reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

krolowadramatu ja na materacyk gondolowy kladlam jeszcze takie specjalna poszewke.

katiuszka
wystarczy przemyc pieluszka tetrowa buzie dziecku przy kazdym kapaniu. ja tak robilam i mala zadnej plesniawki nie miala nigdy

reklama
Aj no Szczebiotka, różne te dzieciaszki są. Zazwyczaj dziecko jest przyzwyczajone po tym szorowaniu dziąsełek, ale jak widać nie ma jednego schematu. Za prosto by było.:-) Ale za razem fajnie, bo można by było mieć instrukcję obsługi dziecka....hihihihihihihh:-Dale to wtedy nie byłoby forum:tak:

Deizzi fajna niespodzianke mialas! Moje lozko ciagleskrecone bo w uzyciu, teraz kupuje turystyczne

Noelka kolderka się przyda za jakies Pol roku, wiec czy jawiem czy niepotrzebnie kase wydalas.

Nomimalone to moja dawna lista, masz mniej wiecej podobna,ale sprawdz, może czegos brakuje

dla mamy
koszule do karmienia
staniki do karmienia
muszle laktacyjne lubwkladki
pojemniki lubworeczki na pokarm
laktator
tantum rosa / poporodzie
majtki jednorazowe
Octenisept / poporodzie
bepanthen / na sutki
podpaski poporodowe

dla dziecka
wozek
fotelik
spiworek
kocyk do wozka
lozeczko
karuzelka nadlozeczko
materacyk do lozeczka
koldra i poduszka dolozeczka
posciel
przescieradlo
szczotka do wlosow
nozyczki
patyczki do uszu
plyn do kapieli lubmydelko
oliwka lub balsam dociala
spirytus luboctenisept do pepka
sol fizjologiczna doprzemywania oczek
sol fizjologiczna donoska lub spray
proszek do prania
krem do twarzy przedwyjsciem na dwor
przewijak
puder
chusteczki do pupy
pampersy
pieluchy tetrowe
pieluchy flanelowe
myjka
rekawiczki niedrapki
czapeczka po kapieli
body
skarpetki
pajacyki
spioszki
koszulki
swterki
spodenki
kombinezon
sliniaczki
ciepla czapka
smoczki
butelki
mleko modyfikowane
frida lub gruszka donosa
lezaczek
herbatka z kopru
herbatkiprzeciwkolkowe np. plantex, hipp
rumianek
termometr tradycyjnylub elektroniczny
termometr do wody
jalowe gaziki
woda utleniona
podgrzewacz dobutelek
szczotka do butelek
sterylizator

na odparzenia
fiolet lub jodyna
sudocrem
panthenol
masc cynkowa
bepanthen
Linomag
bambino z cynkiem
tormentiol
maka ziemniaczana
krochmal w trakciemycia

Królowa ja chyba tylko prałam podkład w wózku ale czy to konieczne to nie wiem... Teraz pewnie trochę bardziej odświerzę... A do wózka ja na spód kładłam pieluszkę flanelową a dziecko w zależności od potrzeby przykrywałam kocykiem cieńszym czy grubszym czy pieluszką... zależy od pogody... ale żadnej specjalnej pościeli do wózka nie miałam...

Dziewczyny, czy ten bephanten jest jakiś specjalny na zranione sutki? czy to jest ten sam, który się kupuje dla dzidzi na wysypkę? bo się skołowałam trochę:confused:

Mroofka, tak ten sam, ale dużo dziewczyn mówi że warto kupić osłonki na sutki, bo jednak te bardziej wrażliwe, pękają już w pierwszym tygodniu, choć to sprawa indywidualna. Ja tam kupiłam za wczasu:tak:

reklama
Do góry