reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
mnie sie mylą pajace ze śpiochami :rofl2: ale wczoraj do tego doszłam:-):-):-) Poczytałam i nastawiłam sie na pajace.

Być może sie mylę, bo wcześniej jakoś nie interesowałam sie tym co nad co pod i w jakich zestawieniach :zawstydzona/y:
Wyczytałam , że w szpitalu mozna założyc body, dzieciaczek i tak jest zawinięty w becik / kocyk, więc zimno mu nie będzie.
Natomiast normalnie na body zakłada się śpiochy, czyli pajace ale na ramiączka. Można zastosować przy wyjściu ze szpitala. Mamy dość często pisały na róznych stronach, że z body jest o tyle większy problem, że zakładany jest przez głowe , a maleństwo i tak płacze i jest w szoku bo nie wie co sie dzieje a tu mu jeszcze cos przez głowe zakładają, szczególnie mało przydatne gdy dzieciaczka lekarze muszą co trochę badać , bo cos jest nie tak, wtedy rozbieranie , ubieranie jest dla maluszka stresem.
Natomiast pajace (najlepsze te które rozpinają się na całej długości od szui po stópki, są o tyle wygodne , że rozpinasz całośc , kładziesz maluszka i zapinasz, bez konieczności przekładania przez główkę . Totez ja nastawiłam sie na pajace

ja na noc zawsze tak ubieralam ze body bez rekawow i na to pajacyk. takie body sa dosc luzne wiec przy przekladaniu przez glowe nie ma problemu. a i zamek od pajacyka nie uwiera.

kaftaniki tez odradzam, sa dosc nieporeczne...

ja to chyba dojdę to tego co sie z czym i pod co zakłada jak juz dzidzia będzie :baffled::-) Tego doświadczenia tym co juz mamami sa bardzo zazdroszcze , choć wiem , że i ja się nauczę . Tyle, że ja bym chciała wiedzieć już natychmiast, bo jak to tak na dziecku sie uczyć , :-):rofl2: mama jest dorosła więc powinna wszystko umieć :rofl2::rofl2::rofl2:

heh, Nomi poradzisz sobie. to kwestia paru dni. dziecko bez przerwy ulewa albo ubrudzi sobie pol plecow kupa, wiec przebieranki beda Twoim drugim zajeciem zaraz po karmieniu :-D

ten fotelik do kąpania może być fajny :) a body są też takie zapinane kopertowo i wtedy nie zakłada się przez głowę :) coś takiego np
f-halux-ii-body-kopertowe-krotki-rekaw-rozm-56-bawelna-kolor-niebieski.jpg

Patrycja właśnie miałam napisać, że body są też zapinane kopertowo...ale powiem Wam, że większość tak mnie straszyła tym zakładaniem przez głowę a u nas w ogóle to nie stanowiło żadnego problemu:-) Trzeba się nastawić pozytywnie i damy radę!!!

reklama
Witam Dziewczyny :)

Na początek pogratuluję wszystkim brzuszków..:)
Ja urodziłam w sierpniu moją królewnę i rozpoczął się czas kiedy narastają mi już sterty ubranek,z których moja Mała wyrosła.Nie chce Wam śmiecić na forum,ale jak szukacie jeszcze jakiś ubranek to zapraszam:
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wszystkie rzeczy kupowałam jako nowe i są naprawdę w bardzo dobrym stanie także zapraszam.

Pozdrawiam i życzę najlepszego :)

Do góry