reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
kociatka tak, wieszanie firan czy mycie okien grozi odklejeniem lozyska wlasnie z uwagi na rece trzymane w gorze

marynka przywiazujesz do wozka czerwona wstazke zeby nikt na dziecko uroku nie rzucil jak sie bedzie przygladal ;-)

kociatka - ja tez wszędzie słyszałam by nie mówić o ciąży to jakiegoś tam czasu, a powiedziałam od razu po zobaczeniu dwóch kresek (jak Ty). Tylko sie zastanawiam czemu nadal to sie utrzymuje, ciagle sie widzi wózki z czerwonymi wstazkami...a kogo pytam to mówi mi, ze to nie wierzy i tak nie bedzie robił.

Tez slysze wogol te cholerne zabobony:))
najlepsze sa te ze zakupy wózka i łóżeczka dopiero po porodzie, a ciuszki miesiac przed....taaaa i na wozek czekalismy miesiac od zamowienia, to by bylo gdybym zamowila po porodzie\

Herbata....najlepszy jest ten, ktory mowi zeby sie nie depilowac:))) nie wyobrazam sobie 9 miesiecy:))))

no z zabobonów to jeszcze znam , że kobieta w ciąży nie może być matką chrzestną. Tutaj też obalone, nie ma to zupełnie związku.

Co do tematu wyprawkowego. jutro dostaje paczkę z ciuszkami od kuzyna z Irlandii, juz jestem ciekawa co tam jest , zapewne z 5 razy obejrzę. dzisiaj będąc przypadkowo w Tesco widziałam fajne przeceny ciuszków dla maluszków nawet do 70% . Fajne sweterki widziałam takie na chłodniejsze wieczory późno wiosenne lub letnie i sukieniunie kremowa w różowe kwiatuchy. jak za różowym nie jestem to ta mi sie podobała bardzo. Nawet nie drogo bo chyba 16 zł. Ale kupować nie będę bo nie wiem co ja tam dostanę w tej paczce :tak:
Mąż już pokoik pomalował, teraz trzeba poczekać jak wyschnie , zmyć podłogę i kłaść wykładzinę , a później będziemy naklejać zwierzątka na ścianę - tych zwierzątek to już się doczekać nie mogę . No a później zacznie się najgorsze, czyli wstawianie z powrotem gratów na swoje miejsce , pranie , prasowanie i wycieranie kurzy po tym remoncie , zapewne z kilka razy.
Ja tego na pewno robić nie będę - już chodzę jak pingwin :szok::-):-D (czyli bujam się tak na prawo na lewo przy chodzeniu).

nomimalone widze ze przygotowania pelna para... moze wlasnie scieraj kurze i wnos graty to akcja sie zacznie :-)

nomimalone widze ze przygotowania pelna para... moze wlasnie scieraj kurze i wnos graty to akcja sie zacznie :-)

Oj nie :no: ja bym chciała do tego 21 marca dotrwać albo chociaż do 18-go . W razie co to chociaż parę miesięcy z rocznego macierzyńskiego bym skorzystała. Ale jak już mała sie uprze to może być wcześniej oby po remoncie , jak już w domciu będzie czysto :tak::-D

Przesądy są straszne :) my w lozeczku przypielismy medalik z niebieska wstazeczka tak ze względów religijnych a w przesady nie wierze :)

nomimalone - współczuję remontu. my własnie skonczylismy malowanie pokoju. niby nic, a sprzatania po tym od groma. a jakie zwierzatka kleicie na sciane? my sie nie mozemy zdecydowac czy cos wieszac, czy przyklejać..

reklama
nomimalone - współczuję remontu. my własnie skonczylismy malowanie pokoju. niby nic, a sprzatania po tym od groma. a jakie zwierzatka kleicie na sciane? my sie nie mozemy zdecydowac czy cos wieszac, czy przyklejać..

A kupilismy takie NAKLEJKI ŚCIENNE dla dzieci XXL zwierzęta Gliwice (3025974677) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zestaw nr 1 - zwierzątka z takimi wyłupiastymi oczami :-)

Do góry