reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

ja mam 3 rożki i 2 śpiworki (cieńszy i grubszy). Do śpiworka dziecko nie ma jak wpaść bo zapina się go na ramionach, jak śpiochy.

Mam też poduszkę i kołdrę + dwa zestawy pościeli ale one poczekają sobie aż dziecko będzie starsze. Może nie aż do roku ale jakoś do zimy.

Klin pod materac też mam, w szkole rodzenia mówili nam, że przydatny jest gdy dziecko ma katar by nie spływał do zatok.

reklama
Kurczę my mamuśki ciągle o coś się boimy. Jak się urodzą te nasze małe potworki to dopiero na początku będzie...:szok:

O to jeszcze klin pod materac! Gdzie to dostałaś Królowa?

Knajaka gratuluje udanych zakupow! To ci się poszczęściło!

Anka ale słodkie male ubranka!

[FONT=&quot]Tere fere wystarczy jedna koldra, 2 poszewki na nia i 2 na materac ityle. Poduszki nie uzywam do tej pory, im się pozniej zacznie tym prostszy kręgosłupu dziecka. Do wozka mialam jedna kołderkę osobno, ale szybko z niej przestalamkorzystac z racji wymiarow. Mala po prostu wyrosla. Nie martw się obsikiwaniem,przy tak czestej zmienie pieluch u niemowlaka nie grozi Ci mokra pościel. Rozekpolecam, tez za spiworkami nie jestem[/FONT]

a ja chcialam zapytac czy miala ktoras laktator BabyOno? bo zastanawiam sie czy takiego nie kupic

Dziewczyny z UK...pakuję torbę do szpitala dla małego i jakoś utknęłam:baffled: Niby mam listę ze szpitala, ale na niej nie jest napisane ile sztuk tych ciuszków,pieluch itp.
Mam napisane:
-body
-pajacyki
-pieluchy jednorazowe
-czapeczka (zakładana tylko po porodzie)
-kocyk
-ciuchy na wyjście
No to ile spakowac tych pajacyków? body wzięłam z długim i z krótkim rękawe po 3 szt., 2 grubsze (takie welurowe) pajacyki, 1 parę spodni dresowych, 1 bluzę dresową cieplejszą, kombinezon na wyjście +czapeczka grubsza, no i kocyk. Wystarczy tego, czy dorzucić jeszcze? bożeee nic nie wiem....aaa no ile tych pampresów? na razie mam spakowane po 5 szt z Huggisa i Pampersa, czyli 10 razem. Dołożyłam tez 3 pieluszki tetrowe, mimo, że nie ma na liście. Co o tym sądzicie, za mało? za dużo?:confused: dołożyć coś jeszcze?

Herbata niestety nie pomogę w sprawie laktatora. Nie mam żadnego, więc kompletnie się nie znam. Spróbuj wpisać w wyszukiwarkę opinie i komentarze o tym produkcie, ja tak robię, ale zawsze zdania są podzielone, tak więc i tak muszę decyzję podjąć sama:tak:

Ostatnia edycja:
tere fere klin kupiliśmy w Świecie Dziecka. Ale myślę, że są wszędzie. Wygląda jak płaska poduszka z gąbki wyższa z jednej strony i schodząca w drugą (z boli ma kształt trójkąta), jest dość płaska

W ktorym tygodniu trzeba miec juz spakowana torbę? Bo ja co dopiero powoli biore sie do ogarniamia pokoju dla dziecka, ubranek itd

Ja swoją zaczęłam pakować tak gdzieś w 33-34tc. Ale znam dziewczyny, które dopiero tydzień przed porodem się pakowały:tak: Ja jestem z tych, co wolą mieć wszystko przygotowane dużo wcześniej...czuję się spokojniejsza.
A te poduszki kliny tak wyglądają:
Poduszka dla niemowląt KLIN 60x36 cm firmy Matex Baby - wózki wielofunkcyjne, trzyfunkcyjne,głęboko spacerowe, aukcje internetowe, allegro, łóżeczko dziecięce klupś, safari, abc desing

