reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

te pierwsze to muszle co zbieraja pokarm miedzy karmieniami te drugie to oslonki przez które sie karmi i ktore polecam. poprzednio nie mialam i jak karmilam mala to plakalam z bólu tak miałam poranione sutki, teraz już kupiłam i mam nadzieje że bedzi edobrze

reklama
te pierwsze to muszle co zbieraja pokarm miedzy karmieniami te drugie to oslonki przez które sie karmi i ktore polecam. poprzednio nie mialam i jak karmilam mala to plakalam z bólu tak miałam poranione sutki, teraz już kupiłam i mam nadzieje że bedzi edobrze
jeju gdyby nie internet to bym zginęła! no tak oczywiście masz racje. to zamawiam już te osłonki:) a te muszle to przydatne są? bo kupiłam jeszcze jednorazowe wkładki i mam te muszle:)

jeju gdyby nie internet to bym zginęła! no tak oczywiście masz racje. to zamawiam już te osłonki:) a te muszle to przydatne są? bo kupiłam jeszcze jednorazowe wkładki i mam te muszle:)

nie mam pojęcia.mi się wydająniepraktyczne ale też je mam, bardziej przydatne są wkładki jednorazowe

mroofka, tere fere wszystko spoko, ale dziecko niekoniecznie musi chciec jesc przez te nakladki. moja na przyklad nie chciala, wiec wylam i karmilam ja jednoczesnie. ale ja mialam akurat poranione sutki bo dostalam zapalenia, bephaanten mi nie pomogl, potrzebowalam czegos mocniejszego. ale do pupy super sie sprawdza!

tere fere po pierwszym miesiacu, ale jesli dziecko ma zaparcia a nie chcesz uczyc do slodkiego to rumianek jest super!

mroofka, kinajka co do muszli zbierajacych mleko to sa przydatne bo sie nie wyda majatku na wkladki zwykle laktacyjne, a tych schodzi masakrycznie duzo, przynajmniej ja zmienilam pare razy dziennie bo tak przeciekaly. ale jesli np chcecie ten pokarm pozniej mrozic albo uzyc do karmienia dziecka to nie polecam, bo to zawsze leci to pierwsze mleko do picia, czyli takie rzadkie, wiec dziecko sie nie naje. te gestsze leci po 2/3 minutach od momentu zaczecia ssania przez malego ssaka ;-)

Ostatnia edycja:
mroofka, tere fere wszystko spoko, ale dziecko niekoniecznie musi chciec jesc przez te nakladki. moja na przyklad nie chciala, wiec wylam i karmilam ja jednoczesnie. ale ja mialam akurat poranione sutki bo dostalam zapalenia, bephaanten mi nie pomogl, potrzebowalam czegos mocniejszego. ale do pupy super sie sprawdza!

tere fere po pierwszym miesiacu, ale jesli dziecko ma zaparcia a nie chcesz uczyc do slodkiego to rumianek jest super!

mroofka, kinajka co do muszli zbierajacych mleko to sa przydatne bo sie nie wyda majatku na wkladki zwykle laktacyjne, a tych schodzi masakrycznie duzo, przynajmniej ja zmienilam pare razy dziennie bo tak przeciekaly. ale jesli np chcecie ten pokarm pozniej mrozic albo uzyc do karmienia dziecka to nie polecam, bo to zawsze leci to pierwsze mleko do picia, czyli takie rzadkie, wiec dziecko sie nie naje. te gestsze leci po 2/3 minutach od momentu zaczecia ssania przez malego ssaka ;-)

Zgodzę się z Tobą kochana, ale ja wychodzę z założenie "przezorny zawsze ubezpieczony" a co do mleka z tych muszli, to chyba nie zdecydowałabym się podać tego dziecku, z uwagi na higienę... po prostu na ciepłym mleku szybko rozwijają się bakterie ale ja po prostu jestem przewrażliwiona wręcz na tym punkcie...

mroofka pewnie ze lepiej miec, ja tez mialam przy pierwszej ciazy w nadziei ze sie sprawdza, ale niestety nie stalo sie tak

mrooofka, to weteranki muszą podpowiedzieć, które używały tych osłonek. Ja mam na razie jedne te co dałaś linka i potem zobaczę jak się sprawdza...:blink:

Herbata, no właśnie tak jak mówisz... może nie będzie chciał jeść przez to, ale najwyżej głodem go wezmę i nie będzie miał wyjścia łobuzek jeden.....hihihihihiihehehehehe:-D:-D:-D:-D

Tere fere tak weteranki mogą nam pomóc doświadczeniem ale pamiętaj, że każda kobieta i każde dzieciolko jest inne, dlatego wychodzę z założenia, że lepiej się ubezpieczyć;-)

Herbata ja jeszcze słyszałam, że jeśli pojawiają się ranki na sutkach, to oznacza, że źle przykładamy dziecko. Możliwe, że tak właśnie jest w wielu przypadkach... Na szczęście idę na lekcję karmeinia piersią w lutym i mam nadzieje, że mi pomogą:) A jeśli nie to oby te nakładki zdały egzamin a Julia je zaakceptowała....

reklama
dziewczyny a pierze się np. fotelik do samochodu (tj. tę zdejmowaną część z materiału) i wózek? Ja już nie wiem co się pierze a co nie...

i jeszcze jedno? Czy do wózka (gondola) kupuje się jakąś pościel czy dziecko kładzie się w rożku albo kocyku?

Ja np do wózka kładłam jeszcze białe prześcieradełko,Nie kupowałam pościeli tylko kocyk grubszy lub cieńszy-też biały a dziecko ubierałam w zimie w spiworek i przykrywałam kocykiem a latem przykrywałam kołderką zrobioną tak:poszewka od zwykłej dużej poduszki a w nią wkładałam ręcznik pod wymiar.Często piszę że biało to lub tamto.Po prostu uwielbiam jak dziecko ma w środku snieżnobiało(wiem że sobie robotę robię bo często trzeba odświeżać :sorry2:) ale zawsze mi się podobało u innych mamusiek jak zajrzałam do wózka,jak tam wszystko takie bielusie było a nie pstrokato.Moja szwagierka np miała kolorową pościel w wózku na czerwonym prześcieradle-bleeeee.Rozumiem że praktyczne ale paskudnie to wygląda.Ale to oczywiście subiektywna ocena;-)

Do góry