reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

hej mamuśki:-)
Wpadłam poczytać co jest na tapecie jeśli chodzi o zakupy. Co do podgrzewacza, to jak Was tak poczytałam kiedy i do czego się przydaje, to zaczynam się zastanawiać czy nie zakupić. A tu mój M. mi mówi, że przeciez coś takiego mamy od mojej mamy:baffled: Kurcze....muszę przegrzebać szafę, może faktycznie tam jest?;-) wolę sprawdzić, żeby potem się znowu nie było jak z kocykiem, ze poleciałam do sklepu, a później znalazłam w szafie 3 takie same:baffled:
tere fere wczoraj dyskutowałyśmy z Gatto i resztą dziewczyn na temat czym przykrywać dzidzię w nocy. No i ogólnie wszyscy (oprócz Mumy) nie przykrywają kołderką ani nie używają poduszek. Ewentualnie takie specjalne poduszki-kliny, ale tu też zdania podzielone. We wszystkich "mądrych" książkach i w szkołach rodzenia zaqkazują używania kołder i poduszek do 1 ukończenia 1 roku życia. Ja będę używac tych specjalnych śpiworków do spania, w razie gdyby było chłodniej to nakryję kocykiem. Jak masz jedną zmianę pościeli, to ja bym na razie nie kupowała więcej. Mam 1, później dokupię w razie potrzeby.

A ja wreszcie skończyłam pranie, został mi tylko jeden koszyk do prasowania i finish!!!!:tak: tydzień prałam po 2-3 prania dziennie:szok: W szafie brakło mi półek...jutro M.ma mi dorobić. Ale mam tak samo jak Wy, otwieram sobie, oglądam jak ładnie poukładane, ale nie wyciągam, bo tak napchane, że nie chcę tego zburzyć;-) Jak będe miała dodatkową półkę i ładnie poukładam to zrobię Wam zdjecie, bo chyba nie wierzycie jaka jestem stuknięta jesli chodzi o ilość tych szmatek:-):-p
anka 26 sliczne te ciuszki!!!:tak:

aaa wyprałam ten ochraniacz do łóżeczka co niby nie wolno go było wirować, ale oczywiście zapomniałam o tym, wyprałam normalnie, na wysokie obroty wirownie i nic się nie stało:tak: w idealnym stanie....nie wiem po co są te metki?:confused:

Ja poduszeczkę i kołderkę będę używać. Za to śpiworka nie mam żadnego i jakoś nie jestem do nich przekonana.

reklama
Noworodek nie powinien spać w śpiworku - taka jest opinia mojej lekarki. Dziecko może wsunąć się do takiego śpiworka i będzie mu trudno oddychać, o gorszych rzeczach nie wspominając.

Aha... Ok. Czyli ogólnie zdania podzielone. :dry:Tak czy siak przyda się na pewno, bo w końcu dzieciak i tak pod kołderką śpi, tylko na początku można w śpiworek zapakować. :tak:
A kołderki nie można używać z jakiego względu? Udusić się może dziecko pod kołderką?:confused:
A śpiworek to taki zapinany na ramionach, czy w rożek się pakuje? Jak to?

Ja poduszeczkę i kołderkę będę używać. Za to śpiworka nie mam żadnego i jakoś nie jestem do nich przekonana.

Deizzi a pewnie, jak wolisz pościel, to używaj. Ja po prostu boję się, żeby dziecko mi się nie zsunęło pod kołdrę, albo nie naciągnęło sobie na buzię, ewentualnie nie wpadło buzią w poduszkę. Dlatego na pewno przez pierwsze miesące nie będę używała pościeli. A do śpiworków się przekonałam pracując tu jako niania, w każdym domu, każde dziecko spało w czymś takim i bardzo było to praktyczne. Nie rozkopuje się maluch w nocy, nie ma szans się w tym zakopać itp. Są różne grubości, w zależności od pory roku, więc można sobie dobrać, ja ma 2 grubsze i 2 lub 3 cieńsze. Nie chcę nikogo na siłę przekonywać, każdy musi dostosować to do swoich potrzeb i upodobań, piszę po prostu dlaczego ja będę to stosować, a innych rzeczy nie.:sorry2:

Ostatnia edycja:
Aha... Ok. Czyli ogólnie zdania podzielone. :dry:Tak czy siak przyda się na pewno, bo w końcu dzieciak i tak pod kołderką śpi, tylko na początku można w śpiworek zapakować. :tak:
A kołderki nie można używać z jakiego względu? Udusić się może dziecko pod kołderką?:confused:
A śpiworek to taki zapinany na ramionach, czy w rożek się pakuje? Jak to?

Tak, tere fere niby chodzi, ze dziecko może się nakryć tą kołderką albo pod nią zjechać. A z poduszką, że wsadzi w nią buzię i nos...i nieszczęście gotowe. No tak mówią...
A śpiworki to własnie te zapinane na ramionach, dla dużo starszych dzieci są z rękawkami, nie wiem dlaczego nie ma takich dla niemowlaków:confused:
Wyglądają one tak:
Baby Sleeping Bags | Grobag & Snoozie Sleeping Bags| Mothercare

u mnie nie będzie użytkowana poduszka ani kołderka, mała będzie w kołysce przykryta kocykiem...za chwilę będzie cieplutko więc kocyk taki cieniutki mam dla niej. A pózniej już będzie grany śpiworek, ale to jakoś od września /października kiedy noce zrobią się chłodniejsze:-)

Anka, a gdzie to kupiłaś? Ciuszki są bajeczne!
Ciuszki kupilam w H&M, polecam. Ja prawie wszystko tam kupuje nawet dla Laury. Przekonalam sie ze warto :tak:

Jeden komplet poduszki i kolderki wystarcza.
Spiworek czy kolderka to indywidualna sprawa. Zalezy od dziecka. Laura mi plakala w spiworku wiec uzywalam kolderki. A jak bedzie tym razem:confused:Zobaczymy:happy2:

Katiuszka u nas a takie spiworki z rekawkami odpinanymi, musisz dobrze poszukac napewno znajdziesz. Kiedys wklejalam linki do takich spiworkow

reklama
Do góry