reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka

Przewijak dostalismy w prezencie, kosztował z tego co wiem z internetu ok. 200zł. Mysle,że bedzie sie sprawdzał. Mamy komodę na ciuszki i pieluszki i chcemy nad nia ten przewijak powiesic, bo sama komoda wydawała mi sie za wąska a przewijak jest szeroki i kwadratowy - no i sklada się na scianę wiec nie zajmuje miejsca. Kusza mnie tez kieszonki bo poprzednio jak miałam wszytsko poustawiane w pojemniczkach to Bogucha robił mi tam "kipisz" zanim go przewinełam :D

reklama
Dziewuszki, a jakie kupowałyscie pierwsze pieluchy jednorazowe? Słyszałam, ze niektóre sa specjalnie dostosowane do niezagojonego pepka?? Widiałam w sklepie pampersy ale miały nr. 2, od 3 kg. W sumie waga by pasowała, ale jakie to sa jedynki??????

Ja kupiła Newborn Pampersa, nie wiem czy jest co prawda dostosowany do pępuszka ale zaraz sprawdzę. Słyszałam o tych pieluszkach ze dla takiego maluszka są najlepsze.

hej!!
Co do przewijaka to ja mam taki sam jak Gaga pokazała na zdjęciu!
Co do pampersów to kupiłam te 2 -5 kg (1 Newborn) 44 sztuki pisze na nich że wchłaniają więcej kupki. Więcej nie widzę bo są wysoko na szafie i nie dostanę się do nich!!!
Żużaczku na wątku niemowlaki coś dziewczyny pisały o tych z wycięciem na pępuszek.
Pozdrawiam

Hej !!
Ja też mam taki zwykły przwijak.

Co do pampersów uważam, że to jest zbędne wydawanie pieniążków na takie ze specjalnym wycięciem ( nawet nie wiem ile kosztują).
Pępek szybko odpada a przecież nie zapina się tak mocno pampersów aby nie dochodziło powietrze. Pampersa trzeba tak zapiąć aby można było swobodnie wsadzić dwal palce. Także dostęp powietrza jest. I nawet gdyby dotykały pieluchy kikuta to dziecka i tak nie boli.
Też na samym początku chciałam kupić takie. Ale po doświadczeniu z Gabą cieszę się, że wtedy nie zrobiłam tego.
Takie moje zdanie.

A dwa że zawsze można wziąć nożyczki do ręki i wyciąć dziurkę na pępuszek, nikt z tego strzelać nie będzie więc nie musi być super równo jak z pod maszyny ;D

Dziewczyny co na zgagę, zaraz padnę!

Anika, na zgage rewelacyjna jest Renni. Pomaga juz jak do buzi ja weźmiesz, polecali w miesięczniku "Dziecko" i naprawde jest swietna.
Słowiczku :D ja nie mam doswiadczenia z pieluchami jednorazowymi, bo Bogucha chował sie w tetrowych (potem pampersa tylko na noc mu zakładałam i na spcer) i dla tego pytam. :laugh:

Popieram Żużaczka. Na zgagę najlepsze jest Reni. Jeszcze do nie dawna myślałam, że alugastrin, który piłam butlami ale jak spróbowałam te tabl. to żadne inne.

Po to jesteśmy i wymieniamy się doświadczeniami.Jak coś napisałam nie tak to sorki.

A wczoraj kupiłam dla małego na próbę jedną rzecz z nowości. Są to ochronne majtki z suchą pieluchą. Nie wiem czy widziałyście te cudo, ale mam zamiar z początku stosować tetrę na dzień i mogą się okazać przydatne do tej tetry.Zobaczymy czy to będzie bubel czy pomoc...

reklama
Hihi... Słowiczku, z tymi Pampersami to tak jak po urodzeniu Boguchy po pół roku chyba poszlam do sklepu zeby kupić podpaski (okres dostałam) , popatrzyłam na półke i zgłupialam bo nie wiedziałam co tam wogóle lezy (wtedy wprowadzili te kolorowe opakowania belli) :laugh:
Ja tez kupilam troche takich majtek na pieluchę tetrową. Przy Bogusiu sprawdziły mi sie rewelacyjnie.

Do góry