reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka

Cześć! Mam dziewczyny kilka pytań. Właśnie przeglądałam ciuszki i po pierwsze to mam kilka niefortunnych zakupów (typu zapinanie na pleckach, kołnierzyki). Po drugie rozmiary są w cały świat (śpioch 68 mniejszy od 56). A po trzecie metki są makabryczne. Czy wy je wycinacie, np te z 5-10-15 są grube i kujące? Czy ochraniacz na szczebelki (kąplet z pościelą) też należy uprać? Z jakim wypełnieniem powinna być pościel? Jak mi się coś przypomni to jeszcze będe pytać. Pa

reklama
Ja większosć metek wypruwam. Niektóre firmy rzeczywiscie maja koszmarne - takie twarde. A ochraniacz tez wyprałam, i baldachim - wszystko.

No a co sądzicie o fotelikach. Ja teraz cały czas obserwuje Alegro. Chyba kupie jakiś używany z tych droższych Chicco czy Graco. Sama juz nie wiem.

my kupilismy peg perego. Jesli chcesz, to wieczorkiem moge zdjęcie kwleic - bo fotelik na szafie i sama go nie zdejmę :D. Najwazniejsze dla nas było to, ze jest z bazą - nie trzeba się szamotac z fotelikiem w samochodzie co malucha zawsze denerwuje - baze montuje sie na stałe a potem tylko fotelik na jedno kliknięcie. Fotelik ma dwie poziomice, regulowane siedzenie, pasy z ochraniaczami, składana budkę (oddzielna do fotelika - nie przepinasz jej z wózka) no i jest bardzo szeroki (gracco sa malutkie)

No ja też myślałam o takim z bazą i jest jeden, który mi się podoba. Właśnie na Allegro Nania Nido Topy - 150 zł (narazie). Musze do nich zadzwonić i spytać o tą norme ECER44.03. Na GG mi nikt nie odpowiedział a zostało kilka godzin do końca licytacji. Mają jeszcze podgrzewacz Avent za 80 zł - nowy kosztuje 180. Myslałam jeszcze o podgrzewaczu Cannon Baby jest na Alegro nowy za 85 zł. Oba są szerokie i chyba ten 2 jest fajniejszy.

co do podgrzewacza to sobie na razie go darowałam, podobnie jak sterylizator. Poprzednio w szale kupiłam wszystko i tylko kase wydałam niepotrzebnie, bo ani jedno ani drugie wogóle mi się nie przydało. Oddałam nówki kolezance. Mysle, że lepiej poczekac jak to z cycem będzie, bo raz czy dwa to mozna laktator wygotowac w garnuszku a butelke tez podgrzac w cieplej wodzie.

reklama
gaga ja kupiłam 2 aventu razem z laktatorem - forumowiczki goraco polecały mi ta firmę. Z tego co widze chyba sie sprawdza jakby co, bo kształt maja dobry. Kauczukowe częściej pekaja i trudniej je utrzymac w czystosci.

Do góry