Dziewczyny z UK...pakuję torbę do szpitala dla małego i jakoś utknęłam:baffled: Niby mam listę ze szpitala, ale na niej nie jest napisane ile sztuk tych ciuszków,pieluch itp.
Mam napisane:
-body
-pajacyki
-pieluchy jednorazowe
-czapeczka (zakładana tylko po porodzie)
-kocyk
-ciuchy na wyjście
No to ile spakowac tych pajacyków? body wzięłam z długim i z krótkim rękawe po 3 szt., 2 grubsze (takie welurowe) pajacyki, 1 parę spodni dresowych, 1 bluzę dresową cieplejszą, kombinezon na wyjście +czapeczka grubsza, no i kocyk. Wystarczy tego, czy dorzucić jeszcze? bożeee nic nie wiem....aaa no ile tych pampresów? na razie mam spakowane po 5 szt z Huggisa i Pampersa, czyli 10 razem. Dołożyłam tez 3 pieluszki tetrowe, mimo, że nie ma na liście. Co o tym sądzicie, za mało? za dużo?:confused: dołożyć coś jeszcze?

Herbata niestety nie pomogę w sprawie laktatora. Nie mam żadnego, więc kompletnie się nie znam. Spróbuj wpisać w wyszukiwarkę opinie i komentarze o tym produkcie, ja tak robię, ale zawsze zdania są podzielone, tak więc i tak muszę decyzję podjąć sama:tak:

Pampersy dołóż... Bo 6-7 dziennie pójdzie... A nie wiesz czy przypadkiem Maluda żółtaczki mieć nie będzie i nie będziesz dłuzej, co prawda ktoś zawsze może dowieść ale ja na liście mam wpisaną małą paczkę pampersów a tam jest ich coś ponad 20 sztuk i tyle zabieram. Z Antkiem jak byłam pożyczałam pampersy dziewczynie w pokoju, bo po prostu ze stresu nie zapakowała i do powrotu męża nie miała :) Ja biorę 3 szt. pajaca (ale będę minimum jedną dobę dłużej w szpitalu bo cc) wrzuć jeszcze skarpetki i niedrapki i te cieniutkie czapeczki, niepamiętam jak z ręczniczkiem dla dziecka. Ale teraz się dużo pozmieniało i słyszałam że w niektórych szpitalach nie kąpią noworodków... Body łącznie masz 6 szt? Troszkę za dużo. Weź tyle ile pajaców. W szpitalu jest ciepło więc mogą być na krótki rękaw zwłaszcza że pajace welurowe.

A chusteczki mokre?

reklama
Pampersy dołóż... Bo 6-7 dziennie pójdzie... A nie wiesz czy przypadkiem Maluda żółtaczki mieć nie będzie i nie będziesz dłuzej, co prawda ktoś zawsze może dowieść ale ja na liście mam wpisaną małą paczkę pampersów a tam jest ich coś ponad 20 sztuk i tyle zabieram. Z Antkiem jak byłam pożyczałam pampersy dziewczynie w pokoju, bo po prostu ze stresu nie zapakowała i do powrotu męża nie miała :) Ja biorę 3 szt. pajaca (ale będę minimum jedną dobę dłużej w szpitalu bo cc) wrzuć jeszcze skarpetki i niedrapki i te cieniutkie czapeczki, niepamiętam jak z ręczniczkiem dla dziecka. Ale teraz się dużo pozmieniało i słyszałam że w niektórych szpitalach nie kąpią noworodków... Body łącznie masz 6 szt? Troszkę za dużo. Weź tyle ile pajaców. W szpitalu jest ciepło więc mogą być na krótki rękaw zwłaszcza że pajace welurowe.

A chusteczki mokre?
Nic z kosmetyków nie było na liście, ale właśnie teraz dorzuciłam mokre chusteczki, skarpetki i niedrapki:tak:Dopakuję jeszcze te pieluchy i chyba będzie dobrze. Ja jestem zdania, że lepiej mieć wiecej niż by miało braknąć:tak:
Dzięki za poradę!!!:-)

mikowata to powoli możesz się już brać za pakowanie...lepiej wcześniej niż później...:tak: to mówię, ja - panikara:-D

Do góry