reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Tzn. na laktator mam plan taki, jak mi się uda namierzyć używany na gwarancji w moim mieście to kupię (taki miałam i jeszcze go w dobrej cenie, nadal z gwarancją, odsprzedałam), jeśli nie trafię, to jak będzie faktycznie potrzebny to mąż kupi w aptece lub przez internet ze szpitala sobie zamówię, a co :D wiem jaki model chcę, więc damy radę.Podgrzewacz kupiliśmy chwilę po porodzie, bo niestety od początku musiałam dokarmiać i naprawdę super rzecz. Szczególnie na początku kiedy dziecko często je. Też ma funkcję sterylizacji, można też w nim słoiczki podgrzewać. Nie był drogi, jakieś 50pln z przesyłką. Do tej pory używamy - żeby mieć na rano ciepłą wodę na mleczko.

reklama
Ja kosza nie kupuje , będę normalnie wywalac do śmieci tylko ze na balkonie u nas i tak się wynosi 2x dziennie śmieci . Torbę tez zamierzam kupić ale to już na spokojnie po porodzie , może nawet wybiorę się z małym jak troszkę podrośnie na shopping:p

Ja uwazam ten kosz za zbedny gadzet. W gratisie do czegos tam dostalam 20 worokow zapachowych i przypomnialam sobie jak mi przyjaciolka opowiadala ze po pewnym czasie dla niej zapach tych workow tak sie kojarzyl z kupa ze efekt maskwania byl odwrotny :D

Dziewczyny ja mam pytanie
u kogo na allegro zamawiałyście pieluchy tetrowe/flanelowe i jesteście zadowolone.

Mam w planach dokupić takich do codziennego użytku ale nie kupowałam do tej pory na allegro a czytałam, ze nie wszystkie byłyście zadowolone z jakości. Jeśli możecie mi polecić dobrego sprzedawcę to sobie zamówię.

I flanele i tetrę u Hubiworlda na allegro. Flanela świetna, piękne kolory, mięciutka, gruby fajny materiał. Tetra przeciętna, raczej z tych cieńszych. Po praniu trochę lepiej wygląda niż przed także nie jest źle. Do codziennego użytku się nada.

reklama
Kobitki pewnie się już przewijało, ale skleroza ciążowa nie boli :D co do gondoli na materacyk? Pielucha, kocyk czy specjalne prześcieradło?

Do góry