reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

dziewczyny, że tak zapytam jakie dla siebie "pieluchy" przewidujecie??
Ja słyszałam dobre opinie o hartmannie i znalazłam takie:
HARTMANN Wkłady MIDI 30szt podkłady poporodowe (2906043333) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale natknęłam się jeszcze na coś takiego - wyglądają na hmmm chłonne:p

NAJLEPSZE! 28szt PODKŁADY POPORODOWE Abri-SAN n2 (2939617720) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

co kupujecie??

reklama
Ja raczej nie jestem tzw dusi grosz :) ale słyszałam że najlepsze są najzwyklejsze podkłady, coś takiego: PODKŁADY poporodowe BELLA mamma 10szt PROMOCJA!! (2935636113) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego trzeba kupić sobie te jednorazowe majtki i powinno być ok.
Dla siebie do szpitala chce zabrać dodatkowo chusteczki nawilżane, wodę termalną, żel antybakteryjny do rąk, jakiś dobry balsam do ust no i wiadomo standardowe środki do higieny.

Dzięki Monisiu za listę,kilka rzeczy dopisałam do mojej listy :) Fajnie, ze napisałaś co jakiej firmy kupujesz bo dla mamy pierwszego dziecka to naprawdę pomocne ;)

No ściany są w kolorze beżu i cynamonu. Różnie sa pomalowane i tapeta na jednej ścianie z misiem,która wczesniej Wam pokazywałam też w odcieni beżów :)

to sugeruję ci wersję sosnową-nie będzie się tak wybijac iskomponuje sie z całością:)

zabka253-z kosmetyków to wystarczy płyn do kąpieli od pierwszych dni życia.Szampon niepotrzebny.Właściwie to Ci powiem,że jak w pierwszych dniach umyjecię dzidzi w samej ciepłej wodzie to nic takiego.Chodzi głównie o rytuał mycia.Aha,no i po kąpieli obowiązkowo coś do smarowania ciała-może byc oliwka(ja nie uzywałam bo mi za tłuste i plamy się robia)Ja wolałam balsam do ciała z Niveiki (ten biały),póxniej gazikiem zwilżonym solą fizjologiczną przemywałam oczy dzidzi,wacikami delikatnie uszy,sól morską wpsikiwałam do noska a jak dziecko kichnęłó(bo takbył efekt psiknięcia) to odssysałam nadmiar wosy fridą.Tak wypieszczone dziecko ubierałam w kaftanik,bodzik,w rożek i do cyca:-D

A'propos kremu bambino-jest ok ale wg mnie jest zbyt gęsty i nie nadaje się na smarowanie całego ciała dziecka,bo ma zbyt delikatną skórę a ten krem się ciągnie.Lepsze są takie delikatne balsamiki które łatwo rozprowadzić na skórze dziecka,no a na dupkę,kroczę polecam Sudokrem lub Bepanthen

trytytka-u mnie sprawdziły się bawełniane podpaski poporodowe firmy bella(wielkie ale ja sporo krwawiłam inaprawdę polecam).Poza tym polecam do szpitala i na kilka pierwszych dni w domku "jednorazowe majtki bawełniane",sa w różnych rozmiarach w aptekach.Sprawdzają się bo są cieniutkie jak mgiełka,nie uwierają no i nie szkoda jak gdzieś krwią się ubrudzą,bo idą zaraz do kosza.

03.2013-uważam tak jak ty;)

pozdrowionka

ja miałam przy pierwszej ciąży właśnie takie podkłady jak 03.2013 wstawiła. dostałam wtedy dwie paczki od siostry ciotecznej męża bo wcześniej rodziła a zostało jej. zużyłam raptem może pół paczki, a później wystarczyły zwykłe podpaski takie jak zwykle przy okresie używałam.

Dokladnie jak pisze Gosha:tak: te grube to tylko na samym poczateczku sie przydaja a potem takie jak zwykle uzywacie przy @:tak:
U nas w szpitalu daja takie jak wkleila link 03.2013 i ja jak wyszlam ze szpitala to na swoich jechalam

Ostatnia edycja:
ja mam jeszcze podklady ktore z kwietnia mi zostaly po stracie dzidzi.chyba tena sie nazywaja.moj mi kupil dwie paki no i zostalo ich w cholerke. bo uzywalam ich tylko gdy mi poronienie wywolali.moim zdaniem nie ma co przeplacac:)tez bym kupila bella jak 03.2013 proponuje:)
ten plyn bedzie dobry???Ziajka płyn do kąpieli natłuszczający 370ml (2937881099) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kupiłam ten płyn. Bardzo ślicznie pachnie :)

reklama
dziewczyny!
Wpadłam tylko powiedzieć, że cały dzień dziś spędziłam w szpitalu. Mieli mnie już zostawić i przygotowywać do porodu, ale po 6 godzinach czekania na usg, w końcu się nie doczekałam i kazali jechać, ale jutro wrócić na kolejne ktg i usg. Ja się czuję super, nie mam skurczy, no może jakies minimalne, ogólnie ok. Ale wczoraj byłam na prywatnej wizycie u polskiego lekarza, żeby mnie wreszcie ktoś normalny pobadał i znalazł, że mam starzejące się łożysko, trochę złogów wapnia i dlatego nie odżywia dobrze małego. Kazał na dziesiejszej wizycie w gp o tym powiedzieć, ale oni to olali. Więc nie miałam innego wyjścia jak naścimniać, ze nie czuję ruchów dziecka, o by mnie nie wysłali do szpitala. A w szpitalu już inna gadka, tylko wiecie jak to jest w Anglii...czekasz na wszystko. Tak więc wpadłam tylko sie pożegnać z wątkiem Wyprawkowo, bo ja już swoją wyprawkę mam gotową i najprawdowpodobniej jutro będę miała wywoływany poród. Jak sie ogarnę już po wszystkim, to będę zaglądać i śledzić kto kiedy rodzi:tak: A póki co, to radzę dziewczynki, szykujcie sobie wszystko troszkę wczesniej, bo jak mi dziś powiedzieli, ze możliwe, ze w nocy będę wywoływać poród, to ja byłam w niezłym szoku!!! bo w domu nie wszystko przygotowane!!! torby nie dopakowane...Dobrze, ze mnie wypuścili, to sama sobie porobiłam co trzeba i już jutro pójdę na spokojności;-) Tak więc ciężarówki pakujcie się, bo nie znacie dnia ani godziny!!!! Trzymajcie za nas kciuki!!!!! ja za Was też trzymam!!!:tak:
Aaa dzięki wszytskim za wszystkie cenne porady!!!!:-)

Do góry