reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Tez mi się wydaje ze za ciepły , wydaje się bardzo grubasny nawet .
Co do nawilzacza to ja musze zamówić jak najszybciej i sobie nawilżać pokój . Nie wiem jak Wy ale mi się strasznie ciężko oddycha dziś jest po prostu masakra cały dzień mam otwarty balkon mam nadzieje ze ten nawilżacz mi pomoże trochę , chodź wiem ze teraz będzie coraz ciężej bo macica uciska na przepone :/

Ja szukałam ale zdecydowałam się na biały i dwa małe słoniki na środku :p i kupiłam sobie okrycie jednego koloru gdyby mi się nudził ten biały .

Jestem z siebie dumna. 30 tc i właśnie zrobiłam pierwsze zakupy. Akcesoria typu smoczki, aspirator itd oraz rzeczy dla mnie do szpitala. 300 zł poszło. Planuje też do końca lutego przepatrzec ubranka po synku i zobaczyć co jest a co trzeba dokupić. Na początku marca pranie i zakupy apteczne typu woda morska czy Wit d i wiele innych. Jak się uda to może w lutym zamówię pościel do łóżeczka, materac, ręczniki... Ważne że ruszyłam z przygotowaniami ;-)

Ania - też wydaje mi się że jest dość ciepły, ja będę mieć zwykły bawełniany.

Przyszła mi dziś paczka od Świat___Dziecka - dostawa ekspresowa w pt nadanie paczki i dziś już jest. :) także sprzedawca oki. Moja księżniczka będzie pod taką pościelą spać.
http://allegro.pl/show_user.php?uid=37609074
Bodziakowe szaleństwo 85letniej prababci :) taki prezencik dziś dostałam od babci. :)

Załączniki

• 12528600_1020395051357298_167488026_o.jpg
    12528600_1020395051357298_167488026_o.jpg
    125,6 KB · Wyświetleń: 88
  • 12736580_1020403844689752_1782653689_o.jpg
    12736580_1020403844689752_1782653689_o.jpg
    174,6 KB · Wyświetleń: 86
Kobiety
M ma dość :-D:-D:-D:-D:-D
Prawdziwe wicie gniazda w toku/
Dziś były zakupy -zaczęło się od maszynki do mięsa i sokowirówki :-D:-D:-D:-D
M się śmieje, ze miał jechać po płyn do wc a wydał 2.000,00
No ale cóż hehehe
Teraz tylko posprzątać, poprać
Padam z nóg

Nawilżacz -fajna sprawa ale nie zawsze potrzebna, nam potrzebna ze względu na to że córka była krtaniowcem ale już wyrosła.
Frustrujące jest kiedy włączasz nawilżacz a on Ci pokazuje że nawilżenie wynosi 60% i nie ma potrzeby nawilżać...
Ja bardziej uważam za niezbędny inhalator -to się przydaje przy każdej chrypce, katarze, kaszlu, przeziębieniu i profilaktycznie -ale to też później...
Na początku właściwie niewiele rzeczy jest niezbędne -to wychodzi w praniu

reklama
Dziewczyny pani krawcowa wyslala mi efekt nr 1. Kocyk i poduszka do wózka.
ImageUploadedByForum BabyBoom1455613559.390804.jpg

Teraz szyje sie drugi do lozka i moge jechać odbierać. Zastanawiam sie jeszcze nad motylkiem, można go używać od urodzenia?

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1455613559.390804.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1455613559.390804.jpg
    83,1 KB · Wyświetleń: 211
Do góry