reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Hej dziewczyny.

My już z małą gotowe, tzn ja gotowa bo jej się póki co mam nadzieję na świat nie powinno śpieszyć.

Dziewczyny kupiłam ostatnio PIELUSZKI tetrowe w PEPCO ( była przecena, wyprałam, sa bardzo fajnie-polecam). Kupiłam też kolorową flanelową bo gdzieś wyczytałam,że jest miła i fajna.

Która z Was ma termin na 1 -3 marca?

Ja mam na 1 marca :)

Aleksp ja mam termin na 3.03:-)

Katiuszka jakby co to w tesco mają fajne tetrowe, w PL napewno taniej ale ja właśnie jak kupowałam dla Szczepka to nieświadoma cen najpierw kupiłam w tesco a potem na allegro dokupiłam, te z allegro nie były aż tak beznadziejne jak Twoje ale po kilku praniach materiał się jakby rozciągnął i strasznie sztywny się zrobił, bez prasowania się tego użyć nie da, teraz musiałam dokupić tylko kilka sztuk stwierdziłam więc, że nie będę ryzykować i kupiłam w tesco.

Któraś pisała o pieluchach flanelowych, polecam je serdecznie, ja miałam 2ostatnio i non stop w użyciu, do karmienia, jak się małemu ulewało itp teraz dokupiłam jeszcze 4 i 2małe i powiem szczerze, że myślę poważnie nad dokupieniem tych małych jeszcze bo wydają się o wiele wygodniejszą i ładniejszą opcją niż pieluchy tetrowe składane na pół
Gdyby któraś była zainteresowana to ja kupowałam u tego sprzedawcy r_p77 i jestem bardzo zadowolona, zresztą kilka rzeczy zamawiałam u niego u mogę go z czystym sumieniem polecić

Też właśnie całą masę rzeczy kupiłam u tego sprzedawcy :) dzisiaj :)

Heyka;) Kupiłam też ostatnio koszule nocną do karmienia,ale muszę jeszcze dokupić jakies zwykłe po porodzie bo słyszałam że itak się zniszczą.

kochane mam pytanko...
chcemy kupić termometr i zastanawiam się jaki... czy macie może doświadczenie z tym na dotyk do czoła? czy lepiej zwykły elektroniczny kupić z apteki??

Ja nie radzę kupować tego w smoczku. Duża rozbieżność i jest bardzo twardy i dzieci nie chcą ich trzymać w buzi...

No to chyba znowu zrobiłam zły zakup:baffled: ja mam ten do ucha:sorry2: tzn. dopiero przyjdzie z Polski. Czytałam wcześniej dużo opinii, które lepsze...no i jak zawsze, część jest za tymi do ucha, część za bezdotykowymi:sorry2: No a ty bądź mądra!!! no nic...jak nie będzie działał, to wtedy pomyślę nad innym.

Katiuszka ja miałam różne a najbardziej z tego do ucha jestem zadowolona (mam firmy braun)
Jeśli chodzi o wizyty to są w : 31, 34, 36, 38, 40 no i jeśli przenosisz to 41 tyg to te standardowe przy czym jest szansa, że w 40 zaproponują Ci masaż szyjki macicy w 41 już możesz się umówić na wywoływanie porodu ale nie musisz tylko wtedy już musisz do szpitala czy kliniki regularnie się zgłaszać na ktg
To są wizyty zaplanowane, nadal u połóżnej w przychodni gp,na tych wizytach nic nowego, ciśnienie, mocz i słuchanie maluszka.
Poza tym jak zacznie się coś dziać, skurcze regularne, albo wody odejdą to dzwonisz do szpitala bądź kliniki połóżniczej, na tej książeczce od nich masz na pewno numer, jeśli wody Ci odejdą to powinni Cię podłączyć do ktg żeby sprawdzić co z dzieckiem i jak regularne są skurcze. Jeśli masz skurcze tylko to zbadają Ci rozwarcie, jeśli mniejsze niż 4cm mogą zaproponować masaż szyjki ale raczej odeślą do domu, jeśli 4cm albo więcej to trafiasz na porodówkę gdzie ktg powinni podłączyć.
Jeśli coś nie jasno napisałam albo masz więcej pytań to śmiało pisz, albo tu albo na priv

Słyszałam opinie, że te termometry ze smoczkiem są do niczego, ja mam zbliżeniowy i jest bardzo zadowolona:))

Aleksp ja mam termin na 3.03:-D

Szczebiotka
Deizz
ala-84
dziewczyny
dzieki za info dot termonow.bede sledzila zwlaszcza Wasze info skoro terminowo rowno konczymy
Deizzi skoro Ty z Wielkopolski to moze z Poznania?

Co do wyprawek to kzdy mowi ze to czy tamto zbyt wczesnie, a ja uwazam ze juz czs zebrac wszystko bo nigdy nic nie wiadomo

Ostatnia edycja:
Ja polecam i do ucha (tez mam Brauna) i ten do czola (niby bezdotykowy, ale zawsze dotykamy czola). Oba rewelacyjne i miarodajne.

Ja tez niebawem zaczne kompletowac torbe do szpitala. Noby zostalo 8 tygodni do porodu, ale na ostatnio chwile to bedzie tyle zamieszania, zewole powoli wszystko w torbe wsadzac, potem torbe do bagaznika i niech sobie tam czeka :-)

katiuszka ja tez mam brauna do ucha, czytalam mnostwo opinni, ze jest bardzo dobry i jedna moja kumpela tez bardzo poleca. wiec nic sie nie przejmuj sprawdzisz sama przy malym, jak nie bedzie ci sluzyl zakupisz inny:)

boje sie tego porodu tutaj, znajac siebie bede panikowac na koncowce i jakiekolwiek bole bede brac za porodowe i pewnie co chwile beda mnie odsylac do domu. jak tylko zejde na macierzynskie za 5 tygodnii to zaczne czytac na ten temat zeby nauczyc odrozniac sie skurcze.

katiuszka , nie przejmuj się na zapas, bo może Twój termometr będzie ok. Różnie bywa kochana, tego nie przewidzisz. Z resztą skoro ja kupiłam tyle zepsutych to jakiś limit wyczerpałam, więc Ty będziesz mieć na pewno na moje konto dobry...hihihihihihihihihi:-D:-D:-D

reklama
cześć wszystkim!!!
Szczebiotka dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź!!!:tak: właśnie o to mi chodziło co napisałaś. Byłam dziś w gp, powiedzieli mi dokładnie co Ty. Czyli umawiam się do polskiego doktorka, niech mi posprawdza co i jak:tak:
tere fere no co Ty! gdzie ja się tam przejmuję termometrem;-):-) przecież od tego się nie umiera i to nie jest sprawa życia i śmierci:-D będzie dobry, to super...nie to się zakupi inny i tyle...człowiek by zgłupiał jakby się wszystkim aż tak bardzo przejmował:tak:
Powiedzcie mi...mam protektory pod prześcieradełka...i zastanawiam się czy to też trzeba prać?:baffled: chyba pasuje, nie? a co z tymi ochraniaczami...otulaczami czy jak to nazywacie...Mam ze 2-3 angielskei i tam na metce pisze, że można prać, wirować itp. A na polskim pisze, że prać, ale nie wirować:baffled: to jak to powiesić? będzie się ciurkiem lało....:sorry:

Do góry