reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

Ja miałam matę tez i moje dziecko tez było anty . Jak na wszystko . Ciezko z nim było do roku :) ale za to teraz jest bardzo bystry , pięknie mówi , ale co z nim przeszliśmy ... :) jeszcze w dodatku nigdy smoczka nie chciał , wiec nie było uspokajacza .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A wanienkę tez na nóżce miałam . Położna miałam mega stara i jak zobaczyła wanienkę to zdjęła mi ze stojaka i postawiła na podłogę :) ale my kąpaliśmy zawsze na stojaku :) wygoda !!

Cześć dziewczyny :) to i ja napisze co mi sie przydało przy pierwszym dziecku, wiele nie kupowałam, postanowiłam ze jak bede potrzebować to mozna zawsze kupić. Jak sie mała urodziła to po jakims miesiącu poleciałam i kupiłam huśtawkę - mielismy Bright Starts i to było moje zbawienie bo mogłam sie w końcu umyć czy zjeść ale wiem ze przyzwyczaiłam ją do bujania zeby zasnęła, potem zeby spała siedziałam i dyndalam w łóżeczku lub na rękach. Mielismy tez bujane łóżeczko super sprawa, w nocy jak czasem zapłakała to pare razy zabujałam i spała. Na pewno bardzo przydał mi sie podgrzewacz bo był czas ze mała jadła 3 butle w nocy a ze sypialnie mamy na gorze to nie wyobrażam sobie wstawania 3 razy w nocy na gotowanie wody, szykowałam 3 butelki z gorącą woda i w podgrzewaczu miałam temperaturę akurat do jedzenia nasypywalam tylko mleko - miałam Avent. Po jakims czasie kupiłam tez matę edukacyjną szału nie było, chwile polezala i koniec. Na pewno przydała mi sie moja suszarka :p jak miała kołki to nic nie pomagało oprócz szumu suszarki ;)
Co do ubranek na sam początek miałam nakupione od groma wielu rzeczy nie założyłam ani razu, wygodne były pajace czy body i pol śpiochy, teraz kupie od razu troche większych rzeczy na 62 czy 68 bo te na 56 sa na chwile.
Laktator mielismy Medeli użyłam ze 3 razy w sumie jak musiałam gdzieś wyjsć ale nie była to rzecz niezbedna, teraz raczej nie kupie.

Eveee super lista, dzięki :) na pewno cześciowo skorzystam :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

eveee też kupiłam mydło aleppo zachęcona opiniami, na moją mieszaną cerę ok na użycie raz/dwa w tygodniu bo bardzo wysusza i ściąga :( mam naturalne, i drugie z ekstraktem z ziół łagodzące (nie pamietam już jakie)...Ale uważałabym z tym dla maluszka bo skóra dorosłego jest po nim nieprzyjemna i trzeba wyrównać PH jakimś płynem micelarnym...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi sie ze mydełka nie sa dobre dla dzieci bo skóra jest taka tępa, ja osobiście nienawidzę mycia sie mydłem. Ja używałam od poczatku kosmetyków nivea od 1.dnia życia, małej nigdy nie uczuliły. Co do pupy nie używałam na co dzień kremów na odparzenia, raczej smarowałam tylko kremem bambino albo nivea, mam to szczęście ze mała odpażyła mi sie ze 2 razy ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Hej dziewczyny. Piszę z tel. Więc odniosę się do tego co pamiętam. Osobiście polecam podgrzewacz do butelek, jest w.większości opcja podgrzania do 100 stopni A więc od razu sterylizacja i nie pisze o takim który w nazwie ma podgrzewacz i sterylizatory A sam zwykły podgrzewacz. Mam baby ono i jest wystarczajacy na podgrzewanie wody w nocy. Wodą jest w temperaturze do picia i tylko dodaje mleko i gotowe. Bardzo szybko i wygodnie.
Aspirator do nosa mam i Frida i katarek do odkurzacza. Katarek najlepsZy, Bardzo szybko.oczyszcza nosek.

Mata edukacyjna się u nas nie.sprawdziła. mały się nią nie interesował.

Za to projektor z kolysankami to był strzał w.dziesiątkę!

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Co do wanienki to z plastikowym siedziskiem. Łatwo się myje i nie gromadzą się bakterie. Jak dziecko będzie już siedziało to fajne jest wiaderko do kąpieli, ale to już jeden z tzw gadżetów, bo gdyby już siedzi to w zwykłej wannie bądź brodziku z mata antypoślizgowa śmiało można myć.

Fajne są pieluszki i kocyki bambusowe.

Jeśli chodzi o używane rzeczy to mam jedną zasadę, nie kupuję używanych rzeczy intymnych, przylegających do ciała. Tzn bodów, skarpetek, pieluszek tetrowych i innych,, butelek, smoczkow, majtek, kubków, gryzaków i tym podobnych. Jeśli chodzi o zabawki większe, ubranka wierzchnie, bujaki to uważam że warto czasami poszukać np na olx bo zabawki jak nowe można tam dostać.

Aha i fotelik samochodowy tylko nowy.

Ja do mycia używałam emolium i przy tym pozostanę . Karim nigdy nie miał problemów ze skóra . A i w szpitalu mówili zeby w emolium kapać .

Katarek - tez polecam. Najlepsze do baboli [emoji12]

Pieluszki bambusowe tez trzeba mieć :)

reklama
Ja do mycia maluszka używałam kosmetyków Mustela, uwielbiałam zapach, nie uczulało. A do pupci Linomag zielony. Laktator też posiadałam, przydał się bo wtedy studiowałam i odciagałam jak wychodziłam na cały dzień teraz kupię jeśli będzie taka potrzeba. Jak już bym strasznie chciała kompletować wyprawkę :) aha i polecam gorąco poduszkę do karmienia poofi jest mega.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry