reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Dziewczyny kupowałyście kosze na zużyte pieluchy? Bo się zastanawiam czy kupić czy odpuścić... A jeśli kupowałyście, to jakie?

reklama
Ja dostałam od koleżanki bo na pewno bym nie kupiła. Powiedziała, że jest świetny i jej się przydał a czy to prawda zobaczymy w maju

Kaylla ja mam- był gratis do niani i monitora oddechu z angelcare. Ale czy nie bedzie przepuszczał zapaszkow... Watpię :D cos tam da, ale napewno nie na 100%

Ja nie kupowałam kosza na pieluchy, bo nawet miejsca bym nie miała. Mam woreczki. Śmieci i tak wynosze codziennie.

A to może rzeczywiście poprzestanę na razie na takich woreczkach zapachowych:) I tak kupiłam dzisiaj Szumisia, sterylizator i podgrzewacz. Pozostałe rzeczy (leżaczek bujaczek, łóżeczko turystyczne i żyrafkę) zostawiam sobie na czas po porodzie. Rozważę zakup wcześniej, jeśli mnie wypuszczą ze szpitala, jeśli nie to poczekam, bo jakbym teraz zamówiła, to byłby problem z kurierem.

Odnośnie kosza na pieluchy, jakoś nigdy nie zastanawiałam się nad zakupem, zresztą trzeba mieć na niego miejsce. Już 20 miesięcy jedziemy na woreczkach i nie ma żadnego problemu. Wiadomo raz kupa bardziej śmierdzi raz mniej i były różne kryzysowe sytuacje, ale starałam wychodzić codziennie na spacer z córką i wtedy zabierałam śmieci. A jak zostawałyśmy w domu to sruuu na taras i mąż wieczorem wynosił. Po prostu nauczyliśmy się, że codziennie się wynosi śmieci i tyle. Jeśli jednak jesteście na niego nakręcone to kupcie po porodzie, zobaczycie same jak tam u Was z organizacją. To samo dotyczy moim zdaniem podgrzewacza/sterylizatora, może okazać się zbędny przez pierwsze miesiące. Ja z takich rzeczy to jedynie wczesniej planuję zakupić laktator, przy córce niestety gdyby nie laktator to by w ogóle karmienia nie było.

reklama
A to z kolei ja podgrzewacz z funkcją sterylizatora kupiłam, natomiast laktator zamierzam dopiero po porodzie ewentualnie. Pojemnika na pieluchy nie kupuje i tak śmieci wynosimy codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie, a i tak bym nie miała go gdzie postawić.

Do góry