reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

Łeee ja jestem jeszcze mocno w tyle, ubranka chciałam poprać w I połowie lutego, kosmetyki i jednorazowe pieluchy kupić iii torbę spakować na koniec lutego, łóżeczko złożyć na początku marca ale widzę że chyba mnie zdopingowałyście żeby to jednak szybciej ogarniać

:-p

reklama
Kurcze jak czytam ile Wy musicie pakowac do szpitala to jestem w mega szoku:szok::szok::szok:
Moja Torba to bedzie pizama, szlafrok, kapcie, ciuszki na wyjscie dla dziecka i kosmetyki dla siebie.
Cala reszte tu daja:happy2:

Dziewczyny ktore pieluchy tetrowe bralyscie na allegro?
Te podwojnie tkane czy te zwykle? Nie wiem na ktore sie zdecydowac

Ostatnia edycja:
anka popieram... ja tu tez kapcie, szlafrok i ewentualnie kosmetyki dla siebie. dla malucha wszystko tu jest

wspominalam juz ze wywalaja tu po 6 h od porodu jesli z dzieckiem i mama wszystko ok? w sumie sie ciesze, ale kurde na wszystkie badania trzeba bedzie jechac 2 dni pozniej

Powaznie?? po 6h:szok:
Kurcze ja bym byla w stresie.
Tym bardziej teraz jak Laura miala zoltaczke poporodowa Dla mnie byla ladna brazowa heheh a serio to na zolto zachodzilo no i miala naswietlenia. A ja sie cieszylam ze ma ladna karnacje:zawstydzona/y: U nas jak jest ok to mozesz wyjsc na 3 dzien ewentualnie na zyczenie w 2 dzien

Herbata mieszkasz może w UK? Bo tutaj właśnie tez puszczają już po 6 godzinach po porodzie. Ja bym wolała poleżeć dłużej, chociażby ze względu na żółtaczkę, ale jak każą iść, to co poradzę. Moja znajoma wyszła po kilku godzinach, na następny dzień przyszła położna do domu i okazało się, że młody ma żółtaczkę i musiała codziennie jeździć z małym na naświetlania do szpitala:szok: Tak jakby nie mogli dłużej potrzymać od razu...

03.2013 no kochana, żeby Cię coś wcześniej nie złapało, bo będziesz w czarnej dupce. Zresztą z drugiej strony od czego w końcu ten chłop jest w domu. My idziemy do szpitala, on ma 2-3 dni żeby chałupę ogarnąć.hihihihihihihihihii:-D:-D:-D:-D

anka ja też tylko biorę do swojego szpitala piżamę i kapcie, szlafrok ponoć nie potrzebny, bo jest bardzo ciepło, resztę dają, a no i ciuszki na wyjście i kapcie dla chłopka na zmianę...:tak:
u mnie też dają wszystko, ale u nas 2-3 dni się leży, w sumie to i może dobrze, bo ten czas przeznaczony jest na odpoczywanie i naukę przebierania kupy dla laików i skupieniu się na tym, żeby przy kąpieli nie utopić młodego obywatela:-)

anka tu przy pierwszym dziecku tez 3 dni, a przy drugim wlasnie 6 h. tna koszty. a jakich majtek bedziesz uzywala po porodzie? bo pisalas cos o sciagajacych ale nie moge znalezc posta. dasz linka jakiegos bo mnie zaintrygowalas? ;-)

katiuszka mieszkam w Danii, tu podobne zwyczaje. w sumie dla mnie dobrze bo nie ma mi kto zostac z corka za bardzo, a tak to tesciowa podjedzie na pare godzin, ewentualnie jedna noc. pierwsza corka zoltaczki nie miala, wiec moze teraz tez dobrze pojdzie, ale sa badania na ktorych musze byc. badanie sluchu i pobieranie krwi z piety np. kurde nie chce mi sie taki kawal z malym pyrdkiem jechac....eh:shocked2:

Boże jak ja bym chciała wyjść po 6 godzinach. Nienawidzę szpitali. Oczywiście nikt na sile nie trzyma. I pewnie jak wszystko będzie ok to wypisze sie wcześniej. Człowiek najlepiej regeneruje sie u siebie w domu.

mikowata jestem za! ale mowie, najbardziej upierdliwe dla mnie to powtorne jechanie... ja bym chciala lezec i dochodzic do siebie, a nie zapierniczac 40 km dla badan ktore mogliby zrobic gdy jeszcze w szpitalu bede

reklama
Katiuszka ja miałam po jednej sztuce ubrań dla Szczepka i wystarczyło spokojnie, papersy wzięłam 3;-)i spokojnie wystaczyło, nie sugeruj się tym co Dziewczyny z PL biorą bo one kilka dni spędzą w szpitalu a my max 6godzin chyba, że coś było by nie tak, czego nie życzę a na to i tak się nie przygotujesz. W każdym razie ja tym razem też tylko zestaw bodziak na krótki rękawek plus pajacyk (to co oni zwą all in one)czapeczka cienka i kombinezon ale też cieńszy (z kapturkiem dlatego grubej czapy nie zabieram) ja kupiłam na początek pajacyki z takimi odwijanymi rękawkami, wtedy nie trzeba niedrapek, jeśli nie masz tej opcji to niedrapki jeszcze możesz zabrać, pieluch max 5 no i chusteczki nawiliżone. Jeśli parking masz daleko od porodówki to możesz jeszcze kocyk zapakować ewentualnie

Anka ciuszki boskie po prostu!!:-)

Co do pobytu w szpitalu, to mam mieszane uczucia, prawda jest tak że jednak dziecko bardziej narażone na różnego rodzaju choróbska plus myślę, że w domu łatwiej dojść do siebie, w uk jest opcja, jeśli np poród był ciężki i kobieta chce odpocząć albo np w domu dzieci czy ktoś chory to ze szpitala może pojechać do kliniki położniczej i tam spędzić nawet kilka dni

Do góry