reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Łał, ale dużo zakupów :) dziewczyny a jakich rozmiarów kupujecie najwięcej? bo słyszałam że 56 nie ma sensu kupować więcej niż po 3 sztuki ze wszystkiego, bo dziecko po miesiącu z tego wyrasta albo od razu ubiera się rozmiar 64. Czy to prawda? bo już sama nie wiem jakie rozmiary kupować, a nie chcę kupować rzeczy których dziecko wcale nie włoży.
ja nie mialam na Toma nic na 56. urodzil sie 55cm, zakladalam mu od razu wieksze rzeczy i bylo ok :-)

reklama
Łał, ale dużo zakupów :) dziewczyny a jakich rozmiarów kupujecie najwięcej? bo słyszałam że 56 nie ma sensu kupować więcej niż po 3 sztuki ze wszystkiego, bo dziecko po miesiącu z tego wyrasta albo od razu ubiera się rozmiar 64. Czy to prawda? bo już sama nie wiem jakie rozmiary kupować, a nie chcę kupować rzeczy których dziecko wcale nie włoży.

Tak kupuję troszkę większe.Kombinezonik zimowy to nawet 68 kupiliśmy

Dziewczyny śliczne ciuszki!
Z Kackiem miałam więcej rzeczy na 62, ale na początek były za duże, szczególnie te z H&M maja zawyżone numery. To wszystko zależy jak dzidzia duża się urodzi, Kacuś ważył 3420, i miał 54 cm, więc rzeczy na 56 mi się przydały. Emil za to ważył 4 kg i miał 61 cm więc już w te najmniejsze nie wchodził.
Zanetka to body w czerwone paseczki i buciki z duszkiem BOSKIE! Szkoda, że na lato dzidzia się nie urodzi, bo super wyglądał by taki maluszek w samym bodziaku i paputkach:-D
A ja też znalazłam super lumpex z samymi rzeczami dla dzieci, czekam tylko aż płeć poznam i ruszam tam na łowy, bo rzeczy cudne:-D
IMG_0283[1].jpg bodziaczki po 2 zł
IMG_0285[1].jpg dzianinowy pajacyk 4 zł
IMG_0286[1].jpg i tu nie mogłam się oprzeć:-D

super zakupy :)

ja mam najwięcej rozmiaru 62...chociaz synek urodzil sie 56 cm i spokojnie wchodził w 56 i długo obnosił :) ale jak dzidzia urodzi sie pow 60 cm to juz gorzej nie oplaca sie kupować 50 cm.. bo ciuszki liczy się od ramion do stópki a wzrost dziecka od główki do stópki:)

axari no i super :)

ja kupuje 56, a to dlatego, ze ja bardzo male dzieci rodze i nie wiem w ogole czy ta ciaze donosze, bo Oliwka byla troche przed terminem i na nia wszystkie 56 byly duzo za duze i ja szukam jak najmniejszych

bo ciuszki liczy się od ramion do stópki a wzrost dziecka od główki do stópki:)

achaaa... no i znowu czegoś nie wiedziałam

martusia, moja klientka urodziła pierwszego synka 2300 a drugiego 4600 :szok: więc nie ma reguły. Za to moja teściowa obu synów urodziła ledwo powyżej 2 kg, ciekawe jak duże moje dziecię urośnie :) jeju już się nie mogę doczekać.

Ja kupuje bardzo zróżnicowane rozmiarowo, niektóre są 56, 62 a niektóre nawet 68 będą na potem :)

reklama
achaaa... no i znowu czegoś nie wiedziałam

martusia, moja klientka urodziła pierwszego synka 2300 a drugiego 4600 :szok: więc nie ma reguły. Za to moja teściowa obu synów urodziła ledwo powyżej 2 kg, ciekawe jak duże moje dziecię urośnie :) jeju już się nie mogę doczekać.

Kasiu moj synek miał 56 cm a ciuszki na 56 mu były za duże... a urodzil sie po terminie... ale trzeba uważać tak jak ktoraś z dziewczyn pisąla rozmiar rozmiarowi nie równy i niektóre 56 sa jak 62... a niektóre 56 jak 50... no i warto wziąć pod uwagę jaki rozmiar przypada w jakim wieku, zeby np krótkich rękawkow nie kupować na zimę :) bo szkoda kaski :)
to takie moje spostrzeżenia jak ja kupowalam w pierwszej ciąży i wtopilam kilka ciuszków i nawet ich nie użylam...

Do góry