reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

dziewczyny, że tak zapytam jakie dla siebie "pieluchy" przewidujecie??
Ja słyszałam dobre opinie o hartmannie i znalazłam takie:
HARTMANN Wkłady MIDI 30szt podkłady poporodowe (2906043333) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale natknęłam się jeszcze na coś takiego - wyglądają na hmmm chłonne:p

NAJLEPSZE! 28szt PODKŁADY POPORODOWE Abri-SAN n2 (2939617720) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

co kupujecie??

reklama
Ja raczej nie jestem tzw dusi grosz :) ale słyszałam że najlepsze są najzwyklejsze podkłady, coś takiego: PODKŁADY poporodowe BELLA mamma 10szt PROMOCJA!! (2935636113) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego trzeba kupić sobie te jednorazowe majtki i powinno być ok.
Dla siebie do szpitala chce zabrać dodatkowo chusteczki nawilżane, wodę termalną, żel antybakteryjny do rąk, jakiś dobry balsam do ust no i wiadomo standardowe środki do higieny.

Dzięki Monisiu za listę,kilka rzeczy dopisałam do mojej listy :) Fajnie, ze napisałaś co jakiej firmy kupujesz bo dla mamy pierwszego dziecka to naprawdę pomocne ;)

No ściany są w kolorze beżu i cynamonu. Różnie sa pomalowane i tapeta na jednej ścianie z misiem,która wczesniej Wam pokazywałam też w odcieni beżów :)

to sugeruję ci wersję sosnową-nie będzie się tak wybijac iskomponuje sie z całością:)

zabka253-z kosmetyków to wystarczy płyn do kąpieli od pierwszych dni życia.Szampon niepotrzebny.Właściwie to Ci powiem,że jak w pierwszych dniach umyjecię dzidzi w samej ciepłej wodzie to nic takiego.Chodzi głównie o rytuał mycia.Aha,no i po kąpieli obowiązkowo coś do smarowania ciała-może byc oliwka(ja nie uzywałam bo mi za tłuste i plamy się robia)Ja wolałam balsam do ciała z Niveiki (ten biały),póxniej gazikiem zwilżonym solą fizjologiczną przemywałam oczy dzidzi,wacikami delikatnie uszy,sól morską wpsikiwałam do noska a jak dziecko kichnęłó(bo takbył efekt psiknięcia) to odssysałam nadmiar wosy fridą.Tak wypieszczone dziecko ubierałam w kaftanik,bodzik,w rożek i do cyca:-D

A'propos kremu bambino-jest ok ale wg mnie jest zbyt gęsty i nie nadaje się na smarowanie całego ciała dziecka,bo ma zbyt delikatną skórę a ten krem się ciągnie.Lepsze są takie delikatne balsamiki które łatwo rozprowadzić na skórze dziecka,no a na dupkę,kroczę polecam Sudokrem lub Bepanthen

trytytka-u mnie sprawdziły się bawełniane podpaski poporodowe firmy bella(wielkie ale ja sporo krwawiłam inaprawdę polecam).Poza tym polecam do szpitala i na kilka pierwszych dni w domku "jednorazowe majtki bawełniane",sa w różnych rozmiarach w aptekach.Sprawdzają się bo są cieniutkie jak mgiełka,nie uwierają no i nie szkoda jak gdzieś krwią się ubrudzą,bo idą zaraz do kosza.

03.2013-uważam tak jak ty;)

pozdrowionka

ja miałam przy pierwszej ciąży właśnie takie podkłady jak 03.2013 wstawiła. dostałam wtedy dwie paczki od siostry ciotecznej męża bo wcześniej rodziła a zostało jej. zużyłam raptem może pół paczki, a później wystarczyły zwykłe podpaski takie jak zwykle przy okresie używałam.

Dokladnie jak pisze Gosha:tak: te grube to tylko na samym poczateczku sie przydaja a potem takie jak zwykle uzywacie przy @:tak:
U nas w szpitalu daja takie jak wkleila link 03.2013 i ja jak wyszlam ze szpitala to na swoich jechalam

Ostatnia edycja:
ja mam jeszcze podklady ktore z kwietnia mi zostaly po stracie dzidzi.chyba tena sie nazywaja.moj mi kupil dwie paki no i zostalo ich w cholerke. bo uzywalam ich tylko gdy mi poronienie wywolali.moim zdaniem nie ma co przeplacac:)tez bym kupila bella jak 03.2013 proponuje:)
ten plyn bedzie dobry???Ziajka płyn do kąpieli natłuszczający 370ml (2937881099) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kupiłam ten płyn. Bardzo ślicznie pachnie :)

reklama
dziewczyny!
Wpadłam tylko powiedzieć, że cały dzień dziś spędziłam w szpitalu. Mieli mnie już zostawić i przygotowywać do porodu, ale po 6 godzinach czekania na usg, w końcu się nie doczekałam i kazali jechać, ale jutro wrócić na kolejne ktg i usg. Ja się czuję super, nie mam skurczy, no może jakies minimalne, ogólnie ok. Ale wczoraj byłam na prywatnej wizycie u polskiego lekarza, żeby mnie wreszcie ktoś normalny pobadał i znalazł, że mam starzejące się łożysko, trochę złogów wapnia i dlatego nie odżywia dobrze małego. Kazał na dziesiejszej wizycie w gp o tym powiedzieć, ale oni to olali. Więc nie miałam innego wyjścia jak naścimniać, ze nie czuję ruchów dziecka, o by mnie nie wysłali do szpitala. A w szpitalu już inna gadka, tylko wiecie jak to jest w Anglii...czekasz na wszystko. Tak więc wpadłam tylko sie pożegnać z wątkiem Wyprawkowo, bo ja już swoją wyprawkę mam gotową i najprawdowpodobniej jutro będę miała wywoływany poród. Jak sie ogarnę już po wszystkim, to będę zaglądać i śledzić kto kiedy rodzi:tak: A póki co, to radzę dziewczynki, szykujcie sobie wszystko troszkę wczesniej, bo jak mi dziś powiedzieli, ze możliwe, ze w nocy będę wywoływać poród, to ja byłam w niezłym szoku!!! bo w domu nie wszystko przygotowane!!! torby nie dopakowane...Dobrze, ze mnie wypuścili, to sama sobie porobiłam co trzeba i już jutro pójdę na spokojności;-) Tak więc ciężarówki pakujcie się, bo nie znacie dnia ani godziny!!!! Trzymajcie za nas kciuki!!!!! ja za Was też trzymam!!!:tak:
Aaa dzięki wszytskim za wszystkie cenne porady!!!!:-)

Do góry