reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Kupiłam podgrzewacz do butelek firmy avent. Teraz zaczynam sie zastanawiać czy był sens. Kosztował niecałe 150 zł, ale czy jest to użyteczne? Bo od starszych doświadczeniem mam, slyszalam, ze dobrze sprawdza sie po prostu termos.

mikowata ja mam taki sam, rewelacja! wystarczy ze wlaczysz na jedynke a woda jest idealna do spozycia. nie musisz sie wiec bawic w termos, wystarczy ze wsypiesz mleko do wody i mozesz odrazu podawac. zawsze uzywam jedynki zeby podtrzymac temperature. dwojke daje na sloiczki ewentualne, a trojke to jak chce szybko cos podgrzac, choc lepiej sprawdza sie garnek w tym momencie. jak juz nie karmilam w nocy, a mala czasem chciala to wyciagalam wode i szybko mleko gotowe, w termosie czasem temperatura utrzymuje sie za wysoka zbyt dlugo. takie moje zdanie

Dziewczyny orientujecie się może jaka jest jakoś dziecięcych ubranek z angielskiego primarka? Ceny za komplety body lub pajaców są dosyć zachęcające na allegro i się zastanawiam, czy warto.

Ja jakies niecałe dwa lata temu byłam w Londynie i kupiłam mojej siostrze masę ciuszkow dla jej blizniaczek wlasnie miedzy innymi w sklepie primark (w tym tez body, pajacyki itp). I moge śmiało polecic.

A ja mam takie pytanko, po urodzeniu jak maluszek ma jeszcze świeży pępuszek, czy mogę mu na takie gołe ciałko założyć body, czy musi być najpierw kaftanik, bo słyszałam, że trzeba pępek koniecznie chronić kaftanikiem.
Ale tak sobie pomyślałam, co to za różnica, jak body np też by było bez uwierających guzików z bawełny..
A poza tym jak już bym ubrała kaftanik, to na to założyć body to chyba kłopot, bynajmniej jak ja kupiłam takie 56 to sobie nie wyobrażam, że małego by miał kaftanik jeszcze pod spodem ugniatać. Jak uważacie?

Patula możesz założyć co chcesz, wytnij tylko sobie w pieluszce miejsce na pępek by nie uwierała dzidka i każde ubranie możesz założyć.
A co do podgrzewczy to praktyczna rzecz, choć ja nie używałam bo termos zdał egzamin.

reklama
ja podgrzewacza praktycznie nie używałam...jak weszliśmy na etap słoiczków to chwilo miał okazję się wykazać ale dużo szybciej mi szło jak wsadzałam słoiczek do wrzątku:p

Pieluszki happy mają specjalne wycięcie dla niemowlaków ..aczkolwiek jak dla mnie są mocno średnie więc proponuję wywinąć pampersa i po sprawie:-D

Do góry