reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

reklama
trzeba tylko patrzeć, żeby kupić odpowiedni, bo z tego co pamiętam - wanienki sa różnej wielkości i nie każdy stojak pasuje - widziałam i stojaki i wanienki w jakims sklepie internetowym

też odpuściłam sobie szkołę rodzenia z kilku względów
1. musiałabym dojeżdżać sama, bo Krzyś ostatnio non stop pracuje dłużej
2. z tego co wiem zajęcia w SR sa od 14 (a ja pracowałam do 15, a jeszcze dojazd trzeba liczyć)
3. teraz i tak nie robiłabym cyrków i nie jeździła o kuli do SR ;)
4. lenistwo mnie ogarnęło ;)

Ja też na szczęście chodzę na SR za darmo i nawet położna (w szpitalu, do którego na SR chodzimy i gdzie chcę rodzić) się lekko zdziwiła jak zapytałam ile kosztuje, kiedy pierwszy raz dzwoniłam.

Uważam, że to fajna sprawa dla osoób, które nie miały za bardzo kontaktu z maluszkiem (jak ja). I tu nawet nie chodzi o to, że to co tam powiedzą to święta prawda i tak trzeba postępować, ale że podają różne informacje i można też samemu się do tego ustosunkować kiedy już będziemy praktykować :)

No i ja mam akurat komfortową sytuację, bo do tego szpitala mam max. 10 minut spacerkiem :)

Cały czas zastanawiam się czy różnica między Maritą i Kortiną jest warta różnicy w cenie? Ok. 350 zł różnicy...

Azik, jeśli mogę poprosić Cię o komentarz jako doświadczonej użytkowiniczki Kortiny :)

Ja jestem nieco zboczona zawodowo, wiec wybaczcie mi, ale dziecka na lezaczku w wannie bym nie zostawila.... Polecam natomiast stojak do wanienki. My nie mielismy i uratowal nas wysoki stolek. Jesli chodzi o kapiel, w naszej sytuacji zbawienny okazal sie przewijak w lazience. Przy starszej corce kupilam taki nakladany na wanne, ale nie pasowal nam, wiec u stolarza zamowilam specjalna deske (zabezpieczona z obu stron) na ktorej postawilam przewijak. Przy drugiej corce musialam korzystac z calej wanny, wiec z mojego patentu zrezygnowalam i przestawilam z pokoju inny przewijak. Sluzyl mi bardzo dlugo. Wiem jednak ze z miejscem w lazience bywa niewesolo i nawet zastanawialam sie nad kupnem wanienki z szafka i na to przewijak ;-) W efekcie zrezygnowalam, ale jak sie ma malo miejsca, moze nie jest to glupi pomysl...

Ech, co za czasy... Troche Wam zazdroszcze :-)

pozdrawiam :-)
magda

reklama
Do góry