reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Dziewczyny, w którym tygodniu kupowalyscie stanik do karmienia?

I drugie pytanie - macie jakieś opinie, które mleko modyfikowane jest warte rozważenia? planuję karmić piersią, ale w razie czego nie chcę decyzji podejmować na szybko.
Ja wczoraj kupiłam jeden w HM (czyli 31/32 tydzień). Taki na dzień, jak mi pod biustem zrobi się za ciasny dokupię te przepinki, o których pisze Basia. Jeszcze dokupię takie miękkie Link do: CANPOL Biustonosz do karmienia 85B na noc, żeby były.

reklama
Basi89 ja znowu kupowałam o 5 cm mniejsze pod biustem niż w ciąży. a miskę większą.

Boliwia ja staniki w kwietniu kupię. A mleko modyfikowane to się nad tym nie zastanawiałam. Ale kiedyś koleżanka sprawdzała składy i są podobne.

Basi89 ja znowu kupowałam o 5 cm mniejsze pod biustem niż w ciąży. a miskę większą.

No więc własnie- po ciąży chudniemy, tylko cycki bardziej napompowane, więc nie wiem dlaczego dziewczyny na po ciąży kupują większe pod biustem? Kupiłam 2 - miękkie, więc jeszcze w miseczkach miejsce jest na nabrzmienie, a pod biustem taki rozmiar jak mam teraz, choć nie wiem na ile starczy, bo z czasem się unormuje i przejdę na węższy właśnie, ale nie można nosić źle dopasowanego - za dużego czy wrzynającego się... no niestety, czeka nas za kilka miesięcy taki i owy zakup znów.

Ja stanika jeszcze nie zakupiłam, w kwietniu dopiero planuje. Też nie do końca wiem jaki kupic, ale pod biustem to raczej tyle co mam aktualnie, nie wiem tylko jaka miseczka. Zawsze mam problem z zakupem biustonoszy, nie tylko teraz w ciąży..

A nad mm sie nie zastanawiałam wgl. Po porodzie jak zajdzie potrzeba będę się tym interesować, liczę jednak że uda mi sie piersia karmić.

Ja z racji tego że schudłam to wróciłam do standardowego rozmiaru stanika jaki miałam przed ciążą. Do karmienia kupię tylko miseczkę większą. W razie co to dokupię. Fajne są też te koszulki do karmienia z h&m bo one mają miejsce na włożenie wkładki laktacyjne i górę odpinaną. Na noc idealne do szortów jakiś i nie trzeba w staniku się gnieść.

Ja z racji tego że schudłam to wróciłam do standardowego rozmiaru stanika jaki miałam przed ciążą. Do karmienia kupię tylko miseczkę większą. W razie co to dokupię. Fajne są też te koszulki do karmienia z h&m bo one mają miejsce na włożenie wkładki laktacyjne i górę odpinaną. Na noc idealne do szortów jakiś i nie trzeba w staniku się gnieść.
Mam te koszulki i sa super :)

Jeśli chodzi o mm to dla mnie żadna różnica. Nie jestem chemikiem ani bilogiem nie znam się.
Wiem natomiast, że czasem dla takich maluchów przepisywali mleko na receptę -takie podawało się w szpitalu w małych buteleczkach i bez recepty są mega drogie.
Wiem też że nie wszystkie dziecku podchodzą więc to może być strzał w 10 za 1 razem a można szukać.

Stanik pewnie kupię w h&m przed porodem... chociaż za 1 razem się nad tym nie skupiałam aż tak...

reklama
Do góry