reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

madelain, a karm jak chcesz. :-D:-D:-D Ja karmiłam Tycią cycem i drugie też będę. Z pazerności, oszczędności i wygodnictwa :-D Mleko modyfikowane to drożyzna... a bardzo szybko schodzi. A jak sobie pomyślę, że w środu nocy miałabym wstawać mleko mieszać... O, zgrozo... No, ale wiesz co? W takim razie zamiast laktatora kup sobie czajnik z funkcją podgrzewania wody do wybranej temperatury. Z pewnością Ci życie ułatwi.:tak:

reklama
Możecie mi mówić,że jestem wyrodną matką ale ja nie chcę karmić piersią. Mama mnie też nie karmiła i żyję, a było to parę lat wstecz... Także laktator nie będzie mi potrzebny.
Nie jesteś wyrodną matką, wybór sposobu karmienia to wyłącznie Twoja decyzja i nikomu nic do tego. Nawet mąż/partner nie ma prawa wywierać na Tobie presji. To Ty masz się czuć dobrze jako matka, masz być szczęśliwa, a wtedy i Twoje dziecko będzie spokojne i szczęśliwe i bezpieczne. Nie musisz się nikomu tłumaczyć, to jest Twoje prawo i korzystaj z niego.

hehehehe
laugh.gif
Nie, ja tylko wiem, czego żałowałam, że nie kupiłam hahahhahaa
Też brak tego zakupu żałowałam, laktatora nie miałam, jak była potrzeba ściagania pokarmu, paluchami szło mi szybciej :-p

Lilijanna... no mi palcami w ogóle nie szło... Mąż kupił jakiś laktator w aptece, bo był pilnie potrzebny. Niestety najlepszy nie był. Męczyłam się, ale kasy mi było szkoda na lepszy. Teraz się poprawię i kupię sobie laktator z prawdziwego zdarzenia:tak::-D

Tak na marginesie... Moje dziecię uwielbia lego duplo, gdyby ktoś miał na zbyciu, albo wiedział, kto takowe posiada do sprzedania (po przystępnej cenie) to proszę o cynk :-D:-D

Trzeba by się przejść do H&M i zobaczyć, czy jest jakaś promocja, tudzież przecena ciążowych rzeczy... Koszulę białą i 2 pary spodni w planach do zakupu mam...

Zazdroszczę wam tego optymizmu ja jak byłam w sierpniu w ciąży którą niestety straciłam , miałam już prawie wszystko wybrane nie mylić kupione ale wiedziałam które meble wózek itp. niestety teraz jak widzę jakieś ciuszki to boję się już coś mieć :(

a ja w ciąży kupowałam od pierwszych tygodni i nie żałuję....trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze.....moja szwagierka zaszła kilka tygodni po mnie i nie kupowała nic do porodu a potem radoche miał jej mąż a nie ona a ja powoli od chyba 8 tygodnia kupowałam a to szczotkę do włosów dla malucha a to jakąś czapeczkę malutką i tak powolutku zrobiłam całą wyprwkę ale co prawda alllegro to i mój największy przyjaciel i dużo taniej można kupić wszystko u jednego sprzedawcy....choć powiem szczerze że nie ma to jak szał w sklepie

Diablica robiłam tak jak Ty kupowałam po trochu od początku i nie żałuję . Teraz poczekam aż poznań płeć bo dla chłopczyka wszystko mam (no dokupię kilka bodow pajaców) a jak będzie dziewczynka to szaleństwu nie będzie końca .
Te najdroższe rzeczy mam od wozka głębokiego, spacerkowi, maty, leżaczka- bujaczka, fotelika do samochodu, łóżeczko, wanienka ze stelarzem, po karuzela . Więc zostają tylko do kupienia ubranka i kosmetyki.
Przy pierwszym dziecku jest mnóstwo wydatków i dla tego lepiej jest rozkladac je na raty.

Warto kupić z allegro zestawy startowe butelek np avent taniej niż w sklepie o 40 zł. Ale to II lub III trymestr bo smoczki mają datę wazności

reklama
madlen- nawet jeśli chcesz karmić mlekiem modyfikowanym nawału mleka nie unikniesz wiec byle jaki ale jakis laktator lepiej mieć.

Z tym zakupami to taak sie powinno robić przy pierwszym dziecku tak jak pisze Bunny wydatków jest multum. Powolutku i sie wszystko zbierze a nie na hura i pustka na koncie czy tam w portfelu na kolejne miesiące.
Dla mnie czekanie do nie wiem 3 trymestru bo a nuż coś to zabobon bo i po porodzie może sie coś stać....moja znajoma urodziła córkę i po tygodniu mała zmarła więc nie ma reguły.

Do góry