reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

Zuzkon do szpitala to spakowałam jeszcze chusteczki nawilżone i krem do twarzy na każdą pogodę (ale to na wyjście), no i rożek spakowałam - na stronie szpitala jest - ale strasznie dużo miejsca zajmuje:(

reklama
tere fere zarcik dobry:p lacznie mam 6 skarpetek dla Kuby:p policzone:)
trytytka no ja mam kocyko-rozko-spiworek:D. u mnei na liscie jest jeszcze recznik. i plyn do kapieli.

Zuzkon, wzielabym wiecej bodziakow. One tez obrywaja, jak dziecko sie przesikuje lub ulewa.

Jesli sie wstydzisz, to zawsze mozesz dokarmiac sztucznym mlekiem. Ale wiadomo - im wiecej takiego mleka, tym mniej dziecko zje od Ciebie i tym mniej bedziesz produkowac... Inne wyjscie to odciaganie i pogrzewanie potem poza domem specjalnymi zelami. Klopotliwe bardzo, ale wykonalne (wiem, bo musialam tak robic, gdy synek przestal ssac). Mozna oczywiscie nie wychodzic z domu, ale... wtedy mozna oszalec.

Kurna chata, właśnie odpisała mi ginka, że mam do szpitala pojechać, bo ciśnienie mam 145/100. Ale powiedziałam, że może jakieś tablety łyknę, więc powiedziała, że jeśli teraz skołuję i jeszcze dziś wezmę to ok. Jak nie to szpital. Faken! Mój M właśnie pojechał w teren kombinować tablety.:-:)sorry2:

To jest zel, o ktorym pisalam Zuzkon. Naprawde fajny wynalazek - podgrzewalam nim odciagniete mleko, potem zupki i sloiczki, gdy bylam poza domem. Po uzyciu wystarczy chwile wygotowac i zel mozna uzyc ponownie. Bardzo mi sie przydal:tak: Nawet w zimie spacerowalam ile chcialam, a dziecko mialo cieple mleczko lub zupke.

http://www.i-apteka.pl/product-pol-28134-LOVI-Podgrzewacz-zelowy.html

Ostatnia edycja:
tak czy siak mam za mało ubranek na 56:(( dzieki za rady pewnie wezme wiecej.
Zel baaaardzo fajny pomysl
Tere fere oby udało sie znależć leki!! trzymam kciuki!

kociatka aha no to nieźle! Takie ciśnienie grozi odklejeniem się łożyska i niedotlenieniem dzieciaka.:baffled: A przy 160/110 robią natychmiast cesarkę. Tzn to wszystko w ostatnim miesiącu ciąży. No i jeśli ktoś ma normalnie niskie ciśnienie, bo jeśli ktoś zazwyczaj ma lekko podwyższone to nie ma dramatu. Tłumaczę się bo nie chcę nikogo straszyć:szok::-D:-D:-D

Ale mam już tablety i już łykam:happy2:

reklama
kremu do twarzy nie mam. Jaki polecacie?

PS. Macie jakieś objawy takiego ciśnienia? Mi lekarz mierzy przy okazji wizyty i zawsze mam niskie. Ale teraz się zastanawiam czy nie powinnam mierzyć częściej :/

Do góry