reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

My z mężem wynajmujemy mieszkanie i mamy tylko dwa pokoje - sypialnie i dzienny. Mały będzie spać z nami w sypialni. Liczę, że może uda się w niedługim czasie rozpocząć jakąś budowę (trwają sprawy spadkowe i jak się wyjaśni wszystko to dostaniemy działkę), a na razie musimy jakoś przetrwać w tym wynajmowanym mieszkaniu.

A z innej beczki - co sadzicie o butelkach, smoczkach i laktatorach z firmy canpol?

reklama
U mnie tez dzidzia bedzie w ''salonie '' spac ,troche sie obawiam jak to bedzie bo salon z otwarta kuchnia i do tego telewizor itp dzieciaki zadeklarowały ze mozemy łozeczko do ich pokoju któregos wstawic (maja kazdy swój) ale ja dzidzie musze miec w nocy w tym pokoju co my,i wiadomo oni musza sie tez spokojnie wyspac do szkoły .Zycie pokaze fakt ze w ciagu dnia to cichutko jest bo ja sama w domu:dry: maz w pracy a dzieciaki w szkole itp...

też mam otwarta przestrzeń która sobie chwalę bardzo no i też przy obu smykach nie przeszkadzało tyle ze teraz mam dwóch rozbrykanych urwisów którzy nawet "wyścigi"sobie robia z salonu do kuchni czy gonią się...a cały czas ich nie będe w swoim pokoju trzymać...

Mentenoza to Ci współczuje. Mojemu Patrykowi nie przeszkadza tv w spaniu nawet bez problemu przy niej zasypia sam. Oczywiście nie ryczy telewizor głośno ale cicho jest włączony. Mieliśmy go do osobnego pokoju dać juz dawno ale by sie tam nie wyspał bo pies sąsiadów całą noc szczeka. Cały dzień biega po podwórku straszac dzieci idące do szkoły (mieszkam przy podstawowce/gimnazjum) a na noc go zamykają by ujadał wrrr

Weronkazzz takie rozwiazanie z łóżeczkiem blisko waszego łóżka jest super ale przez krótki czas. Ja tak miałam blisko w okresie połogu bo wygodniej mi było wstawać do małej w nocy ale po miesiacu ja spałam w sypialni a mala w drugim pokoju i tak jest do teraz bo nie chcialam przyzwyczajac dziecka do tego że ja zawsze jestem obok z uwagi na moją potrzebę pozostawienia prywatności i intymnoiści w sypialni

no, coś za coś, wiadomo. my póki co nie mamy wyjścia, chyba że przeniesiemy się ze spaniem do salonu. a szczerze - średnio się tam wysypiamy, może to kwestia fajniejszej sofy, takiej typowej do spania. i głośniej jest. ja jakoś wielką potrzebę sypialnianą mam, a że we troje - postaramy się dać radę jak najdłużej. a intymnie może być nie tylko w sypialni ;)

Majeczko Kochana, i jak ta Mura? Właśnie się nad nią zastanawiam, dokładnie nad Mura4, a Ty jaką masz? I co myślisz o gondoli? To okrycie na gondolkę nie ma żadnej ochrony przed wiatrem, no wiesz takiej stawianej przy budce? Będę wdzięczna za odpowiedź:)
Jak byłam teraz w Polsce zaatakowałam mój ulubiony lumpexik, i nakupiłam tyle, że już chyba nic nie potrzebuje:) Ale jak można się oprzeć takim cudom, i to jeszcze po 2, 5 zł:)

Dziewczyny a orientujecie się czy w Tako Laret gondola ma regulowane oparcie? Wydaje mi się, że nie, ale pewna nie jestem.

U nas 3 pokoje, i to duże. Plan mam taki, w zasadzie już po części wykonany, że dzieci mają jeden pokój (5m na 3
3m więc jest co dzielić:), pół na pół:) Kacuś już ma swoją połowę zrobioną, a Adolince zrobię powolutku, bo na początek też mam plan Malutkiej zrobić kącik w naszej sypialni.
Widziałyście jakieś fajne literki z imieniem na ścianę z materiału?

