolekcja kolorystyczna to zobaczymy, a z tej tegorocznej to byliśmy zdecydowani na europe (śliwkowy) ale jest na żywo strasznie mdły... także stanęło na asia (różowy) - żeby tylko moja córka się córką urodziła:p:p

reklama
trytytka to faktycznie Ci sie udalo z zakupem. ja gondoli przestalam uzywac jak mala miala 4,5 miesiaca, wiec potwierdzam ze nie ma sensu przeplacac....

nawet o wozkach nie czytam, bo dalej nie wiem co robic, czy podwojny czy dostawka czy w ogole nic?? im blizej porodu tym wiecej watpliwosci... eh :angry:

Do góry