reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

reklama
Koga: gratulacje. my nie mieliśmy szczęścia i zawsze ktoś nas ubiegł z mutsym. u mnie w banku jakieś 500-600 euro jest przesyłane za ok.40-50zł, popytaj w swoim banku. podobnow invest banku wychodzi to w miarę korzystnie, ale nie wiem jak to jest, gdy się nie ma tam konta. zapytaj w banku co jest potrzebne od właściciela konta, na które wysylasz kasę żeby pieniądze doszły szybko. potrzebne są jakieś dwa "międzynarodowe numery wywoławcze". jeśli je dostaniesz, pieniążki trafią do sprzedawcy w ciągu 2-3dni, a inaczej nawet około tygodnia. ustal ze sprzedawcą, że prześle Ci wózek firmą DSL czy UPS, bo raczej na pocztę niemiecką się nie porywaj - zdarzają się przypadki zaginięcia paczek.
UPS za paczkę ubezpieczoną o wadze 20 kg z Niemiec do Polski liczy sobie 34,90 euro.
a i Niemcy robią często tak, ze jeśli mają dość daleko do firmy kurierskiej to mogą chcieć abyś dołożyła im na paliwo.
je to są moje wypociny w razie co mam kontakt z kolega, który pracuje w ups i sprawdzi koszty czy gdzie mają najbliżej punkt wysyłkowy w rzeszy.

zapomniałam jeszcze - jeśli chodzi o wartość paczki w ups. do wartości 510 euor ups ubezpiecza paczkęw swoim zakresie. powyżej tej kwoty do przesyłki nalezy dodać 1% wartości.

dzięki kaśka!
my kupiliśmy wózek ze sklepu (z wystawy) za 260 euro - więc z przesyłką nie powinno być problemów - możliwe, że odbierze go dla nas ktoś z Niemiec - najdroższy niestety ten przelew - spróbujemy jednak jakoś zapłacić kartą kredytową wówczas opłata jest około 2 zł!

Koga: ale się Wam okazja trafiła. a to jest spacerówka z gondolą? a fotelik jaki się na stelaż wpina?

ja chyba trafiłam na gondolkę półroczną za małe pieniążi. niekiedy głupi ma szczęście.

no nie, aż tak dobrze nie jest ;) - to jest stelaż ze spacerówką - tyle, że u nas kosztuje około 1.800 zł, gondolę nową można kupić za 499 zł na allegro, używanych jeszcze nie sprawdzałam, do nie są adaptery , w które wchodzą foteliki Maxi Cosi

a co do fotelików samochodowych - wczoraj koleżanaka, która ma już 2 maluszki mówiła, że ten pierwszy fotelik (do 13 kg) warto kupić używany - bo dzieci wyrastają z nich najpóźniej około 9 mies., a wiele wcześniej i trzeba kupować fotelik do 18 kg, więc nie warto inwestować.

Maxi Cosi używane na allegro zaczynają się już od kilkudziesięciu zł.!!!

my ten powyżej 18 kg już mamy - bo teściowie dostali go w promocji jako gratis do nowego samochodu

acha
a zastanawiałaś się nad tym jak sobie damy radę z uspokajaniem maluszków?? - bo te nasze wózki, ani Mutsy, ani Quinny nie bujają się tak jak np Roany czy wózki na paskach ::)

reklama
Koga: ciekawy gratis dla starszych małżeństw ;D

nie myślałam jeszcze nad tym. przecoeż nie muszą się bujać na boki, może lekko przód-tył. damy radę, zawsze jakiś sposób sie uda znaleźć.

Do góry