reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Wy tu o plakatach i metryczkach a my dopiero zrobiliśmy kącik dla młodszego. Starszy się dorobił za to nowego łóżka na antresoli i chyba nie usnę, bo to jego pierwsza noc na piętrowym łóżku. Niestety nie zmieści mi się moja malm i musze poszukać czegoś węższego. Dobrze, że mam tam spora szafę to najwyżej jakieś organizery dokupie do tych półek do szafy.
Mimo wszystko zrobiło się więcej miejsca.

reklama
:-DMamuśki nie szalejcie z tymi dekoracjami przy łóżeczku bo to może być za dużo bodźców dla maluszka. Dojdzie jeszcze karuzela i dziecko nie będzie wiedziało gdzie patrzeć. Łóżeczko to miejsce do wyciszenia i spania. Maluch podrośnie to będziecie szaleć. Chociaż przez zabawki to pokój jest colorfull .
Ja planuje literki z imieniem i gwiazdkę z Ikei jako lampkę nocną bo u młodej jest już nie potrzebna plus karuzela ( też po córce...rozowa ale to nic).
Gosiu. pokaz pokoik po remoncie.

Z totalnie innej beczki :D
Jaki stroj bierzecie na porod?
A do tych co juz rodzily- jak to jest z majtkami? :p W sensie siedzi sie w koszulce bez czy np mozna sobie siedziec w majciochach i podkoszulku a dopiero na druga faze sciagnac?

Malutka Mother care, C&A - na pewno są staniki do karmienia; sama jeszcze nie kupowałam, ale widziałam
Ewka jakie leżaczki kupiłaś Ja nadal nie kupiłam...

Jasmina, na Lutyckiej w Poznaniu dziewczyny dostają do porodu koszulę szpitalną. Taką rozpinaną z przodu i na poród bez majteczek jadą :D
W innym szpitalu w Poznaniu rekomendują jakiś t-shirt do porodu, żeby mieć. Coś co nie będzie Ci szkoda wyrzucić.

Jasmina, na Lutyckiej w Poznaniu dziewczyny dostają do porodu koszulę szpitalną. Taką rozpinaną z przodu i na poród bez majteczek jadą :D
W innym szpitalu w Poznaniu rekomendują jakiś t-shirt do porodu, żeby mieć. Coś co nie będzie Ci szkoda wyrzucić.

Na Polnej też szpital daje koszule szpitalne i też bez bielizny się na poród jedzie.

:-DMamuśki nie szalejcie z tymi dekoracjami przy łóżeczku bo to może być za dużo bodźców dla maluszka. Dojdzie jeszcze karuzela i dziecko nie będzie wiedziało gdzie patrzeć. Łóżeczko to miejsce do wyciszenia i spania. Maluch podrośnie to będziecie szaleć. Chociaż przez zabawki to pokój jest colorfull .
Ja planuje literki z imieniem i gwiazdkę z Ikei jako lampkę nocną bo u młodej jest już nie potrzebna plus karuzela ( też po córce...rozowa ale to nic).
Gosiu. pokaz pokoik po remoncie.
Olenka_s miejsce zrobione tzn. że zostało wydzielone miejsce :D Na razie jest pusto. Stoi antresola żeby Kuba miał gdzie spać a jeszcze fronty. Muszę kupić materac do łóżeczka a łóżeczko stoi rozkręcone w piwnicy :)

Malutka466 w h&m też są staniki do karmienia. Są też takie podkoszulki ze stanikiem. Bardzo fajne.

reklama
Do góry