reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Dziewczyny, w którym tygodniu kupowalyscie stanik do karmienia?

I drugie pytanie - macie jakieś opinie, które mleko modyfikowane jest warte rozważenia? planuję karmić piersią, ale w razie czego nie chcę decyzji podejmować na szybko.
Ja wczoraj kupiłam jeden w HM (czyli 31/32 tydzień). Taki na dzień, jak mi pod biustem zrobi się za ciasny dokupię te przepinki, o których pisze Basia. Jeszcze dokupię takie miękkie Link do: CANPOL Biustonosz do karmienia 85B na noc, żeby były.

reklama
Basi89 ja znowu kupowałam o 5 cm mniejsze pod biustem niż w ciąży. a miskę większą.

Boliwia ja staniki w kwietniu kupię. A mleko modyfikowane to się nad tym nie zastanawiałam. Ale kiedyś koleżanka sprawdzała składy i są podobne.

Basi89 ja znowu kupowałam o 5 cm mniejsze pod biustem niż w ciąży. a miskę większą.

No więc własnie- po ciąży chudniemy, tylko cycki bardziej napompowane, więc nie wiem dlaczego dziewczyny na po ciąży kupują większe pod biustem? Kupiłam 2 - miękkie, więc jeszcze w miseczkach miejsce jest na nabrzmienie, a pod biustem taki rozmiar jak mam teraz, choć nie wiem na ile starczy, bo z czasem się unormuje i przejdę na węższy właśnie, ale nie można nosić źle dopasowanego - za dużego czy wrzynającego się... no niestety, czeka nas za kilka miesięcy taki i owy zakup znów.

Ja stanika jeszcze nie zakupiłam, w kwietniu dopiero planuje. Też nie do końca wiem jaki kupic, ale pod biustem to raczej tyle co mam aktualnie, nie wiem tylko jaka miseczka. Zawsze mam problem z zakupem biustonoszy, nie tylko teraz w ciąży..

A nad mm sie nie zastanawiałam wgl. Po porodzie jak zajdzie potrzeba będę się tym interesować, liczę jednak że uda mi sie piersia karmić.

Ja z racji tego że schudłam to wróciłam do standardowego rozmiaru stanika jaki miałam przed ciążą. Do karmienia kupię tylko miseczkę większą. W razie co to dokupię. Fajne są też te koszulki do karmienia z h&m bo one mają miejsce na włożenie wkładki laktacyjne i górę odpinaną. Na noc idealne do szortów jakiś i nie trzeba w staniku się gnieść.

Ja z racji tego że schudłam to wróciłam do standardowego rozmiaru stanika jaki miałam przed ciążą. Do karmienia kupię tylko miseczkę większą. W razie co to dokupię. Fajne są też te koszulki do karmienia z h&m bo one mają miejsce na włożenie wkładki laktacyjne i górę odpinaną. Na noc idealne do szortów jakiś i nie trzeba w staniku się gnieść.
Mam te koszulki i sa super :)

Jeśli chodzi o mm to dla mnie żadna różnica. Nie jestem chemikiem ani bilogiem nie znam się.
Wiem natomiast, że czasem dla takich maluchów przepisywali mleko na receptę -takie podawało się w szpitalu w małych buteleczkach i bez recepty są mega drogie.
Wiem też że nie wszystkie dziecku podchodzą więc to może być strzał w 10 za 1 razem a można szukać.

Stanik pewnie kupię w h&m przed porodem... chociaż za 1 razem się nad tym nie skupiałam aż tak...

reklama
Do góry