reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Moje dziecię dziś zajadało się marchewką z ziemniaczkiem (doprawione moim mlekiem;-)). jestem w szoku, bo zjadł naprawdę dużo i popił wodą - dawałam mu z łyżeczki. Zjadł tyle bo chyba był głodny, jadł obiadek 3,5 godziny po piciu mleka, jak wcześniej próbowałam po 1,5 - 2 godzinach, to w życiu tyle nie zjadł. Tylko, że potem jakoś smutno mi się zrobiło, że musiałam mleko odciągać, bo cyce pełne przez tak długą przerwę:baffled:.
Fasolka właśnie tak myślę, jaki kubek kupić Małemu, bo chciałabym, żeby sobie trochę popił zawsze po obiadku. A za duża ta butla nie jest dla Twojej małej? A ten kubek to jest niekapek czy nie? I jaki ma smoczek, taki miękki czy raczej twardszy?

Ostatnia edycja:
Animka to nie jest niekapek ,ustnik ma dosc mieki tak mi sie wydaje ustniki mozna wymieniac a za duzy nie bo moja duzo pije u nas to nrmalne bo z Doroty był i jest smok wawelski i widze ze Pati to samo wiec mysle ze wielkosciowo ok jest ,wiadomo ze ja go jej przytrzymuje bo ona jeszcze całkiem sama nie ja za jedno ucho ona za drugie trzyma;-) Przy Dorocie miałam z Aventu i tez był fajny:-)

NIe wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba Fasolka kupowała kubek niekapek z Lovi dla Małej? Chciałam zapytać, czy dawałaś jej już z niego pić i czy w ogóle chętna była.
Ja ostatnio próbowałam dać Małemu z kubka (żeby zobaczyć czy warto kupować doidy cup), ale niestety w ogóle nie dał sobie przstawić do ust - w sumie pewnie się zastanawiał, co mu ta matka daje :szok:. Z łyżeczki chciałam mu dać wodę i też nie bardzo. Może wody nie lubi :baffled: Co lepiej mu spróbować dać - soczek czy herbatkę? Chodzi mi tylko, żeby sobie trochę popił po jedzeniu.

taaaaaaaa mój za to nauczył się pluć tzn. nie dokładnie ale robi takie bąbelki z płynów, które mu daję i efekt jest taki,że wszystko ląduje na śliniaku a nie w brzuszku :no:
tez myślałam nad kubkiem, ale chyba jeszcze za wcześnie skoro z łyżeczki średnio mu idzie :no:

dziś jakaś jednodniowa promocja w C&A :-)
nabyłam takie tam ;-)
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Niemowlęta/Kolekcja/T-shirty i polo/84706/1

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Niemowlęta/Kolekcja/Spodnie i dżinsy/85010/1

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Niemowlęta/Kolekcja/Bluzki i koszule/91461/3

mina TZ jak zobaczy będzie bezcenna ;-)

reklama
jeszcze jedno pytanko mam jakie butki na zimę dla niemowlaka co jeszcze nie chodzi :confused: póki co wkładam go w większy już kombinezon, ale ostatnio przekopałam "większe" ciuchy i odkryłam spodnie narciarskie i zestaw kurtka+spodnie takie zimowe na 6m chciałabym żeby junior w nich w marcu pochodził bo potem to już za ciepło będzie, ale nie mam butów a same skarpety i kołderka to za mało na mróz :no:

Do góry