reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

Najlepsze jest to ze moja siostra ma o rok starszego syna od mojego i nic mi nie dała! Nawet nie pożyczyła. Stwierdziła ze ubranka itp się zniszczą i zużyją. Prykre to ale prawdziwe.

Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom
Przykre... U nas to raczej była kwestia, że nie wiedzieli co i jakie rozmiary. Dawali jakieś pieniążki.

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny, a może któraś z Was nosi lub nosiła dzieci w chuście? Chciałabym nosić drugie dziecko w chuście, ale nie wiem jak to ugryźć...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Ja zaczęłam od elastycznej chusty. Na początku było mi łatwiej bo mota sie ja i wiąże na sobie i w gotowa kieszonkę wkłada dziecko ;-) bałam sie jakoś ze z tkanej mi wypadnie ;-)

Ja zaczęłam od elastycznej chusty. Na początku było mi łatwiej bo mota sie ja i wiąże na sobie i w gotowa kieszonkę wkłada dziecko ;-) bałam sie jakoś ze z tkanej mi wypadnie ;-)
Też się przymierzalam do chusty ale ostatecZnie wygrało nosidełko

Też się przymierzalam do chusty ale ostatecZnie wygrało nosidełko

My tez mieliśmy babybjorna nosidło i ewidentne jest to bardziej komfortowa opcja dla rodzica i praktyczna ;-) podstawą był u nas wózek, po domu i jak był niemowlak malutki to wspomagalismy się chustą a od 6 mies podczas wyjazdów ratowaliśmy się nosidełkiem na wymianę z chusta żeby małej było wygodnie.

Dokładnie, u nas przeważał fakt, że mąż wolał nosidełko

Ja mam bzika na punkcie wózków ;-) podoba mi sie mima, bugaboo i joolz day. Polować jednak zacznę dopiero w grudniu/styczniu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
śliczne są wszystkie, joolz day najbardziej mi się podoba, ale zastanawiam się jak z amortyzacją i podjazdami pod wysokie krawężniki.....
ja pierwszy wózek miałam tradycyjny duży i ładny, wtedy mi się podobał, teraz chciałabym zupełnie inny, bardziej nowoczesny, dlatego tak strasznie podoba mi się cybex fides ale problem w tym, że potem wszystkie akcesoria tylko cybex pasują, czyli np. śpiworek za 379 zł a nie za 120 zł.... niestety gondola nie ma pokrywy, więc na te pierwsze tygodnie może być lipa, bo w marcu jak w garncu.....
no chyba że ja cos źle sprawdziłam i ma ta pokrywę, ale upewnię się dopiero jak pojadę do sklepu we Wrocławiu, gdzie m.in. je sprzedają i wypytam sprzedawcę

Ja też się do chusty przymierzam, albo poszukam szkoły rodzenia z zajęciami z wiązania, albo po prostu poszukam kogoś (popytam koleżanki) kto mi pokaże co i jak, bo jednak instruktarze z netu to mało. Ale bardzo mi się podoba idea chustowania, zwłaszcza dla taty.

Ja wszystko odkładałam, ale sama nie wiem czy dobrze zrobiłam bo Olek ma 3 lata a tych ubrań pełen strych. !! Postanowiłam, że jak się dowiem że będzie dziewczynka to zabiorę sie za to i wszystko powystawiam na allegro lub olx. (oprócz tych neutralnych rzeczy które pasują do obu płci) A jak będzie drugi chłopiec to będę sprzedawać jak będzie z tego wyrastać. Szkoda mi było rzeczy bo kupowałam wszystko tak jak Wy sama, wszystko nowe i tylko z HM , Mexx , Reserved i Zary także gatunkowo dobre rzeczy.
Ja też mam wszystkie ubranka po synku zostawione z myślą o drugim dziecku. A jeśli będzie dziewczynka (o czym marzę) to wszystko zamierzam sprzedawać. Dla synka dużo ubranek dostałam od szwagierek. A jak się urodzi dziewczynka to raczej nic nie dostanę bo jedna szwagierka ma 2 córki ale jedna 11 lat a druga 9 :)

reklama
Ja też mam wszystkie ubranka po synku zostawione z myślą o drugim dziecku. A jeśli będzie dziewczynka (o czym marzę) to wszystko zamierzam sprzedawać. Dla synka dużo ubranek dostałam od szwagierek. A jak się urodzi dziewczynka to raczej nic nie dostanę bo jedna szwagierka ma 2 córki ale jedna 11 lat a druga 9 :)

Mam tak samo - ciuszki po synu - ale dla dziewczynki... oddam wszystkie (marzenie) :)

Do góry