reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Ja do tej pory piorę rzeczy syna w 40 stopniach, bo od tej temperatury ginie częśc bakterii. Piorę na prawej stronie raczej, chyba, że nie chce mi się przewracać, ale mniej lubię przewracać jak ściągam z suszarki. Prasuję na prawej głównie, chyba, że ciuchy mają jakąś aplikację z prasowanki - to przy większych ciuchach raczej.
A pieluchy tetrowe to potem jak używałam prałam nawet w wyższej temperaturze.

Moja mam przychodzi mi poprasować czasem ciuchy w ogóle, bo ja za długo stać nie mogę.

reklama
Co do pościeli do wózka to się zastanawiałam bo u mnie klimat skrajnie zmienny (np.od wczoraj mamy już wiosnę, kwiatki w ogródku całą zimę miałam :p). Ale doszłam do wniosku, że kocyk Minky i ewentualnie jakieś jeszcze przykrycie wystarczy. A jak nie to dokupię na bieżąco. Chociaż tu Irlandczycy to w ogóle dzieci śmiesznie ubierają. Zimno, temperatura 3st. A dzieciaki w krótkich spodenkach, maluchy w wózkach bez czapek, gołe nóżki itd. No i jakoś nie chorują.

Ja pościeli do wózka na 100% nie kupuję, będzie cieńszy albo grubszy kocyk i tyle :) właśnie zakup kocyków przede mną, już sobie generalnie wybrałam 3-4 wzory tylko teraz czekam na pierwszy przelew z ZUS za 10 dni L4 ciekawe czy nie będzie opóźnień :D

Wioleta93 ja tam jestem nawet za tym "wyspiarskim chowem". Widzę jak moja koleżanka, która lata mieszkała w Angli ubiera swoje dziecko w wieku mojego syna i ten naprawdę nie choruje. W przypadku swojego dziecka zawsze starałam zachować się umiar, teraz młody ma swoje zdanie, więc jak chce rajstopy to zakłada jak nie to nie, szczególnie, że u nas też zimy nie ma praktycznie.

Minky sobie zamówiłam dwa, jeden z wypełnieniem, drugi bez.

Gosia ja też to popieram bo skoro tu mieszkam i oni tak robią to znaczy że coś w tym jest. I pewnie też będziemy tak ubierać małą. Chociaż już widzę moją babcię jakby zobaczyła dziecko bez czapki... Masakra :p

do wózka wystarczy kocyk i ewentualnie cieniutka poduszka na której dziecko będzie leżało. Pościel moim zdaniem jest zbędna tym bardziej że rodzimy na wiosnę. Zimą to wiadomo kombinezon, śpiworek itp. Ja chce zamówić taki zestaw minky do wózka granatowo czerwony czyli w kolorach wózka

Ja w sumie nawet nie wiem jakie mam.wymiary kocyków nie pamiętam :) ale.ani duże ani małe :p będę u mamy to z ciekawości każdy zmierze :) ja zamawialam dwa kocyki jeden z minky z letnim wypełnieniem a drugi polarkowy . Resztę dostałam od szwagierki

A ja.znowu wózek chce szaro czerwony a kocyk minky mam taki szaro miętowy w gwiazdki i nie wiem jak.to będzie wspolgralo hm ?:-)

reklama
:-DEwa dobrze będzie . Przy Ali miałam taki sam wózek a kocyk zielony w zwierzątka w później różowy w pieski. Także mieszanka ekstremalna. Jaki wózek kupujesz?

Do góry