reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka

Ale te muslinowe to sa jak tetra, tylko ze przyjemniejsze w dotyku i chlonniejsze. To chyba jest tak ze one sa podwojne tkane czy cos, ale dokladnie tak jak tetra sie je obsluguje, czyli z kawalka materialu skladasz jak Ci sie podoba ;) Tetra tez u mnie na pewno bedzie w zestawie, ale szczerze Ci oolecam choc na probe ;)

A tutaj fotka muslinowych
Zobacz załącznik 883105
Wyglądają trochę jak flanelka.
Musiałabym to dotknąć.
Tetrę ja prasuje z obu stron i jest mięciutka.
Zresztą ciuszki maluszka do 6 mca też będę jak przy tamtych dzieciach, prasowała na 2 strony.
Podobno takie plotki chodzą ,że w sierpniu mój mąż ma mnie zawieźć do sklepu z dziecięcymi ciuszkami. [emoji12][emoji1]to zobaczę te pieluchy, bo ja to głównie oglądam świat przez okienko fona.
Na początku i tak będę pieluchować na 2 pieluchy.

reklama
Nie widziałam wcześniej, że tu też trwa temat fotelika. Przepraszam za dublowanie, ale nie zaglądam tu tak często:)
Jeżeli kupujecie fotelik maxi cosi i chcecie bazę, to można kupić 2wayFix, ona też jest na isofix, ale będzie pasowała do łupiny i fotelika 9-18kg z mc tyłem.
Mam na ten temat fajny folder od maxi cosi. Zrobiłam zdjęcie tabelki, która pokazuje co pasuje do czego. Może się komuś przyda. 20180731_104739.jpg

Załączniki

• 20180731_104739.jpg
    20180731_104739.jpg
    998,2 KB · Wyświetleń: 118
Tak piszecie o tych wózkach, że mimo że byłam już zdecydowana na ten Coto baby to teraz mam wątpliwość. Znalazłam maxi cosi zelia który działa na tej samej zasadzie co Coto czyli z gondoli robi się spacerowka. Wizualnie bardziej podoba mi się coto ale maxi coli zaleta jest to że siedzisko składa się razem że stelazem a to duża wygoda.
Znalazłam też Quinny który wizualnie podoba mi się bardzo i do tego robią go w przepięknych kolorach. I teraz już sama nie wiem. muszę te dwa zobaczyć na żywo.
Screenshot_2018-07-31-16-00-18.jpg
Screenshot_2018-07-31-16-01-13.jpg
Screenshot_2018-07-31-15-58-02.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-07-31-16-00-18.jpg
    Screenshot_2018-07-31-16-00-18.jpg
    54,8 KB · Wyświetleń: 662
  • Screenshot_2018-07-31-16-01-13.jpg
    Screenshot_2018-07-31-16-01-13.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 663
  • Screenshot_2018-07-31-15-58-02.jpg
    Screenshot_2018-07-31-15-58-02.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 665
Tak piszecie o tych wózkach, że mimo że byłam już zdecydowana na ten Coto baby to teraz mam wątpliwość. Znalazłam maxi cosi zelia który działa na tej samej zasadzie co Coto czyli z gondoli robi się spacerowka. Wizualnie bardziej podoba mi się coto ale maxi coli zaleta jest to że siedzisko składa się razem że stelazem a to duża wygoda.
Znalazłam też Quinny który wizualnie podoba mi się bardzo i do tego robią go w przepięknych kolorach. I teraz już sama nie wiem. muszę te dwa zobaczyć na żywo. Zobacz załącznik 883386Zobacz załącznik 883387Zobacz załącznik 883388

Nie mam doswiadczenia z tymi wozkami i mnie one sie najzwyczajniej w swiecie nie podobaja, ale z takich praktycznych rzeczy co widze to Maxi Cosi ma duzy kosz na zakupy i spacerowka tez wydaje sie byc najwieksza, Quinny widzialam na zywo i dla mnie to sa wozki malo stabilne i malo praktyczne, bo sa malutkie. Oczywiscie nie wiem jakie Ty masz zapotrzebowanie, moze dla Was wlasnie maly rozmiar bedzie plusem.

Ogladalas filmiki z instrukcja skladania ich i przewozenia w aucie ?? To tez wgl mnie praktyczne musi byc. No i najwazniejsze to zobaczyc na zywo i ocenic “solidnosc”. Ceny wozkow potrafia zwalic z nog wiec wazne zeby byly porzadne. Jestjeszcze jedna rzecz na ktora ja zwracam uwage, zwlaszcza jak kupuje nowe rzeczy. Otoz atrakcyjnosc na rynku wtornym, bo moze bedziesz chciala sprzedac i wtedy pytanie czy takie modele sa “chodliwe”.
Pamietam jak dla syna mielismy Maxi Cosi Mure 4, kupilismy gondole uzywana, a po czasie uzytkowania sprzedalam ja drozej niz sama zaplacilam.

