reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

Zuzkon do szpitala to spakowałam jeszcze chusteczki nawilżone i krem do twarzy na każdą pogodę (ale to na wyjście), no i rożek spakowałam - na stronie szpitala jest - ale strasznie dużo miejsca zajmuje:(

reklama
tere fere zarcik dobry:p lacznie mam 6 skarpetek dla Kuby:p policzone:)
trytytka no ja mam kocyko-rozko-spiworek:D. u mnei na liscie jest jeszcze recznik. i plyn do kapieli.

Zuzkon, wzielabym wiecej bodziakow. One tez obrywaja, jak dziecko sie przesikuje lub ulewa.

Jesli sie wstydzisz, to zawsze mozesz dokarmiac sztucznym mlekiem. Ale wiadomo - im wiecej takiego mleka, tym mniej dziecko zje od Ciebie i tym mniej bedziesz produkowac... Inne wyjscie to odciaganie i pogrzewanie potem poza domem specjalnymi zelami. Klopotliwe bardzo, ale wykonalne (wiem, bo musialam tak robic, gdy synek przestal ssac). Mozna oczywiscie nie wychodzic z domu, ale... wtedy mozna oszalec.

Kurna chata, właśnie odpisała mi ginka, że mam do szpitala pojechać, bo ciśnienie mam 145/100. Ale powiedziałam, że może jakieś tablety łyknę, więc powiedziała, że jeśli teraz skołuję i jeszcze dziś wezmę to ok. Jak nie to szpital. Faken! Mój M właśnie pojechał w teren kombinować tablety.:-:)sorry2:

To jest zel, o ktorym pisalam Zuzkon. Naprawde fajny wynalazek - podgrzewalam nim odciagniete mleko, potem zupki i sloiczki, gdy bylam poza domem. Po uzyciu wystarczy chwile wygotowac i zel mozna uzyc ponownie. Bardzo mi sie przydal:tak: Nawet w zimie spacerowalam ile chcialam, a dziecko mialo cieple mleczko lub zupke.

http://www.i-apteka.pl/product-pol-28134-LOVI-Podgrzewacz-zelowy.html

Ostatnia edycja:
tak czy siak mam za mało ubranek na 56:(( dzieki za rady pewnie wezme wiecej.
Zel baaaardzo fajny pomysl
Tere fere oby udało sie znależć leki!! trzymam kciuki!

kociatka aha no to nieźle! Takie ciśnienie grozi odklejeniem się łożyska i niedotlenieniem dzieciaka.:baffled: A przy 160/110 robią natychmiast cesarkę. Tzn to wszystko w ostatnim miesiącu ciąży. No i jeśli ktoś ma normalnie niskie ciśnienie, bo jeśli ktoś zazwyczaj ma lekko podwyższone to nie ma dramatu. Tłumaczę się bo nie chcę nikogo straszyć:szok::-D:-D:-D

Ale mam już tablety i już łykam:happy2:

reklama
kremu do twarzy nie mam. Jaki polecacie?

PS. Macie jakieś objawy takiego ciśnienia? Mi lekarz mierzy przy okazji wizyty i zawsze mam niskie. Ale teraz się zastanawiam czy nie powinnam mierzyć częściej :/

Do góry