reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

To widzę, że ja jednak zakupowo opanowana.

Jaki rozmiar bucików noszą Wasze pociechy? Mam 2 pary po Adzie takich niechodzonych ale albo zapomniałam jak się tam nogę takiemu brzdącowi wkłada albo są za duże i w sumie nie potrafię się zdecydować. :laugh2: Musze jutro jeszcze jedno podejście zrobić. :-p

reklama
Dziewczyny które używają (używały) nosidło Mei Tai, bądź są dobrze mam pytanko. Znalazłam do kupienie używane nosidło ale ma krótsze pasy. Standardowe mają 2 m, a w tym nosidle pas biodrowy ma 167cm, a pasy naramienne 138cm. Rozumiem, że w związku z tym nadają się one na niższe osoby, ale do jakiego około wzrostu. Jeśli mój M ma 175cm wzrostu to nie będą za krótkie?
Dzięki za wszelkie odpowiedzi, ja po prostu nie potrafię sobie tego wyobraźić, zwłaszcza jeśli chodzi o pasy naramienne bo je się tak obwiązuje dookoła dziecka.

anmika
ja bym się bała, że będziesz mieć problem z zawiązaniem
Pas biodrowy niewiele się różni od standardowego ale te naramienne już mają sporą różnicę
Porównaj sobie wymiary swojego MT np. z tymi: Nosidełko Mei-Tai - LennyLamb.com
albo z tymi: Sklep | Polekont
Myślę, że to nie przypadek, że w obu pasy naramienna mają 2 metry.
Ja nie miałam MT ale po oglądnięciu jak to się wiąże (np. tu: Instrukcja Mei Tai - LennyLamb.com )
jestem pewna, że to nosidło ciężko będzie zawiązać jak Ci dzieciak podrośnie.
Poza tym twój mąż jest wysoki i tym bardziej może być problem.

Ja mam tylko chustę i wzięłam rozmiar standardowy (wg rozmiarówki dobry do mojego wzrostu), ale teraz to bym wybrała dłuższą.
Obawiam się, że później braknie mi chusty do bardziej skomplikowanych wiązań zwłaszcza jak Antosia będzie większa.
Jestem pewna, że w MT jest tak samo.
Lepiej mieć dłuższe wiązania i żeby gdzieś tak sobie luźno wisiały niż żeby były za krótkie albo na styk.

anmika
ja bym się bała, że będziesz mieć problem z zawiązaniem
Pas biodrowy niewiele się różni od standardowego ale te naramienne już mają sporą różnicę
Porównaj sobie wymiary swojego MT np. z tymi: Nosidełko Mei-Tai - LennyLamb.com
albo z tymi: Sklep | Polekont
Myślę, że to nie przypadek, że w obu pasy naramienna mają 2 metry.
Ja nie miałam MT ale po oglądnięciu jak to się wiąże (np. tu: Instrukcja Mei Tai - LennyLamb.com )
jestem pewna, że to nosidło ciężko będzie zawiązać jak Ci dzieciak podrośnie.
Poza tym twój mąż jest wysoki i tym bardziej może być problem.

Ja mam tylko chustę i wzięłam rozmiar standardowy (wg rozmiarówki dobry do mojego wzrostu), ale teraz to bym wybrała dłuższą.
Obawiam się, że później braknie mi chusty do bardziej skomplikowanych wiązań zwłaszcza jak Antosia będzie większa.
Jestem pewna, że w MT jest tak samo.
Lepiej mieć dłuższe wiązania i żeby gdzieś tak sobie luźno wisiały niż żeby były za krótkie albo na styk.

Tak właśnie myślałam, że może być krókie, a szkoda bo jest ładne, niezniszczone i kosztuje 110zł. Dziewczyna która sprzedaje ma 185cm wzrostu i mówiła, że wiązała pod pupą dziecka, zamiast z tyłu - ale wolałabym wiązać tak jak mówi instrukcja. No nic, muszę szukać dalej. Ech..:baffled:

jestem przeciwna wiązaniu "na skróty", żeby szybciej było, łatwiej etc.
skoro wiązanie w instrukcji jest po plecach a nie pod pupą, to tak ma być
I tu nie chodzi tylko o zdrowe podtrzymywanie kręgosłupa dziecka ale też o twoje zdrowie i wygodę
żle zawiązane nosidło/chusta sprawia, że szybko boli noszącego kręgosłup.
Wiem to po sobie :-)
Początkowo trudno mi było dobrze chustę zawiązać i długo nie mogłam tak nosić córki bo bolały mnie szybko plecy
Teraz wiążę już sprawnie i dobrze i bólu nie ma żadnego, a przecież Tośka teraz waży dużo więcej niż w pażdzierniku :-D

Bebe piękne łowy!
Verita, uwielbiam lole, miałam dla Kaca komplecik i była super:-)
Ja też planuje sprzedać klamota, i kupić inny, no nie może być ciągle jeden wózek:-)

My kupiliśmy ostatnio Britax, w końcu mieści mi się do mojego mini bagażnika i składa się jedną ręką. Nigdy więcej wielkiego wózka z wielkimi kołami.

Ja mojego klamota kocham, bo jak idziemy na dłuższy spacer, to z powrotem w wózku wracają obie, Ada ma Weronikę między nogami i siedzą w sobie w dwie, tak samo robię jak mi się gdzieś mega spieszy, bach dwie do wózka i jazda. ;-)

reklama
Ja jeszcze w sprawie tego nosidła Mei Tai. Znalazłam kolejne. Jedno śliczne, ma wszystko co bym chciała, ale kosztuje 140zł, drugie też fajne, kosztuje 110zł ale nie ma wypełnionego zagłówka. I tak się zastanawiam czy ten zagłówek się przyda skoro mały już sam trzyma główkę? Myślałam, że może będzie pomocny, gdy dziecko uśnie, ale wówczas to i tak chyba główkę położy na rodzicu. Dobrze myślę?
Sorki, że Wam tak truje, ale jak ja mam coś kupić, to zawsze tak kalulkuluje i analizuje, a potem mi sprzątną sprzed nosa i zła jestem. :baffled:

Do góry