reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

Co do zabobonów, to ja też mam to w d...pie. Nie żyjemy w średniowieczu. Ja jeszcze jestem taka złośliwa, że na przekór wszystkim robię.:blink: Jak ktoś powie, że czerwona wstążeczka, to ja czarną uwiążę...hihihihihi :tak: Taka za mnie małpa.

Co do wyprawek, to w sobotę miałam taki jakby baby shower.:-) Laski z załogi i kumpele u mnie były na drinku.:oo: Miały nic nie kupować, ale oczywiście naprzynosiły różnych rzeczy.:wink: Śpiworki już mam, termosik na butelkę mam, kocyk z imieniem, ręczniczek zapasowy, no i kilka paczek Pampersów i Huggisów rozmiaru 1.:rolleyes: Teraz nie wiem czy nie za dużo. Bo jak mały urośnie to już 2 będę musiała kupić. I tu moje pytanie:
Od którego miesiąca używa się rozmiaru 2. Kiedy dziecko zaczyna ważyć koło 5 kg???????????????????????????

reklama
:) co do zabobonów to ja w to nie wierzę i jakoś wcale nie zwracałam na to uwagi:) przy Jasiu żadej czerwonej wstążeczki nie miałam i teraz też nie będę miała:) i jakoś w sumie nikt nie zwrócił uwagi że takiej brak:)
NomiMalone super te naklejki:) my w pokoju Jasia tylko meble troche poprzestawialiśmy żeby zmieściły się łóżeczko maluszka, łóżko Jasia i kanapa:) a na ścianach króluje kubuś puchatek i ekpia:)
Tere fere mój synek jak się urodził ważył 3,3kg i pampersy w rozmiarze "1" używaliśmy bardzo krótko, maks może 2 tyg:) potem już korzystaliśmy z rozmiaru "2", a jak mały miał 2 miesiące i pare dni to już rozmiar "3" kupowaliśmy, dłużej ponosił dopiero rozmiar "4":)

madzia kurde no to niezle. Bo ja mam 3 paczki po 78szt i 2 paczki te mniejsze. Chociaż takie małe to posrywa dosyć często, więc może się zużyje. Jak nie to będę miała prezent dla następnej w ciąży...:-D

tere fere to zalezy ile dzidz ma jak sie rodzi. moja wazyla 3200 przy urodzeniu, spadla pozniej do 2950 a 4500 miala jak miala 4 tygodnie... ona strasznie szybko przybierala bo byla zarlokiem :-) fajnie ze dostalas prezenty... mnie by sie tez przydaly pieluchy kurde

a ja dzis dostalam sterylizator phillipsa do mikrofalii. nie wiedzialam czy kupic czy nie, ale na ebay byla promocja za 15£ wiec sie zdecydowalam:)

ledwo mi sie miesci do mikrofalii:) szczebiotka a czemu twoja mikrofala nie jest odpowiednia do niego?

Ku zaskoczeniu otrzymałam dziś przesyłkę... kurier przywiózł mi paczkę z firmy Philips, a w niej ... butelka AVENT(125ml),2 kalendarze i duża torba papierowa. A wszystko przez to że zalogowałam się właśnie tu na BB jako chętna do testowania butelki dla niemowlaka :) Bardzo cieszę się z przesyłki:) Mam nadzieję,ze maluszkowi spodoba się taka butelka :)

parę rzeczy jeszcze mi brakuje ale prawie wszystko jest. Chcę jeszcze dokupić Octenisept, maść na brodawki, krem do twarzy, huśtawkę... Ostatnie pranie muszę zrobić (dodatkowe pieluchy i dwa nowe pajacyki) no i już będę czekać :)

Tere Fere moja miała 2 miesiące jak miała 5 kg, ale nie martw się zapasem pieluch, szybko je zużyjesz :-)
Fajnie, że kumpele zrobiły najazd i takie niespodzianki sprawiły.
Basiatoja super prezencik :-)

reklama
Nomi fajne te naklejki:tak: Ja jak bede robila Laurze pokoik to tez chce zakupic naklejki na sciane:-)
Tere fere Moja Laura jak miala 5 tygodni wazyla 5105g Wszystko zalezy od wagi urodzeniowej i od dziecka. MOja urodzila sie 21.07 4020g, po 3 dniach wazyla 3660g a 30.08 5105g

Chyba czas rozlozyc kolyske

Załączniki

• kolyska.jpg
    kolyska.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Do góry