reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

ja się będę trzymała płatków mydlanych dzieciowych i ewentualnie lovelli (podobno mnie jpowoduje uczuleń aniżeli inne dzieciowe prochy, ale kto to wie???).

a dziś udało mi się kupić spodnie z adamsa i pajacyk z cartersa razem z metkami - osoba dostała i nie zdążyła swojemu maluszkowi założyć.

reklama
mam być może banalne pytanie ale proszę napiszcie mi co wy robicie czy pierzecie wkład pościelowy tj. kołdrę i podusię czy tylko pościel?

ja wkładu jeszcze nie kupowałam, bo czekam co powie pediatra na sr. ale wstepnie zamierzam go dobrze wywietrzyć a czy starczy i czy nie nalezy go wybrać to bladego pojęcia nie mam.

Ja chyba jednak wypiore, tym bardziej ze jest to wklad uzywany, po dziecku szwagierki, co prawda mowila ze juz go prala, ale mnie przy tym nie bylo, wiec nie wiem jaka jest prawda. Ja mam problem bo nigdzie nie moge znalezc body rozpinanych przez cala dlugosc ciala, wszedzie sa tylko rozpinane w kroku- nie znacie jakiegos linku do sklepu z ubrankami?

ja piorę piościele wkład mam ze sklepu i nie za bardzo wyobrażam sobie prać kołdrę czy poduszkę przecież zrobią się z tego kluchy

wydaje mi sie, że lepiej wkłady wywietrzyć porządnie na dworze - nie wiem jak u Was, ale u mnie jest ostatnio mróż non stop - wybije wszelkie bakterie i roztocza ;)
po praniu wkład może się "skulkować" - raz wyprałam poduszkę i całe wypełnienie zbiło sie w kluchę

no niby jest tam napisane że można prać ale też mi się wydaje że porządne wietrzenie powinno wystarczyć, juz sama nie wiem

azik wietrzyłaś czy prałaś dla piotrusia?

a i jeszcze czy jest potrzeba wygotowania nowych pieluch biorąc pod uwagę że nie będę ich używać do przewijania tylko do innych celów

nie prałam pościeli dla Piotrusia - bo ja mam wszystko z puchu - jeszcze po mnie (pirzybja i podusia) - tylko wywyietrzone - na morize też sie mogło wietrzyć...

dla Bartka będe miała nowe wkłady do kołyski - je też tylk owywietrzę..

co do pieluch - tetry , to gotowałam po to by po 0,5 roku lezenia w worku troszkę oświezyć i wybielić...
ale nowe chyba tez gotowałam - co tam - żadne zadanie dla pralki :)

no i oczywiścia mama znowu się uparłą by prezz mieisąć wszystko dla Bartka prasować - ale to ona będzie robic ;)

bo dla siebie i Piotrka prasujemy tylko ściereczki kuichenne (!!!) i koszule :)

reklama
Felqua: zobacz w carrefour i auchan - ja tam znalazłam body rozpinane przez cała długośćz dobrej polskiej firmy Ewa. a i jeszcze bodajże Marcinkowski ma całe rozpinane body.

Do góry