S6305726.jpgS6305727.jpgS6305728.jpgS6305730.jpgS6305734.jpgS6305731.jpg
Moj dzisiejszy zakup :) wszystko po 2/3zł tylko moja sukieneczka 5zł ale fajna jest bo dluga, lekka i przewiewna:)

Axari ty szczesciaro jak bylam w pl to polazilam po lumpkach i kupilam tylko jedna bluze ! nic nie ma a jak widze jakie Martusia skarby wynajduje za grosze to normalnie az zazdroszcze:))))
Co do Mury tez mamy 4 kołowa bo 3mi sie nie podoba , z gondolka Ci nie pomoge bo mamy narazie samą spacerówkę i gondolkę tylko tą soft bo była w pakiecie do wózia ale chcemy dokupić teraz ta normalna gondolke i polujemy na okazje , a wózek powiem Ci że strasznie mi is epodobał ale jak go rozlozylismy to jakos mniej:( :))) nie wiem czemu . Ogólnie fajniutko si ejezdzi ale wiadomo po domku to wszystkim sie super śmiga i bez obciązenia , ale tak mega plusy super jest ten materacyk w spacerowce( o niego najbardziej mi chodzilo i on zdecydowal o wyborze tego wozia) ,obracana spacerowka, budka sie fajnie naciaga do przodu , ale z tyłu jest taki materiał doczepiany ,ale dla mnei spoko. koła fajne ,maly po zlozeniu dodatkowo mozna zdjac baardzo latwo kola i jest jeszcze mniejszy, podoba mi is eten pałak w spacerowce ale ile zwolennikow tyle przeciwnikow ma ten palak:) fajnie regulowane i oparcie i podnozek, no i wydaje mi si eze jest bardzo duze siedzisko dl adzieciaczka , wiec powinno mu byc wygodnie . z minusów nie wiem jak inne wozki musze poogladac ale wydaje mi sie ze siedzisko jest nisko osadzone ??!!:szok:ale moze tylko mi si etak wydaje :) ogolnie bardzo ładny i wydaje si ewygodny a jak bedzie naprawde okaze sie w praktyce za pare miesiecy chyba ze dorwe jakiegos dzieciaczka i powoze go w Murce :) jak masz jakies konkretne pytanka to pytaj moge pomierzyc pocykac fotki jak cosik Cie interesuje bo wiadomo te fotki w necie odbiegaja od rzeczywistosci czasami

Maluszek mam identyczne pierwsze spodenki:) tyle ze za duzo wiecej niz 3zł:(((((((((((((((((((((( ale Ci zazdroszcze a jaka piękna bluzo kurteczka z kubusiem!!!! buuuuu czemu tu nei ma takich fajnych rzezcy??!??!

reklama
Amika no popatrz, oglądałam go ale nie pamiętam:)
Maluszek a ja mam takie same pół śpioszki z uszkami tylko, że różowe (i kupiłam je jako jedyną różową rzecz, jak jeszcze nie wiedziałam jaka płeć:)
Maja u mnie jest taki fajny mały lumpik tylko z rzeczami dla dzieci, i co sobotę nowa dostawa, a ciuszki boskie! Ja to robię sobie ogranicznik kasowy, ostatnio zabrałam 150zł, bo inaczej bym stamtąd nie wyszła! A babeczka co sprzedaje, co chwile coś pięknego wyciąga i podpuszcza jeszcze bardziej:)
Murę widziałam wczoraj, babeczka stała za mną w sklepie, więc popatrzeć sobie mogłam do woli:) Spacerówkę miała, i wydawało mi się, że dzidzi jest tam strasznie wygodnie. Za niska nie jest myślę, że w sam raz. Podpytać się jej nie mogłam niestety, bo mnie język ogranicza, a M to z tych wstydliwych raczej (oczywiście tam gdzie nie ma to się nie wstydzi!), ale jemu tez się bardzo podobała, biorę jeszcze pod uwagę X-landera XA 2120, albo Move (tylko dla tego, ze sponsora mam:), a jakbym miała sama kupować, to jednak Tako najlepszy. Oglądałam Tako Laret, i tako Captiva i są boskie:)
7 czerwca mam plan kierunek Polska, więc ze sklepu nie wyjdę, dopóki się się zdecyduję:)

Do góry