reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

naprawde pierwszo slysze zeby chronic pepek :shocked2: kurde znow widac ze co kraj to obyczaj. wiem ze nie mozna zamaczac, ale poza tym nic wiecej. nawet nie kazali niczym smarowac ani psikac. sam kikutek odpadl po 6 dniach u nas

reklama
Herbata tu też nie zalecają nic, ja stosowałam zwykły rozcieńczony spirtus do przemywania, polecony sprawdził się rewelacyjnie i przy drugim też mam zamiar stosować, co do chronienia zgodzę się a Alą wywijanie pampersa wystacza.
Ja podgrzewacza nie miała i nie potrzebowałam ale gdybym od początku nastawiała się na formułkę to bym pewnie się zaopatrzyła.
Do mnie właśnie kolejne ciuszki dotarły, w sumie zamawiałam dla siebie staniki do karmienia ale ciuszki były takie cudne, że jednak się skusiłam na te pajacyki, jeszcze mam do odebrania jakieś w tesco i powiedziałam, że już kończę :-D
Co do ciuszków z primarka to dostałam trochę pajacyków, materiał przyjemny ale dość szybko się "zmechacił" w praniu, inna kwestia że ja używam suszrki do ubrań i jednak szybciej się zużywają ubrania, choć np z body i pajacykami z asdy nie miałam takiego problemu

Dziewczyny powiedzcie mi (choc może już wcześniej pisałyście) czy macie termometry dotykowe do czoła np BabyOno albo jakies inne, czy jesteście zadowolone , jakiej marki nie polecacie a jaka jest rewelacyjna. Mąż sie uparł by kupić termometr do czoła , tyle , że jak zaczęłam czytać na forach to wiele osób narzeka i pisze, że źle mierzą temperaturę

Dziewczyny a jak to jest z przebieraniem niemowlaka? Tzn. wiadomo, że pieluszkę zmieniamy jak jest potrzeba, a jak postępujemy z body, pajacami itp?

Lilikasia ja Jaśka zawsze ubierałam w świeże ciuszki wieczorem po kąpaniu, potem rano po nocy ubierałam mu też zawsze coś nowego:) a potem w dzień to było różnie:) czasem przechodził cały dzień w jedych rzeczach, ale często mu się ulało albo przesikał pieluszkę więc trzeba było go częściej przebrać:)

a ja z innej beczki, czy w Polsce do jutra tez -20% w c&a na wszystko (nawet na juz przecenione) i w h&m doslownie caly sklep, m.in. ciuchy ciazowe... :tak: mozna sie ladnie oblowic ;-)

marynka a da sie przez neta kupowac??

lilikasia ja po wieczornej kapieli ubieralam pajacyka, nad ranem body i spodnie, albo bluzke na body z krotkim rekawem i spodnie. z reszta do wyboru, do koloru :-p ale tak jak pisze Madzia najczesciej do wieczora przebralam pare razy bo albo sie ulalo, albo obkupkalo na calego. do tej pory z reszta wylewa na siebie napoje albo siada na bananie :dry:

nomimalone nie pomoge, bo rowniez slyszalam ze sa troszke do d... ja stawiam na rteciowke, ewentualnie elektroniczny do pupy

A ja jak karmiłam Piotrusia piersią to po karmieniu musiałam go przebierać bo z drugiej piersi mi tak leciało że nawet pielucha tetrowa nie pomagała :p a tak to po kąpieli :)

reklama
Herbata u nas też pajacyki służyły jako piżamki:) a na dzień były bodziaki ze spodenkami, albo bodziak ze śpioszkami i do tego jak było chłodniej to np na krótki rękaw jakaś bluzka z długim rękawem. Mój Jasiek ponad rok starszy a też potrafi się jeszcze nieźle upaćkać w ciągu dnia:) najlepiej wyglądały spodnie po zabawach na świeżym powietrzu:)
Maryńka ja rzeczy z C&A często kupuję przez neta bo często są tam rzeczy których nie ma wstacjonarnych sklepach:) ale nie wiem czy są obniżki:)

Do góry