reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Powiem szczerze, że nie wiem, po co te wszystkie pieluszki flanelowe, tetrowe i bawełniane skoro dziecko i tak w pampersach będzie siedziało :dry:
Jakościowo dobre rzeczy tej firmy, a co do pieluch wierz mi, że Ci się przydadzą, na podkładanie, na ulewanie/odbijanie, czasami mamy stosują do kąpieli, dziecko też lubi się przytulać do pieluszki śpiąc, zwłaszcza jak mama ma ją przy sobie w ciągu dnia a potem daje dziecku na sen, by czuło jej zapach. I wiele różnych innych zastosowań mają te pieluchy. Wg mnie tetra dzisiejsza jest gorszego gatunku więc ja wybierałam pieluszki flanelowe, są milsze w dotyku i dla dziecka na pewno też takie będą, nie podrażniają skóry,

Ja tez sie zastanawiam nad kupnem tej poduszki do spania i karmienia ale na allegro jest tego troche w roznych rozmiarach i z roznym wypelnieniem i nie moge sie zdecydowac bo nie wiem ktora najlepiej wybrac i ktora najbardziej przydatna i trwala. Jak myslicie 170cm jest wystarczajaca czy lepsza 190? Jakie wy macie?
Kiniusia a jaka Ty zamowilas?

Jakościowo dobre rzeczy tej firmy, a co do pieluch wierz mi, że Ci się przydadzą, na podkładanie, na ulewanie/odbijanie, czasami mamy stosują do kąpieli, dziecko też lubi się przytulać do pieluszki śpiąc, zwłaszcza jak mama ma ją przy sobie w ciągu dnia a potem daje dziecku na sen, by czuło jej zapach. I wiele różnych innych zastosowań mają te pieluchy. Wg mnie tetra dzisiejsza jest gorszego gatunku więc ja wybierałam pieluszki flanelowe, są milsze w dotyku i dla dziecka na pewno też takie będą, nie podrażniają skóry,

i też taką flanelową można przykryć latem :)

ja o takiej poduszce jeszcze nie myślałam, ale mama właśnie chce mi sprezentować taką:

Kojec Motherhood - kup poduszkę dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

znacie tę firmę? podobają mi się ich rzeczy, wzory pieluszek. zastanawiam się, czy są dobrej jakości.

Flanelki - miękkie pieluszki | Motherhood.pl

powiem szczerze, że nie wiem, po co te wszystkie pieluszki flanelowe, tetrowe i bawełniane skoro dziecko i tak w pampersach będzie siedziało :dry:

Ja mam dokładnie taką samą...zresztą w pierwszej ciąży też ratowała mi życie!! Tak ją zużyliśmy że biedaczka wylądowała w końcowo u mnie w schronisku a teraz sprawiłam sobie drugą:-)

A flanelki i tetra służą...na przewijaku,do odbijania,w lato na przykrycie itp.:-)

ja o takiej poduszce jeszcze nie myślałam, ale mama właśnie chce mi sprezentować taką:

Kojec Motherhood - kup poduszkę dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

znacie tę firmę? podobają mi się ich rzeczy, wzory pieluszek. zastanawiam się, czy są dobrej jakości.

Flanelki - miękkie pieluszki | Motherhood.pl

powiem szczerze, że nie wiem, po co te wszystkie pieluszki flanelowe, tetrowe i bawełniane skoro dziecko i tak w pampersach będzie siedziało :dry:

ale cyrk!!!:szok::szok:
ta poduszka w Niemczech kosztuje dwa razy tyle
Musialabym za nia zaplacic 70 euro:crazy:
Nie ma jak zakupy w POlsce:laugh2:

Dziewczyny zachęcona Waszymi opiniami oglądam poduszki i doradzcie jaką długość wybrać 170? 190? i z jakim wypełnieniem lepsza? granulat styropianowy chyba się nie będzie odkształcał?

Do doświadczonych mamuś jaką wybrać butelkę na początek i w ile się zaopatrzyć przy planowanym karmieniu piersią?

reklama
Dziewczyny zachęcona Waszymi opiniami oglądam poduszki i doradzcie jaką długość wybrać 170? 190? i z jakim wypełnieniem lepsza? granulat styropianowy chyba się nie będzie odkształcał?

Do doświadczonych mamuś jaką wybrać butelkę na początek i w ile się zaopatrzyć przy planowanym karmieniu piersią?

Z poduszkami nie mam doświadczenia ale buteleczki mogę poradzić :)
Ja karmiłam młodego do 1 roku i 2 miesięcy piersią plus raz przed spaniem dostawał mleko z butelki. Dla mnie wspaniała jest butelka antykolkowa dr Brown. Bardzo fajna. Ale ciężka trochę do mycia tej gumy w środku i tego zbiorniczka na zbierane powietrze, ale coś za coś. I miałam właśnie większą i mniejszą z tej firmy, później jeszcze miałam do herbatki taką 120ml Canpol i z takim smoczkiem Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://images.kangoo.pl/34385739/1223/large/smoczek_do_butelek_uniwersalny_do_mleka.jpg.

Nie lubiłam tych smoczków Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290392486800856/T/340x340/C/FFFFFF/url/nuk-smoczek-na-butelka.jpg

I później miałam jeszcze też z Canpola z tym pierwszym smoczkiem tylko większą chyba 250 ml. Też do soków, herbatki, wody jak już więcej pił albo wybieraliśmy się gdzieś w podróż. Teraz na pewno tą małą kupiłabym szklaną taką jak są w szpitalu tą 120 ml do herbatki.
Podobno bardzo dbre są z Aventa ale nie miałam okazji spróbować.

Do góry