reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

Ja do mycia maluszka używałam kosmetyków Mustela, uwielbiałam zapach, nie uczulało. A do pupci Linomag zielony. Laktator też posiadałam, przydał się bo wtedy studiowałam i odciagałam jak wychodziłam na cały dzień teraz kupię jeśli będzie taka potrzeba. Jak już bym strasznie chciała kompletować wyprawkę :) aha i polecam gorąco poduszkę do karmienia poofi jest mega.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Laktator tak ale mi się przyda na pewno bo jeśli będę karmić piersią to zrobię tak jak z synkiem tzn odciagalam trochę i dawalam mu od czasu do czasu z butelki aby się nauczył pić. Po odstawieniu nie miałam problemu z akceptacją butli. No i w pierwszych tygodniach jak laktacja nie jest unormowana fajnie odciągnąć do pudełek i do zamrażalnika na czarną godzinę

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

reklama
My skoczka tez mieliśmy ale małemu sie nie podobał a Kuzynka miała i jej wojtus uwielbiał . Każde dziecko co innego [emoji3] u nas Super sprawa za to taki stolik . Mały to uwielbiał . Od 4 m życia śmigał w tym.
1471365304-rg2jkv.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to i ja napiszę co nam się przydało przy dwójce dzieci[emoji2] mata edukacyjna- tak średnio, nie marudzili że leżą a zainteresowanie dopiero po 2-3 msc
karuzela do łóżeczka- tylko Fisher price z projektorem, szumem morza i biciem serca, cena niemała ale opłacało się i działało kiedy dziecko nie chciało leżeć w łóżeczku
krzesełko do karmienia- w sumie zwykle chicco bez bajerów, tylko tyle że odchylane do tyłu i składane wystarczyło
łóżeczko- było większe z miejscem na szafkę z przewijakiem i szuflada od spodu ale niestety po drugim synu się totalnie rozpadło, teraz na bank coś mniejszego kupimy
wózek- niestety dwa razy dawałam się naciągnąć na te tanie z allegro, ebay itp i po kilku msc zmieniałam, w sumie przy dwójce dzieci były 4 wózki
ubranka- jak najwięcej w rozmiarze 56-62 wystarczą takie zwykle proste bo bywa że trzeba zmienić 4 razy dziennie bo coś się z pampersa uleje i nie tylko, przydadzą się też pieluchy tetrowe.

reklama
Do góry