reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Merlin mój gryzak też doszedł i stwierdzam, że średni. Tzn.jest faktycznie mały i poręczny, ale co z tego jak jest strasznie twardy. Jak dla mnie to on jest już dla starszych dzieci, a wtedy to on nie wiem czy nie będzie znów za mały. Także Twój jest pewnie lepszy, kurcze żałuję, że go nie kupiłam. Teraz się zastanawiam, choć nie tanie są i znów mam wydać 30zł na gryzak? :eek: Merlin a ten Twój jest taki miękki tak? Jakby z wodą w środku?

reklama
Dziewczyny chustujące, jak motacie dzieciaczki? Dwa krzyże czy tą kieszonkę? Mi wczoraj chustę przysłali i uczę się wiązać...fajne uczucie jak dzieciaczek taki zachustowany, prawie jakbym w ciąży znowu była :-D No i bez porównania z nosidłem (Wojtka trrochę nosiłam, jak był oczywiście starszy trochę).

ja tylko kieszonkę
bezpiecznie bo główkę podtrzymuje
no i prosto się wiąże
czegoś innego spróbuję może później
póki co młodej i mnie jest wygodnie w kieszonce więc tego nie zmieniam
poza tym dobrze nauczyłam się wiązać kieszonkę, więc jakoś mi się nie chce na nowo uczyć motania
teraz mi to idzie raz dwa a jak zacznę kombinować z nowym wiązaniem to już tak szybko i łatwo nie będzie

Awersja ja probowałam tych dwóch krzyży i też w sumie nie jest to jakieś bardzo skomplikowane, chciałam spróbować np karmic w chuście, a tam można dziecko położyć, ale jakoś się bałam kombinować żeby młodej krzywdy nie zrobić...pewnie jakby chust była elastyczna byłoby łatwiej...cóż jak na razie Młoda nie protestuje jak ją motam :) Ta kieszonka w sumie bardziej mi podpasował właśnie ze względu na tą główkę, no ale jeszcze nie umiem tak pościągać tego na sztywno :( Muszę poćwiczyc... Dzięki za pomoc! :)

bo na to mocne dociągnięcie trzeba się odważyć hehe
chwilę mi zeszło zanim chustę rzeczywiście porządnie dociągnęłam
jakoś wcześniej miałam opory bo młoda taka mała
różnica po porządnym dociągnięciu jest ogromna
dziecka nie czuję, kręgosłup nie boli...

awrsYja, bebe - a jaką chustę macie, ja chyba tez się skuszę, bo mała postanowiła mnie wykończyć :-D:-D rączki, rączki, rączki... krzyże mam do wymiany :szok: poleccie mi coś pliiissss ... sie zastanawiam czy jak ma to nappięcie mięsniowe, to czy może wogóle chustować ?

z tego co wiem to przy napięciu trzeba być ostrożnym z noszeniem
zwłaszcza jak się wprawy nie ma w wiązaniu
ale może się mylę, no nie wiem

trzecie pytanie od dołu sobie przeczytaj:
FAQ

ja mam taką:
Chusta do noszenia dzieci Natibaby
polecam ten sklep, bo jeśli zamówisz tam chustę, to nic za przesyłkę nie zapłacisz

chusty natibaby są wygodne w noszeniu, bo od razu są miękkie, więc się dobrze dociągają
wiele nowych chust wymaga złamania, tzn. że są dość sztywne i trzeba je zmiękczyć, co następuje przez częste noszenie dziecka, częste pranie, niektórzy też chusty zaplatają etc.
generalnie trzeba taką chustę trochę sfatygować, żeby się miękka zrobiła

elastycznej już nie kupuj, tylko tkaną
elastyczna przy cięższym dziecku już się nie sprawdzi, ma za słabą nośność, będzie sprężynować
a w efekcie ciebie będzie bolał kręgosłup a dziecku będzie niewygodnie

edit:
do tej chusty jest dołączona bardzo fajna i obszerna instrukcja wiązania

Ostatnia edycja:
Z tego co czytałam, to wlasnie te chusty natibaby są świetne. Sama zatanawiam sie nad chustą i własnie wśród tych szukałam. A tak na marginesie: p.Natalia od tych chust była moją wykładowczynią od rachunkowości na studiach, bardzo miła pani :)

reklama
Merlin mój gryzak też doszedł i stwierdzam, że średni. Tzn.jest faktycznie mały i poręczny, ale co z tego jak jest strasznie twardy. Jak dla mnie to on jest już dla starszych dzieci, a wtedy to on nie wiem czy nie będzie znów za mały. Także Twój jest pewnie lepszy, kurcze żałuję, że go nie kupiłam. Teraz się zastanawiam, choć nie tanie są i znów mam wydać 30zł na gryzak? :eek: Merlin a ten Twój jest taki miękki tak? Jakby z wodą w środku?

Poproś może zgodzą się wymienić ? Nasz jest wypełniony wodą i jest taki średnio miękki taka wiesz guma z wodą no i ta guma ma na tych czubkach takie wyprofilowane pęcherzyki ze jak mały se pociąga to nimi drapie. Jestem zadowolona tylko na pewno dziecko musi umieć trzymać w rączce. Tak sobie myślę ze ten Twój to pewnie na etap od 6 miesiąca kiedy to zaczynają wychodzić ząbki i wtedy taki twardy może sie sprawdzić

Do góry