reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA :)

Kaska, u nas fotelik pauje do Majki i do samochodu wiec sie zdecydowalismy. Myslelismy o jakim z isofixem ale Tobi nie ma a priori juz nie byl taki fajny. Roemer tez bralam pod uwage.

Teraz czekamy na nasz nowy fotel, bo czas najwyzszy.

Dzisiaj Maja dostala drugi kombinezon na zime. Mam nadzieje ze 2 wystarcza. Z ciekawosci ogladalam dzisiaj butki dzieciece i nie dosc, ze mnei pani lekko podlamala, ze kolekcja zimowa juz sie konczy (faktycznie juz najfajniejsze modele sa wyprzedane) to cena butkow tez jest calkiem spora. Zachwalane przez wszystkie moje kumpele to koszt przynajmniej 100zl. A przeciez mala noga szybko rosnie.

reklama
Asioczek: w ccc z serii gufo podobno są niezłe. ja jadę jutro oblukać co jest. u mnie w bartku widziałam kilka par po 99,90. i były całkiem całkiem. a tobiego nie umiem przeboleć. ale prawda jest takaa, że seicento to za mały samochód na tak wysoki fotelik.

Kaska w CCC sa faktycznie fajne buciki kumpela kupila chyba za 49,99, ale chwilowo i tak butow na zime nie kupuje, nie wiem kiedy Maj zacznie samodzielnie tuptac a kupowanie butow na zapas moze sie nie udac, bo stopa moze nie dorosnac do buta lub rozmiar przeskoczyc.
Na razie mamy takie atrapy butkow a kombinezony zimowe maja doczepiane "butkowe" zakonczenia.

Ja w Tobi sie zakochalam i mam szczescie, ze sie do obecnych samochodow miesci :) Teraz przy ewentualnej zmianie samochodu bede sprawdzala czy fotelik sie miesci :) Dotychczas zalamywalam sprzedawce proba wlozenia stelaza Mutsy :) do bagaznika. No ale chce maly samochod z duzym bagaznikiem i sporym tylem .. Hmm chyba takich nie robia :)

Asioczek: my na wiosnę zmieniamy na astręII i z tego powodu myśleliśmy io tobim, ale ostatecznie stanęło na roemerze (nie ukrywam, że chodzi tu też o aspekt finansowy - kupujemy w Niemczech).
u nas mutsiak się mieści bez problemu. gorzej z przyszłym upatrzonym przeze mnie wóziem. :-( a niewykluczone, że wcześniej bedziemy musieli zmienić - jak zdecyduję się na pracę, to maja mami chce lekki wózek.

Kaska a na co chcecie zmieniac wozek ??
My z Mutsy jestesmy zadowoleni, nasza niania tez:-):-) na szczescie nigdzie nie musimy go tachac. Bo noszenie nie byloby az taka przyjemnoscia. Szcegolnie ze mieszkamy na 3 pietrze.

dziewczyny ja wlasnie szukam fotelika nastepnego , czym powinnam sie kierowac przy wybozre? i na co zwrocic uwage? ja wlasnie myslalm o maxi cosi lub o roemer .
napiszcie jak sprawdzaja sie wasze foteliki /jak juz bedziecie je miec;-) /

Ja wczoraj wnioslam Selinke z wozkiem do domu /tez mam Mutsy/ to ok 25 kg, to byl naprawde wyczyn! Dzisiaj wszystko mnie boli :-( Sam wozek wnosze i znosze na pierwsze pietro i nie sjet tak zle.

ja przyjrzałam się testom fotelików samochodowych i zpopatrzyłam na który mnie stać z nich...

aczkolwiek to przy wyborze siedzonka dla Piotrka pow 15 kg

wczesniejsze ( a teraz teraźniejsze dla Bartka) kupowałam na czuja...
udało mi się, ale teraz już wiem że lepiej nie ryzykowac takich zakupów.

Ja ogladalam ostatnio program gdzie testowano foteliki samochodowe i bylam przerazona ze wiekszosc fotelikow samochodowych mimo ze spelnialo normy byly dosc negatywie oceniane. Zwrocono uwage ze wiele firm podrabia foteleiki renomowanych firm i wygladaja bardzo podobnie ... na pierwszy rzut oka, okazalo sie ze sa robione z owiele gorszego materialu co mozna bylo zaobserwowac przy symulacji wypadku. :szok:

wiem, ze w Szwecji dzieci do 3go roku zycia jezdza tylem do kierunku jazdy, bo tak jest bezpieczniej. Tez chcialabym tak Ole wozic. ale nie wiem czy jest jakis taki fotelik na polskim rynku?

reklama
Do góry