reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

W takiej sytuacj możecie kupić bazę - my mamy taką, że można zapiąć izofix lub pasy, więc jak nie macie izofixa to też można ;)

Mój jeszcze raz jedzie to sprawdzić. Sam spróbuje zamontować, bo pas naprawdę nie jest krótki... a na stronie sprawdzaliśmy i do naszego auta pasują wszystkie foteliki Maxi Cosi, nawet te bez bazy. Więc zobaczymy. Ja odebrałam gościa, że chciał nas troszkę naciągnąć [emoji4] bo wyczuł, że bardzo nam zależy żeby kupić fotelik na już.

reklama
Dzięki za linka. Tak czytam regulamin i rzuciło mi się w oczy:
1) Nowy fotelik dostaniesz wtedy, gdy w zdarzeniu drogowym uczestniczyło dziecko. Czyli masz przypięty fotelik, jedziesz do sklepu bez dziecka, przytrafia się stłuczka - nie dostajesz nowego fotelika.
2) Wymagana jest notatka policyjna (i to zawierająca informację, że w zdarzeniu uczestniczył fotelik). Do większości zdarzeń, w których nie wystąpią obrażenia ciała, nie jest jednak wzywana policja. Zazwyczaj sporządza się oświadczenie, w którym sprawca przyznaje się do winy (jest to dla niego korzystne, bo nie dostaje mandatu). Regulamin tej usługi Maxi-Cosi tego nie przewiduje.
3) Jeśli Twoje dziecko ma już za duże wymiary na fotelik, który uległ uszkodzeniu - nie dostaniesz nowego fotelika.
4) Wymiana dotyczy tylko fotelików zakupionych w okresie 6 lat przed zdarzeniem drogowym.

Mimo tych wykluczeń w regulaminie, myślę, że to fajna usługa.

Każda firma fotelikowa oferująca taką usługę ma podobny regulamin. Bardzo fajna opcja, bo uzyskanie pieniędzy za fotelik od ubezpieczyciela jest trudniejsze i nie każda firma dodatkowo chce ubezpieczyć fotelik :(

A do kiedy pralyscie rzeczy w tych specjalnych niemowlęcych plynach i proszkach?
Tutaj w UK nie ma specjalnych proszków dla dzieci, przynajmniej ja się z takimi nie spotkałam. Dla dzieci używa się zwykłych proszków ale z symbolem NON BIO, które nie zawierają enzymów. Ja sama większość swoich rzeczy w takich piore. Dla małej kupiłam mały proszek dzidziuś w polskim sklepie ale pewnie szybko przeskoczymy na ten zwyczajny [emoji4]

reklama
Tutaj w UK nie ma specjalnych proszków dla dzieci, przynajmniej ja się z takimi nie spotkałam. Dla dzieci używa się zwykłych proszków ale z symbolem NON BIO, które nie zawierają enzymów. Ja sama większość swoich rzeczy w takich piore. Dla małej kupiłam mały proszek dzidziuś w polskim sklepie ale pewnie szybko przeskoczymy na ten zwyczajny [emoji4]
Dla dzidziusiów polecam proszki i płyny Fairy. Fajnie piorą i nie uczulają [emoji6]

Do góry