reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka

Hej
Co do ziółek: nie miałam problemu z pokarmem ale piłam zioła mlekopędne w nazwie miały cos wspólnego z "prolaktyna". Były bardzo smaczne i swietnie działały na trawienie malucha.
Co do pupki: uzywałam tormentiolu - jak sie cos działo, a na codzień bambino. Robiłam tak: mokra pielucha won, pupka przetrata wodą z rumiankiem od góry do dołu!(rumiankiem bo mały miał uczulenia na chusteczki nawilzane), pupka wysuszona chusteczką, pupka nakremowana. Kremowałam tylko sam srodek pupki, posladków nie. Jesli fałdki były zaczerwienione to i fałdki. No i polecam podczas zmiany pieluchy przykryc (zwłaszcza siusiona u chłopaków) pielucha tetrową jesli nie chcemy miec osikanego nosa :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
hehehe moja koloeżanka jak przewijała swojego Adaśka to trysnął fontanną na cały pokój ;D a inna jak przewijałą małą Natalkę to miała kupcie na spodniach bo mała miała biegunkę ;D więc przykrywanie konieczne

He he, bardzo fajne opisy. Dziękuję żużaczku ;D

Anecik - znalazłam bardzo fajny opis ze zdjęciam na stronie
http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/0,0.html (tylko nie wiem jak to tu wpisać żeby się zrobił odnośnik
::)

Najwyżej poszukasz przez google...

I tam w dobrych stronach dla rodziców jest dział 'Pierwsze chwile z noworodkiem'. Jest dużo fajnych artykułów i między innymi "jak przewijać i kąpać'. MIŁEJ LEKTURY!

moja dzidzia

OO - zrobił się odnośnik ;D Ale jestem z siebie dumna ;D

Mnie nurtuje jeszcze jedna sprawa. Rozłożyłam sobie łóżeczko i włożyłam do niego pościel i tak się zastanawiam czemu ta kołderka jest taka wielka??????????? Jak ja mam po nią nowordka ułożyć? Mam łóżeczko 120x60 i pościel do takiego łóżeczka. Wymiar kołderki to 120x90! I co - tę kołderkę się jakoś podwija? Przecież ja pod nią dziecka nie znajdę???

Czy dziecko od razu się kładzie w takiej pościel czy też przez pierwszy okres powinno spać pod mniejszym kocykiem albo pieluszką?

moja dzidzia

happy teraz wiesz, czemu kupilismy kolyske. Niestety, własnie jak pisałam wczesniej - w łozeczku maluch wydaje sie bardzo zagubiony - jak na boisku. Poprzednio trzymalam go w wózku bo jakos bezradnie w łózeczku wygladał.

tak sobie też myślę że jezeli mała będzie zbyt zagubiona w tym łóżku to przeniosę ją do wózka, mam sporą gondolę, więc chyba nie będzie jej źle

hehe my mamy łóżeczko 140x70 i kołderkę 135x100 jak dla czworaczków ;D na poczatek będziemy chyba mała kładli w rożku do spania, albo pod mały kocyk, i tak za ciepło jest na kolderkę, dobrze że mamy przewijak na łóżeczku to jakos tak troszke mniejsze sie wydaje

hej!!
Happy dzięki!!! Poczytałam......... wydaje się łatwe...........ale zobaczymy........
Gaga ja kołderkę też mam tą ogromniastą!! Na początek bedę zawijała małeństwo w rożek.
Pozdrawiam

udało mi sie na allegro wylicytować taki śliczny kocyk z podusią

4copy2de.jpg

i tym sposobem mamy juz trzy kocyki :) mam nadzieję że jakieś ciotki nie kupia następnych, bo będziemy mieć kocyk na każdy dzień tygodnia ;D

reklama
gaga no własnie, z tymi prezentami to nie zawsze dobrze wychodzimy ;D. pamietam, ze przy Bogusiu tylko nieliczne osoby inteligentnie podeszły do sprawy i spytały co jest potrzebne. Częśc z prezentów była wogóle nietrafiona i przykro było, ze za cięzka kasę takie buble ( farbujace spioszki, bluzeczki zapinane na pleckach...)

a ten komplecik sliczny

Do góry