reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Dziewczyny, która z was kupiła i łóżeczko i kołyskę/kosz? Czy tylko mi się to wymyśliło? Mąż mówi, że pomysł z czapy, ale ignoruję. :p

reklama
Dziewczyny, która z was kupiła i łóżeczko i kołyskę/kosz? Czy tylko mi się to wymyśliło? Mąż mówi, że pomysł z czapy, ale ignoruję. :p

Ja mam łóżeczko i chciałam jeszcze dokupić kołyskę/dostawkę ale teraz zmieniłam front i kupię raczej łóżeczko turystyczne bo w końcu jak będę jechać na wakacje czy oddam dziecko na weekend do babci to musi w czymś spać, kołyska zaś starcza na krótko a na 3 rzeczy to już zgody nie dostanę :D

W każdym razie zwykłe łóżeczko będzie u nas w sypialni a turystyczne w pokoiku Ernesta (a, że będzie miało kółka to najwyżej będę z nim jeździć po chacie ;) )

U nas tez łóżeczko do sypialni i kołyska na kolkach do salonu. W sumie jak sobie teraz myśle pewnie zbędna ale była w dobrej cenie i tata stwierdził ze musi być :D przed kołyska myśleliśmy o dostawce na start i nie rozkładanie łóżeczka z racji małej sypialni ale po pomiarach wyszło ze sie zmieścimy. A dostawka jednak była dużo droższa od kołyski. Łóżeczko turystyczne jest super pomysłem, ale z racji posiadani nowych mebli dla dzieciaka nie chcieliśmy już kombinować. Moze pozniej... A moze nie :D

Kupiłam łóżeczko, a kosz mam zamiar kupić jako 3w1 - kosz, leżaczek, krzesełko- bo tylko w tej konfiguracji mi się opłaca. Oczywiście, że kosz starcza na krótko, więc łóżeczko turystyczne też mnie może czekać, ale wersja z przewijakiem i moskitierą, żeby mniej bambetli wozić.

Ja jeszcze muszę pomyśleć z mamą nad czymś, w czym Kubuś u nich będzie mógł spać. Może właśnie łóżeczko turystyczne zakupimy do nich do mieszkania. Aczkolwiek, czy ja tak łatwo oddam syna? :D

reklama
Ja jeszcze muszę pomyśleć z mamą nad czymś, w czym Kubuś u nich będzie mógł spać. Może właśnie łóżeczko turystyczne zakupimy do nich do mieszkania. Aczkolwiek, czy ja tak łatwo oddam syna? :D

Też się zastanawiam :D znam takie mamy co przynajmniej 2 lata nie rozstawają się ze swoim dzieckiem heh

No ale w te wakacje na pewno gdzieś wybyjemy a z dzieckiem nie chcę spać w jednym łóżku więc już postanowione, że wersja turystyczna musi być :)

Do góry