reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Łóżeczko chciałabym żeby stało w pokoiku małej, a do sypialni jeśli się uda planujemy zakup kołyski, chyba że coś jednak pójdzie nie po naszej myśli to łóżeczko gdzieś wstawimy do sypialni.

reklama
Dziś miało do mnie dotrzeć łóżeczko ( zamawiałam 10.02 ) a tu wiadomość:
"Chciałabym z przykrością poinformować, iż realizacja zamówienia uległa opóźnieniu
Dołożymy jednak wszelkich starań aby łóżeczko jak najszybciej zostało wysłane
Przepraszamy za zaistniałą sytuację oraz opóźnienia"
Taki długi czas oczekiwania i jeszcze opóżnienie :(

Przyszła również pościel, która miała być uszyta dla mnie ciągu max 16dni roboczych ( mineło prawie 30 dni ).
Pomiary poskracane, do tego plamy :(
Nie mam już siły na jakieś spory i poszukiwania :(

Już mnie dobijają te zakupy.
Po sklepach nie mogę latać, bo zaraz mnie wszystko ciągnie i boli, a zakupy przez internet to ostatnii dla mnie zmora jakaś :baffled:

O kurka Ewelina no to niewesoło :/
oby jak najszybciej łóżeczko dotarło, powinni Ci zwrócić część należności moim zdaniem za takie opóźnienie.. a skąd zamawiałaś? z pościelą też niefajnie :/

co uważacie o tych tiulowych pomponach? :)

Evelina, jakiś dramat. Ja bym żądała jakiejś rekompensaty. Gratis, zwrot kosztów za transport cokolwiek!

Ja nie planuje pomponów, chcę tylko literki z imieniem. Moja koleżanka właśnie na fejsie napisała, że planuje szyć takie duperelki więc zaryzykuje i będę jej pierwszą klientką :D

Dzisiaj mama przywiozła mi staniki do karmienia... i uwaga są za duże na mnie. Tzn. tak dziwnie na piersi odstawały te części, co się je później odpina. Mama je odeśle, a ja będę szukać dalej staników.

Ahaaa szkoda gadać :( Ale jak oni mogą tak stresować ciężarną :(
Dzisiaj mam poprostu kumulacje 'wyjebek' :baffled:

Tiulowe pompony to składowisko kurzu, ale ja zamówie :p

Ja nie planuje wystroju, oprocz pierwszej literki imienia, lampki w kształcie półksiężyca i jakiegoś obrazka. A jak mała zmieni lokum na swój własny pokój, tam pewnie bede szaleć. Z kolorami, z dodatkami, meblami etc. :)

Właśnie się obawiam że będę mieć tego za dużo, bo literki bym chciała, obrazki, cotton balls (o ile zrobię) a teraz zamówiłam sobie tiul żeby zrobić te pompony xD za dużo czasu mam i nie wiem co mam z sobą zrobić to szukam zajęcia.

Ja to się obawiam, że na moje piersi nie dostane żadnego stanika dla karmiących :D

Wszystko jest składowiskiem kurzu, maskotki, baldachimy, ochraniacze itd.
Ewelina89 ja bym reklamowała pościel. A z łóżeczkiem to przegiEli, bo nie wywiązują się z umowy i bym chociaż kosztów wysyłki albo gratisów się domagała.

Piersi jak będą miały pokarm będą większe. Moje na mojej diecie zmalały. Wróciłam do rozmiaru sprzed ciąży.
Ja muszę sobie kupić jakieś z dwa i w ogóle to jakieś bluzki do karmienia na wiosnę.

reklama
Ja myślę nad takimi literkami: Link do: • unikatowe pokoik dziecka, dla dziecka - literki szyte imię
Nad ramkami białymi z tymi plakatami, co do linków wam wrzucałam. W pokoiku będzie też lampka gwiazdka niebieska z Ikei: Link do: SMILA STJÄRNA Lampa ścienna - IKEA
Cotton bals są fajne, ale ja sobie podaruje, może jak będzie starszy.
Maskotki to też zbierają kurz, ale moją ukochaną maskotkę z dzieciństwa wypiorę i będzie sobie leżeć w łóżeczku z Kubą. Ta maskotka ma jakieś 28 lat :D a jest w świetnym stanie
Mąż chce jakąś naklejkę na ścianę, ale jeszcze mi nie przestawił ciekawej propozycji :D

Do góry