reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Dziewczyny, która z was kupiła i łóżeczko i kołyskę/kosz? Czy tylko mi się to wymyśliło? Mąż mówi, że pomysł z czapy, ale ignoruję. :p

reklama
Dziewczyny, która z was kupiła i łóżeczko i kołyskę/kosz? Czy tylko mi się to wymyśliło? Mąż mówi, że pomysł z czapy, ale ignoruję. :p

Ja mam łóżeczko i chciałam jeszcze dokupić kołyskę/dostawkę ale teraz zmieniłam front i kupię raczej łóżeczko turystyczne bo w końcu jak będę jechać na wakacje czy oddam dziecko na weekend do babci to musi w czymś spać, kołyska zaś starcza na krótko a na 3 rzeczy to już zgody nie dostanę :D

W każdym razie zwykłe łóżeczko będzie u nas w sypialni a turystyczne w pokoiku Ernesta (a, że będzie miało kółka to najwyżej będę z nim jeździć po chacie ;) )

U nas tez łóżeczko do sypialni i kołyska na kolkach do salonu. W sumie jak sobie teraz myśle pewnie zbędna ale była w dobrej cenie i tata stwierdził ze musi być :D przed kołyska myśleliśmy o dostawce na start i nie rozkładanie łóżeczka z racji małej sypialni ale po pomiarach wyszło ze sie zmieścimy. A dostawka jednak była dużo droższa od kołyski. Łóżeczko turystyczne jest super pomysłem, ale z racji posiadani nowych mebli dla dzieciaka nie chcieliśmy już kombinować. Moze pozniej... A moze nie :D

Kupiłam łóżeczko, a kosz mam zamiar kupić jako 3w1 - kosz, leżaczek, krzesełko- bo tylko w tej konfiguracji mi się opłaca. Oczywiście, że kosz starcza na krótko, więc łóżeczko turystyczne też mnie może czekać, ale wersja z przewijakiem i moskitierą, żeby mniej bambetli wozić.

Ja jeszcze muszę pomyśleć z mamą nad czymś, w czym Kubuś u nich będzie mógł spać. Może właśnie łóżeczko turystyczne zakupimy do nich do mieszkania. Aczkolwiek, czy ja tak łatwo oddam syna? :D

reklama
Ja jeszcze muszę pomyśleć z mamą nad czymś, w czym Kubuś u nich będzie mógł spać. Może właśnie łóżeczko turystyczne zakupimy do nich do mieszkania. Aczkolwiek, czy ja tak łatwo oddam syna? :D

Też się zastanawiam :D znam takie mamy co przynajmniej 2 lata nie rozstawają się ze swoim dzieckiem heh

No ale w te wakacje na pewno gdzieś wybyjemy a z dzieckiem nie chcę spać w jednym łóżku więc już postanowione, że wersja turystyczna musi być :)

Do góry