reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

Ah to musiałam źle zrozumieć :p
Tyle że ten mój i tak nie jest do obejrzenia w okolicy :( teraz zastanawiam się nad wózkami Bebetto, słyszałyście coś o nich?

reklama
Ja chcę murano z nich. Zmieniłam wybór z torino, ale po BN idziemy oglądać wózki i zobaczymy co wybierzemy

f2w3d5qpsn4ealv4.png

ja po nowym roku jakoś zacznę wszystko kompletować bo tutaj w starym mieszkaniu nie mamy miejsca na trzymanie tego (jeden mały pokój)

wklejam Wam mam nadzieję, że przydatną listę wyprawkową ;)

Kosmetyki i artykuły higieniczne

· płyn do kąpieli

· oliwka

· sól fizjologiczna w ampułkach – 20 sztuk lub woda morska

· maść do smarowania pupy (sudocrem, alantan)

· krem na odparzenia (linomag, tormentiol)

· krem chroniący buzię przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi (UV, mróz, chłód, wiatr)

· waciki – patyczki

· waciki – płatki

· chusteczki nawilżone – 3 paczki

· pieluchy jednorazowe o najmniejszym rozmiarze – 2 paczki

· pieluchy tetrowe – 20 sztuk

· szczotka do włosków

· aspirator do noska

· ręczniki kąpielowe (najlepiej z kapturem) – 2 sztuki

· nożyczki do paznokci – z zaokrąglonymi końcówkami

· specjalny proszek do prania

Ubrania – dziecko urodzone wiosna/lata

· śpioszki – 7 sztuk

· body z krótkim rękawem – 7-8 sztuk

· body z długim rękawem- 4 sztuki

· cienkie pajacyki – 4 sztuki

· skarpetki – 5 par

· rękawiczki niedrapki – 2 pary

· cienkie czapeczki – 2 sztuki

· cienki kombinezonik np. z polaru lub

Akcesoria

· butelki do karmienia – 2 szt (jedna mała i jedna większa) + smoczki do butelek (z najmniejszą dziurką)

· smoczki 2 sztuki

· łóżeczko + materac + pościel (2 komplety) + ochraniacz na szczebelki

· komoda – najlepiej z dużą ilością szuflad i szafek

· przewijak – \

· rożek

· kocyki – 2 sztuki

· wanienka + ew. stojak

· termometr do mierzenia temperatury ciała

· wózek + śpiworek (jeśli sezon zimowy) + folia przeciwdeszczowa + moskitiera

· fotelik samochodowy

· lampka nocna

· niania elektryczna

· podgrzewacz do butelek

· laktator

Wyposażenie apteczki

· czopki glicerynowe – 1 opakowanie

· czopki przeciwgorączkowe – 1 opakowanie + syrop

· witaminy K i D

· octanisept lub gaziki nasączone spirytusem do przemywania pępka

A myślałyście coś o laktatorach? Znacie jakieś przez kogoś znajomego lub przez Was sprawdzone?

A mnie mama dziś wyciągneła na ciuszki, i obkupiłam sie w pajacyki i kombinezon na wyjscie ze szpitala tez kupiłam. także ciuszków powoli mam coraz więcej.
z wózków zastanawiam sie nad Camarelo Carela albo Sevilla, muszę zobaczyc na żywo, ale bez fotelika. bo wole jakis lepszy kupic z atestami.

zaraz zrobię fotki :) jak przyjdzie paczka z 51015 posegreguje wszystko i sie okaze co tam jeszcze dokupić. niebardzo sie orjentuje jak sie takiego niemowlaczka grubo ubiera wiec jakies pojedyncze rzeczy podokupuje.

reklama
Do góry