Nie mam doswiadczenia z tymi wozkami i mnie one sie najzwyczajniej w swiecie nie podobaja, ale z takich praktycznych rzeczy co widze to Maxi Cosi ma duzy kosz na zakupy i spacerowka tez wydaje sie byc najwieksza, Quinny widzialam na zywo i dla mnie to sa wozki malo stabilne i malo praktyczne, bo sa malutkie. Oczywiscie nie wiem jakie Ty masz zapotrzebowanie, moze dla Was wlasnie maly rozmiar bedzie plusem.

Ogladalas filmiki z instrukcja skladania ich i przewozenia w aucie ?? To tez wgl mnie praktyczne musi byc. No i najwazniejsze to zobaczyc na zywo i ocenic “solidnosc”. Ceny wozkow potrafia zwalic z nog wiec wazne zeby byly porzadne. Jestjeszcze jedna rzecz na ktora ja zwracam uwage, zwlaszcza jak kupuje nowe rzeczy. Otoz atrakcyjnosc na rynku wtornym, bo moze bedziesz chciala sprzedac i wtedy pytanie czy takie modele sa “chodliwe”.
Pamietam jak dla syna mielismy Maxi Cosi Mure 4, kupilismy gondole uzywana, a po czasie uzytkowania sprzedalam ja drozej niz sama zaplacilam.
A no bo tak to właśnie jest ;) generalnie spacerowka nie ma dla mnie większego znaczenia bo mamy britax b motion po córce więc myślę że cały wózek 2w1 będzie nam służył na powiedzmy 1.5 roku. Nie chce żeby był drogi ale ma mi się podobać więc tak jak mówisz, ocenie na żywo. Najważniejsze dla mnie żeby zajmował mało miejsca w bagażniku i sensownie się składał bo jak sobie przypomnę składanie pierwszego wózka córki gdzie specerowka osobno, stelaż osobno, cały bagażnik w kombi to zajmowało... Także takie mam wymagania ;)

I ja w koncu moge sie pochwalic malymi zdobyczami. Niesmialo moge stwierdzic, ze zaczynamy kompetowac “szafe” dzidziowa ;)

77797094-B9F8-40CE-8B4E-2637D5F2A879.jpeg
33E6F984-F8B5-41EF-A21E-BC3F2C755EA4.jpeg

Załączniki

• 77797094-B9F8-40CE-8B4E-2637D5F2A879.jpeg
    77797094-B9F8-40CE-8B4E-2637D5F2A879.jpeg
    1 015,9 KB · Wyświetleń: 611
  • 33E6F984-F8B5-41EF-A21E-BC3F2C755EA4.jpeg
    33E6F984-F8B5-41EF-A21E-BC3F2C755EA4.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 608
Ja w UK mieszkam, weszlam wczoraj z tesciowa do Primarka, bo ona chciala dla wnukow w PL cos kupic i taka myszka mi wpadla w rece. 5 funtow zaplacilam za te 4 rzeczy, wiec niecale 25 zl, a jakosciowo bardzo fajne. Czasami mozna tam cos fajnego wybrac.

Primark robi chyba body niemowlęce pod skrótem Early Days? Młodemu kupowałam, fajna bawełna kojarzę [emoji848]
A ciuszki super [emoji106][emoji16]

reklama
A no bo tak to właśnie jest ;) generalnie spacerowka nie ma dla mnie większego znaczenia bo mamy britax b motion po córce więc myślę że cały wózek 2w1 będzie nam służył na powiedzmy 1.5 roku. Nie chce żeby był drogi ale ma mi się podobać więc tak jak mówisz, ocenie na żywo. Najważniejsze dla mnie żeby zajmował mało miejsca w bagażniku i sensownie się składał bo jak sobie przypomnę składanie pierwszego wózka córki gdzie specerowka osobno, stelaż osobno, cały bagażnik w kombi to zajmowało... Także takie mam wymagania ;)

A ogladalaś taki?
Link do: Jane Rider - moje wrażenia :) - Mama Wozi Bardziej

Tylko ja w dalszym ciągu mam mieszane uczucia co do siedzisk kubełkowych [emoji58]ale jak szykulam sobie to zobaczyłam ten i pomyslałam o tobie, bo mega lekki i fajnie sie składa chyba [emoji5]

Do góry