reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

Ja większość rzeczy mam po synku. Wózek mam Bebetto Luca. Mogę polecić z czystym sumieniem- pomijam fakt, że jest ładny ale ponadto - świetnie sie prowadzi, pompowane koła, dobra amortyzacja, przedłużana budka z wywietrznikami, torba na zakupy zapinana na zamek - więc nikt nie musi oglądać co tam mamy w środku. W ostatnim czasie sporo osób kupuje wózki Bebetto, myślę że warto przejrzeć ich ofertę.
Ubranka tez sama kupowalam i mam ich ogromne ilosci w worach.. Jak tym razem będzie dziewczynka to typowo dla chłopczyków ubranka pewnie pojdą na sprzedaz. Używalam butelek lovi drBrowns i Avent. Przy czym ostatecznie zostalam przy avent naturals. DrBrowns na dluzsza metę męczylo mnie to mycie tej rurki w srodku. Spora strata czasu przy codziennym myciu i wyparzaniu.A kolki i tak byly.. Avent super wygodne w myciu i użyciu.

reklama
A jak to jest z tymi bazami? Jak masz teraz ta a kupisz jakis wózek 3w1 przykladowo to wejdzie tam nosidelko? A później jak zmienisz foteliki dla starszego dziecka to tez pasuje? Czy wszystko musi byc koniecznie tej firmy samej zeby pasowało?

f2w3rjjgqcxmp5c7.png

Fotelik możesz mieć różny ważna są adaptery do wózka żeby go wpiac. Ale do bazy maxi cosi pasuje tylko fotelik maxi cosi . My kupimy wozek x lanera x moce a fotelik bedziemy miec maxi cosi.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Fotelik możesz mieć różny ważna są adaptery do wózka żeby go wpiac. Ale do bazy maxi cosi pasuje tylko fotelik maxi cosi . My kupimy wozek x lanera x moce a fotelik bedziemy miec maxi cosi.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze czasu a czasu wiec musze sie kiedys wybrac i podotykac wozek tego typu w których sie zakochalam i zobaczyc co one tam maja bo jak widzę moga miec juz wlasnie maxi cosi nosidelko,a chyba polecaja je ogolnie

f2w3rjjgqcxmp5c7.png

Chyba zależy . Bo ja Np mam cały zestaw inglesiny . Wózek spacerówkę i fotelik i bazę isofix . Fotelik i baza obowiązkowo musza być z tej samej firmy . A jak np ja mam wszytko to wszystko w jednym kolorze , mogę fotelik do wózka wpiąć na zakupach czy gdzieś na chwile . A przydaje sie to .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba zależy . Bo ja Np mam cały zestaw inglesiny . Wózek spacerówkę i fotelik i bazę isofix . Fotelik i baza obowiązkowo musza być z tej samej firmy . A jak np ja mam wszytko to wszystko w jednym kolorze , mogę fotelik do wózka wpiąć na zakupach czy gdzieś na chwile . A przydaje sie to .

Tez wlasnie tak chce zeby bylo wpinane na takie wyjscia.

Tez wlasnie tak chce zeby bylo wpinane na takie wyjscia.
Ale przykładowo podobaja mi sie wozki typu:
Riko nano,

f2w3rjjgqcxmp5c7.png

Coś mi umknął ten wątek:)

To i ja się wypowiem.
My mieliśmy astre (niestety) i albo trafiliśmy na taki model albo one tak mają. Kupę kasy w naprawę pospalismy co chwilę. Nigdy więcej opla.
My teraz mamy Passata w combi z mega dużym bagażnikiem i malutkiego Peugeota 208 który będzie zastąpiony jeszcze nie wiem czym:p chyba citroen berlingo

Co do noszenia dzieci: ja mam chuste tkana i bardzo sobie chwale. Oprócz noszenia na rękach jest to najlepszy sposób transportu dzieci.
Nosidło nadaje się TYLKO dla dzieci siedzących czyli zazwyczaj ok 6 miesiąca życia.
Babybjorn to nie jest nosidło a WISIADŁO i jako fizjoterapeutka absolutnie odradzam używania tego czegoś.

Ja mam wózek bebetto Holland. Bardzo sobie chwale, jedyny mankament to przy zapakowanym koszu kółka przednie tra o kosz w trakcie skrętu.

reklama
U nas sprawdzil sie wózek jedo bartatina, ale mieszkamy poza miastem i on na wertepy jest idealny, do miasta, na zakupy itd to jest zdecydowanie mało praktyczny.
Nosidełko mamy tula, ale to tak jak ppo napisała - dla dzieci siedzących dopiero. Robiliśmy podejście do chusty, ale młodemu w ogóle nie pasowało;)

Do góry